Dürbün satilmis dampa da satistan çekilmiş tuh
siz yıne msj atın bız tufekcıler anlık gelır heyheyler alı satarız vazgecerız
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
Dürbün satilmis dampa da satistan çekilmiş tuh
siz yıne msj atın bız tufekcıler anlık gelır heyheyler alı satarız vazgecerız
Stoeger ATAC iyi ancak hatsan harıcı tufeklerden cekınıyorum servis yedek parca ile sorun yasayıp servıslere gıden gelen pahalı parca vs. ugrasan bır kac arkadasım oldu... diana, stoeger,x20 ile ,, Hatsanda sorun en kısa zamanda cozuluyor....hatsanı karıştır kurcala,eminim burda herkez kontrol elımde olsun tufegıme mudahale edeyım ıster,,işte hatsanda bunu sevıyorum sök karıstır kurcala parca var ucuz herkez bılır mekanıgını vs
Dürbün Satılık Yatagun Dampa ayak + Optima 3-9x44E dürbün 160tl bu linkte bır yatagun,,tek parca ayak degıl, cok daha işe yarayan dampa vardı arkadasa bır mesaj atın bu olsa tek parcadan cok daha ıyı
250 atış yaptım. Ayatı bile bozulmadi:) üstelik dürbün civatalarını elle sıktım. Stoper dampa ayağın görevini üstlenmiş galiba
ama yinede tedbir alma amacıyla stoperin önüne iki kat çift taraflı bant koymayı düşünüyorum
250 palet atımı ıle durbune zarar gelmemış inş da gelmez....ancak optik durbun öyle hassastırki tepme ve hafif darbeleri alır alır,atıyorum 500 üncü atışlarda bır bakmışşınız mercekte kılcal bir catlak,,durbun 32 olsa cap kucuk mukavemet yuksek zarar gelmeyebılır ancak 44 mercek caplı durbun bu olası yuksek tavsiyem hıc olmazssa tek parca ayak alın.....siz kucuk hedeflere nokta atışları yapmadıgınız ıcınde durbun dekı kayma vs lerı farkedemıyor olabılırsınız
S. Atac'ı dampasız kullanabiliyorsunuz galiba, o zaman S. Atac'ı vortex'den bir adım önde diyebilir miyiz?
s atac dampasız kullanabilme özellıgı ıle önde,güç özellıgı ıle gerıde,yakın mesafe isabetlılıgınde ılerıde,çok iyi atıcı doğru ayarlar ile uzun mesafe isabetlılıgınde mod 125 onde denebılır...iki tufek oldukca zıt karekterde
teşekkürler. stoeger atac tüfeğimle en fazla 80 metre atışı yaptım. isabetli, özellikle sessiz ve hiç tepmiyor desem yeri var. mod 125 vortexten hafif. kurması basit ve malzeme kalitesi bana mod125 ten daha iyi geldi diyebilirim.
mod 125 vortexe gelince güç ön plana çıkıyor. biraz kuvvetli olmanız gerek kurmak için. tek yönde tepiyor. yani ileri-geri değilde geriye doğru tepiyor. ateşli silah kullananlar bilir. aynı ateşli silahlar gini tepiyor. tüfek çok güçlü 18-20 gr. kullanmak gerek. denemedim ama 25 gr. bile isabetli bir şekilde atacağını düşünüyorum. dampa kullanmak şart. bu tüfeğimide 70 ila 80 metrede kullandım. isabeti iyi. ama 100 metre sonrasındada başarı göstereceğine inanıyorum.
Dampa olmadığı için benim favorim şuan stoeger atac. Dampa gelsin mod 125 çalışmalarına başlayacağım.
mod 125 vortex le ilgılı gelmış gecmış en net acıklama
evet hatsan vortex ve S. Atac izlenimlerinizi bekliyoruz....
Yok akin abi.sana bahsettigim peletler bunlardi
ok metehan tşk..
15.43 grain 5.5 mm si bunun 18 gr i varmı acaba ...varsa 250 li kutu fıyatı nedır...At44 de kullanılmak uzere ne düşük ne cok yuksek agırlık ortası 18 gr anlamında
Hatsan namluların başarısı yurt dışı pazarında da kendini kanıtlamış görünüyor.
Vortexlerde dahi tek parça ayak şart, tepen tüfek çift parça dürbün ayağıyla ayar tutmaz(bizim kullandığımız ayak ve optiklerden bahsediyorum)
Tek parça ayak(alçak model) ve optima 3-9x32 optik iş görecektir.
3-9x44 ağır ve gereksiz olur. 3-9x32 hem daha sağlam hemde daha net görüntüye sahip.
Kıssadan hisse Wortexlerde alçak profil tek parça ayak ve 3-9x32 optik, iyi bir montajla uzun süre kullanılabilir diye düşünüyorum.
