ZETAX tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

mod 87 qe iyi bir silahtır kurmasında zorlanmazsınız. Benim daha hava kaçıran vortexim olmadı o yönden hw90 nın sisteminden iyidir. Dilerseniz pcp ppmpası ile pistonun gücünü arttırabiliyorsunuz ancak düşürmede sıkıntı var. Vortex de pistondan dolayı kurmak nisbeten yaylıya göre zordur. Ancak mod 87 qe de bu normal çerçevede dir.
    Benim için kurması en sert silahlardan biri mod 135 qe di birde şu an bende olan ve yay modifiyesi yaptığım mod 155 6.35 ama oda canavar oldu.

Emir ustad cevabin icin tesekkur ederim acaba isabet olarak agirlik olarak aralarinda nasil bir fark var hiz verilerinin ayni olmasinin baska bi sebebi var mi namlu uzunlugu vs?

hız verileri ortalama yazılmıştır. Ancak pratikte mod 135 hacim farkından dolayı biraz öndedir. Mod 135 qe namludan dolayı biraz kayıp yaşar ancak oda 50-60 fps filan fakat onunda isabeti olduka iyidir.

Madem 135 125 den güçlü neden tabloda hız verileri aynı görünüyor acaba? Piston çapıdaki 1mm genişlik tabi gücü artıracaktır ! Hatsan nın verilerine oldum olası güvenmemişidir....

aralarında biraz hacim farkı var . zaten bizim orta güç dediğimiz hatsab ürünleri bile nerdeyse magnum sınıfına girecek ucundan dönüyorlar zira 60 cc üzeri hacimlerdeki silahlar genelde magnum sınıfa giriyor ki mod 85, 95, 99 vs vs bunların hacimleri 56-57 cc civarı .( diana magnumları 60 cc veya biraz üzeridir) onun için dışarıda mod95 vs türevlerine dahi powerfull gun diyorlar yani güçlü tüfek . bu arada sadece hatsanın değil hemen hemen tüm üreticilerin hız değerlerinde normalin biraz üzerinde dir değerler doğal olarak ölçümlerde kullandıkları pelleti söylemiyorlar yada ölçümü yaptıkları şartları. Özellikle yaylılarda dizelleme faktörü oldukça etkili oluyor. Yani özellikle yaylıda bir endaze getirmek biraz zor örneğin ortalama 900 le atan silah pellete biraz yağ bulaşsın 1100 le gönderir pelleti pelleti koyduğunuz eliniz yağlı olsun ve yağ istemeden parmaklarınızdan pellete bulaşsın o bile 50-60 fps fark ettirir.

mod 125 29mm silindir çapına sahiptir. Mod 135 ise 30mm silindir çapına sahiptir piston yolları 120mm dir aynıdır. Çap farkından dolayı 135 in silindir hacmi daha büyüktür. Ürettiği güçte daha fazladır. Çap farkından dolayı yayda farklıdır ve biraz daha sert bir silahtır. Bence en güçlü yaylılardandır.
    Mod 125 serisi sentetik kundaklı, 135 ler ise çok güzel bir ahşap kundağa sahiptirler.

mod 55s güzel bir silahtır . mod 99 dürbün kızağı ve namlu kilidi sunar farkları o ancak gerisinde fark yok.
    En ucuz krm ultra dome , spot on domed, gamo pro hunter
    Biraz daha teşkilatlı jsb 18 gr

diana için demiştim diana magnumlarında Türkiye de 6.35 zor.
    Ancak hatsan gibi 120 mm stroke lu magnumlarda 6.35 olabilir .
    .22 muhimmat çeşidi daha çok ve .22 nin menzili daha uzundur . ( muhimmata göre değişir)
    6.35 in yaylı olsun pcp olsun bence kullanım amacı av dır oda 50m içerisinde öldürücü güç üretmektir. E bizde de av yasak.

"54 yaylıda zirvedir, 160TL verip başka bir tüfek ile bu zirveye yaklaşabileceğinizi belirttim, zamanında rahmetli bir arkadaşım mekanı cennet olsun bu zirveye yaklaşmıştı!"