Benim yaylı mod 125 imde 3-9x44e yi cıkardım tek parca ayakla 3-9x32 kullandım,hiç sorun olmadı ,sıfırlamam hiç kacmadı ...yanlız dürbün ve ayaklar arasına kaliteli beyaz çift tarafı yapışkanlı bant kullandım,itinalı kasmadan karşılıklı tatlı tatlı sıktım cıvataları,,veryansın kuvvete gerek yok....Tamirci arkadaşımın meşhur lafı çok şaapmakla çok çocuk olmaz,civatayı somunuda torkuyla tadıyla sıkalım der......:)
bu kadar güç tepecek ötesi yok ....dünyada yerçekimi fizik kuralları varki tepecek, bundaki tepme daha aza inebılır belkı,extra teknoloji vs ile.... buda ne demek bu tüfeğin atıyorum 1500-2000 tl ye malolması demek,,bu para hatsana verılırmı dıyenler olcak,,tepmeyıncede gercek tufek hıssını vermıyor diyenler olacak,olacakta olacakkkkkkk.........
Yıllarca yüzey kalitesi husunda çalışmalar yapmış, bu konuda otomotivin önde gelen bir firmasına yön vermiş biri olarak iki namlu arasındaki gözlemim şudur.
İki namluyu yan yana koyun.
Namluları ışığa doğru tutun. (Gözle yakın açı yüzey kontrolü yapacağız )
Yaklaşık 20 derecelik açı ile namlu dış düzlemselliğine bakın.
Tek gördüğüm fark, LW lerin dış honlama operasyonlarının daha başarılı olduğudur.
Hatsan namlular, balans ve yiv setti konusunda önemli bir başarıya imza atsa da, dış düzlemsellik benim için LW namlu tercihimdeki en büyük neden olmuştur.
bu gözlemlerınız detaylar,inceleme işte budur...tşkler Peki lw nin bu artısı tam olarak ne işe yarar sizce (Bu arada çok güzel bılgıler gelıyor herkeze cok tskler)
metehan senin tecrubelerın nedir bu konuda alabılırmıyız
bence hatsan lw namlu yapamıyor bir sürü konuşulacak yanları var ama almanyada ki arkadaşlarımın araştırmasına göre TR ye sadece ham maddesini verdiklerini yiv setlerini açmadıklarını söylemişler. yani lw ile normal hatsan namlunun arasındaki fark bu yüzden ortaya çıkmıyor çünki aynı makinalarla yiv set açılıyor ben eskiden bu yana söylerim TR de lw namlu diye bişey yok sadece yazısı var. iyi günler
bu bana mantıklı gelıyor evet....ılk basta verdıgım örnek gıbı aynı tipte iki bıçagın bırının celıği A kalıte,diğerınınkı B kalite
tornada bağlı olan hatsan namlu kötüdür diyen namluyu önceden yamultan Türk düşmanı ingiliz veya hatsana rakip bir firma olamazmı Arkadaslar
SmithJack kardesım işte böyle yorumlar beklıyoruz Psikolojik,fark vardır yoktur yerine...
Yine yanlış hatırlamıyorsam o dönem HATSAN namluları 8'li.... LW'ler 12'li yiv-sete sahipti....(SHOOTER54 Arkadaşın yorumu)
Bu fark eğer gercekten doğru ise LW ile HATSAN Namlu Arasında bence ciddi isabet farkı olmalı shooter54 arkadasımızın Bu yorumuna göre bir oranlama yapılırsa tecrübeli aynı atıcı LW ile 3 te 3 vurursa sanki HATSANDA 3 te 2 vurur gibime geldi ne dersiniz.....Yani hatsan istikrarda LW den 3 te 1 geride gibimi
Alman üretimi Lw'ler ile bizdekiler arasında kalite farkı olduğunu düşünüyorum...(Kaan Özcan beyin yorumu)
Meteryal farkı eveet işte bu banada mantıklı geliyor kaan bey,,,,ucuz bıçakla ,pahalı bıçağın malzemesi gibi kabaca bir benzetme yapılırsa
Benim bildiğim kadarıyla;
Sayın Adalya'nın söylediği gibi lw namlular da Hastsan fabrikasında üretiliyor.
Aradaki temel farksa; Hatsanın eski namluları kalite olarak şimdikine oranla biraz daha düşüktü, o dönem lw namluları açan yiv çakıları ve makineleri farklıydı. Yine yanlış hatırlamıyorsam o dönem Hatsan namluları 8'li lw'ler 12'li yiv-sete sahipti.
Şimdi bu fark yok denecek kadar aza indirgendi nitekim yeni Hatsan namluları isabette lw'yi aratmıyor ancak standart konusunda lw'ler daha başarılı.
İş grupmana geldiğinde namlu kalitesinin isabetten stabiliteye etkisi tabiki var fakat bu fark Hatsan ve Lw namlular arasında atla deve değil. Örneğin Hatsan namlu ile 100 metreden 3 cm grupman yapılabiliyorsa aynı tüfek aynı atıcı aynı atış değerleriyle 100 metreden belki 2,5 cm toplar. Benim şahsen bildiğim de Eski hatsan-yeni hatsan, LW namlu kullanarak tecrübe ettiğimde bu.
işte doyurucu bir bilgi tskler.....Bu konuda çok aç oldugum ve olanları gördugum için varsa başka detay,ince,teknik bilgiler zevkle okuruz.....