Sayın KOCATURK ben anladım aslında demek istediğinizi. V e bir yönden haklıda buluyorum. Yeni arkadaşların en üst seviye bir silahla giriş aşaması bir silah arasındaki farkı ayırt etmeleri bazen zor olabilir. Maksat üç beş şişeye atış hoşca zaman geçirmek de olabilir o işi dediğiniz gibi mod 54 de yapar strikerda. O konuda hem fikiriz. Bencede ucuz vir veriyonla başlanması akillı bir hareket olur. Ustalaştıkça daha pahalı modellere yönlenebilirler.
    Bence mod 55s striker a ciddi alternatiftir.

emir hocam mod 52 48 ya da 460 arasından hangisini tercih etmeliyim . kısa bir analiz yapabilir misin. belki güçlü bir tüfeğe geçebilirim hw yi satıp?

ben 52 derdim 2 tane 52 im oldu ikiside zımbaydı. ancak kullanımına alışmak gerekiyor hw alışkanlığı varsa 460 daha doğru olur. Yandan kurmaya alışmak biraz zaman istiyor.

Est. Quattro tetik AA nın tetiğinin uyarlamasıdır AA da zaten hw nin rekort tetiğini aşırmıştır.
    Aslında quatro da sas da iş görür ama işlem görmesi lazım. İşlem görünce çalışıyorlar burda konu olarak açtım modlamalarını . şahsen benim quatrolar oldukça hassasdır. ancak striker daki tetik eski nesil bir sistem gamolarda vardı Allah a şükür herkes kopyaladı ayarı zor. Yoksa striker bende de var fena değil. Ben namluyu ve dipçiği kısalttım çokda güzel oldu. Siz zannedersem quatroda tetik üzerindeki setiskurları fazlaca sıktınız ondan kapanma olmuştur. Geçmiş olsun.

ilk havalı tüfeğim 89 model diana idi. 90 yılında almıştım o zamandan bu zamana pek çok silahım oldum aldım sattım kurcaladım modladım. Türkiye piyasa sındaki pek çok silahın sahibi oldum bu 26 sene boyunca. Diana mod 54 ün teknolojisi ileridir o oynar kızak dediğiniz sistem şu an ne yazık ki ne AA da ne de. Hw de var. Oysaki hepsi yay tahrikli pistonlu tüfek bu kadar basit bakacaksak olaya budur. Tüm silahların yerleri farklı hw kısa ( 87 mm) piston stroke u verir sarsıntısının az olması bundandır. normal hali çok da ahım şahım değildir ancaj v match kit takarsanız bir şeye benzer. Ayrıca alttan kurmalı 77 ve 97 modelleri eğer tetik sistemini cok hassas ayarlamışsanız ve dikkat etmezseniz elinize kapanabilir. Şahsen beni kullanırkenürküten bir silahtır. Diananın sunduğu emniyet sistemi daha doğrudur. Elinize kapanması imkansızdır. 2005 den sonraki dianalarda namlu 12 yivsete dönmüş ve dışardan gelmeye başlamıştır. Daha sonra bu sistemi değiştirmişler son yıllarda gene kendileri üretmektedir. AA tx200 ün isabeti ise 24cm lik namlusundan gelir. Yoksa 98 mm lik piston stroke u ile çokda sarsıntısız diyemem. Teknik bazda beni etkilemiştir. Ancak pellet koyma yeri tam bir mühendislik felaketidir. Oldukça dar yapılmıştır. Şahsen ben tx200 ü bir kutu kullanıp müsabakaya girdikten sonra el den çıkarttım. Bu silahın tek vida ile sökülmesi oldukça hoştu ancak tetik mekanizmasında oluşacak bir duruma müdehale saç baş yoldurur. Diana bu üçlüde yeri gücü ve o güce rağmen sağladığı isabettir. Diğerleri isabet için güçten feragat etmişlerdir. Diğerlerinden daha kalitesiz olduğunu kabul etmem. Ben mod 54 le girdiğim müsabakada nerdeyse tüm 40m ve üstü hedefleri vurdum kaçırmadım. Buda silahın hw standartına gücü çekildiğinde uzun namlusuna rağmen ne kadar isabet sağladığını gösteriyor. Ki 5.5 mod 54 ümle 150 m ve üzeri çok atış yaptım.
    Burada arkadaş "350" tl baraj koymuş. Mod 54 faslını çıkartan veya pcp diyen biz değiliz.
    Aksine teknik bazda striker da demiyouz tekniği ile anlatıyoruz.

iste bunun için bisey demiyorum . konu tepetaklak oluverdi.
    Konuya dönücek olursak
    Madem 350 tl barajı var hatsan mod 55s bu barajda rakipsiz beraberinde gelenleri istemezseniz fiyatı 200tl ye kadar iniyor ve daha öncede dediğim gibi sas sistemi , çok güzel bit ahşap kundağı, ve en önemlisi quattro tetik sistemini veriyor ki bu sistemler modifiyeye açık sistemler. Bu sitede nasıl modifiye edileceğine dair yazılarım var. Uygularsanız silah sınıf atlıyor. Zaten gerek Metehanın gerek benim bu silahla ilgili inceleme ve grupmanlarımızda var. Ayrıca üste kalan parayla vortex taktırırsanız oldukça iddalı bir silah haline gelir. Tavsiye ederim.

Hatsan mod 55s son durum tetikmi namlumu güçmü.

Emir abi el at bu işe ;grin;

yani ne diyeyim . nasıl diyeyim bilemedim.
    Striker edge fiyatına göre iyi de , mod 54 ile mukayese si garibime gitti.
    Mod54 teknolojik ve kalite açısından bu yaylı kategorisinin en tepesinde dir. Şu ana kadar sahip olduğum hiçbir yaylı onun yanından geçmez . Ee verilen parayıda hak eder.
    Striker edge de kullanılan sistem sıradan bir sistem ancak nisbeten hatsanın yerli piyasada yaylı daki imalat kalite farkını sunması diğer aynı sınıfdaki yaylılardan edge i daha önde tutar fakat . bu onu dianalar gibi , hw ler yada AA lar gibi bu hobinin üst seviye ağır abileriyle bir tutamaz. Arkadaşımızın ayırdığı fiyat 350 imiş. O aralıkta edge sıfır bir alternatif olabilir. Yada temiz 2. El bir mod99, mod95 vs onlarda olabilir.
    Edge alınacaksa tetik sistemi baya eski nesil bir sistemdir. Öyle kolay müdehaleyi kaldıracak bir sistem değildir bunu bilin. Ben Edge i arabanın bagajına atacağım hatta orada bazen unutacağım, üzerinde her türlü ameliyatı yapabileceğim , hani uygun bir an da çıkarıp kullanacağım bir silah olsun diye aldım . o dur yani. Edge i mod 55 s ile bile kıyaslamam ha 350 tl barajında bence mod 55s iyi bir silahtır. 240 tl civarıdır fiyatı sıkı pazarlıkla 200 civarına düşebilirler. ahşap kundağı , quattro tetiği sas sistemi hepsini verir. İşin güzel yanı modifiye ye striker lardan daha açıktır. İlerki bir zamanda mod55 s e yapılacak modifiyelerle oldukça iyi bir silah haline getirilebilinir.

kundak vidalarını söküp pcp lerdeki doldurma uçlarının oringleri var onlardan vidanın dibine gelecek şekilde vidaya geçirirseniz. Hem daha yumuşak darbesi olan. Bir silah olur hemde dediğiniz etkiyi daha sağlıklı alırsınız kundağa zararı olmaz

Bir örnek te ben vereyim. Hw 77 silahım da (namlu 45 cm civarı) kundak vidalarini gevşetince daha isabetli atışlar yaptığını gördüm

Basit olarak orantılarsak 11m grupmanla benim silah 50m de atışlar 5.5-6 cm bir alanı tarar ve amaç müsabaka ise atışların bir kısmı namludan dolayı çerçeveden çıkacaktır.
    Ancak
    35 cm namlu dan 50m lik atışlar 3.5 cm bir alanı tarayacaktır. Bu nedemek
    Müsabakada silahdan kaynaklanan falsoları sıfıra yaklaştırmış oluyoruz atıcı hata yapmazsa silahda minimum hata yapacaktır. Ve hedef vurulacaktır( tabi herşey matematiksel istatike uyacak diye bir garanti yok. Atıcı nın hata yapabilirliği yüksektir.)

Ayrıca Ziya nın dediği gibi uzun namlulu silahlarda iyi zaptedmek için daha sıkı tutmak gerekiyor. Uzun bir müsabaka gününde bu atıcıya fazladan efor sarfemesi ve yorulması demek olur.
    Ayrıca 30cm bir namludaki olası bir. dizelleme etkisi 45 cm deki bir namludaki kadar atışı etkilememektedir.
    Bwnim yapmış olduğum smk, dominatör, mod85 ve mod100x namlu kesim işleri bu silahların müsabaka şartlarına getirebilmektir.
    Striker daki kesme nedenim tamamen farklı bir fantastik durumdur. oda başarılı olmuştur.