Sanayiye gidin en güzeli,Oringciler hidrolik işiyle ugrasanlarda var
Atos tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
The content cannot be displayed because it is no longer available. 36~410 cal savunmada guclumu yeterlimi kıyaslaması icin...Soldaki 5.5 mm bullet 1.6 gram havalı pellet,,Sagdaki 36 ateşli tek kurşunu 8 gram
-
Yaylılarla uğraşma namlu kes (sünnet) yay kısalt vs bu tatlı virüsü banada bulaştırdığın ve sabırla verdiğin fikirler tecrübeler için sana canı gönülden Tşk ederim Emir hocam iyiki varsın
-
4.5 mm pellet in bır avantajıda 5.5 pelletin yarı fiyatı olmasıdır
Fikir vermesi kıyaslama açısından yazıyorum:
Ben Zoraki ve Kral yaylı tüfegımde Spot on Dome 10.34 gr
Hatsan mod 88th yaylı tufegımde Spot on Bullet 13.88 gr pelletler kullanıyorum (Daha güçlü tüfek)
Spot on pelletler iyiki var bu iki pellet tipini özellikle tavsıye ederım çok istıkrarlı ve Ekonomıkler -
Gecmişte 4.5 mm nın sadece tabanca zorakı vs de uygun oldugunu düşünür yaylı kırmalı tüfeklerde 4.5 kullanan üstadlara anlam veremezdım,taki tadıp kullanana kadar,malum yaylının gücü yakın olsada bir pcp kadar değil...Zorakinin gücüde max kurmada yaylıya yakın olsada yaylı kadar değil lafın özü daha güçlü yaylı sılahlarda bile 4.5 mm uygun olurken gücü daha az olan zorakide 4.5 mm çok daha yerınde olacaktır dıyorum,,Sözkonusu yakın mesafelerde tahribat sevıyorum dersenız 5.5 anlamlı olabılır ancak hem 5.5 mm hem 50 mt isabet etcek ve tahribat bu zor,bırde 50 mt 5.5 la sonuç almak ıcın her sefer mecburen 3-4 kere kurmak bıktıracaktır...Birde şoyle anlatayım 4.5 mm de 5.5 tadına yakın tadı alabılırsınız 8.44 gr kullanırken 10.34 hatta 13.88 gr 4.5 mm bıle kullanabılırsınız çap tutmaz belkı ama artan ağırlık 5.5 tadını ensesinden yakalar...5.5 mm dede 13.43 kullanır 4.5 mm tadına yaklasırım dıyen Arkadaslar olacaktır hemen cevaplayım: 13.43 gr sadece jsb de var ve jsb nın fıyatları malum,bu maliyet sorun edılmesse 5.5 alınabılırkı ben sorun edıyorum,pelletlerı atmaya basladımmı durmak bılmıyorum...Sonuç olarak bence havalı grubunda tahribat tadı güçlü silahlarla ancak 6.35 mm ve 40 gr ağırlıklarda alınabılır bunun dışında havalının 1. amacı İsabet odaklı olmalı diyebilirim,,4.5 mm attığınız yere ok gibi gitme eğilimindedir,rüzgardan etkilenır derler, 5.5 da oldukca etkılenır,rüzgar da atmak havalı ile zaten tadı kaçırır...İşin başka bır boyutu da zorakıyı sıkıldınız satcaksınız 5.5 az tutulur daha zor satılır,,4.5 çok daha hızlı satılır,,Satmak için almıyoruz bu ayrı konu ancak hangisine talep fazla ve neden fazla bunu ispat açısından yazdım...4.5 mm pelletin bir avantajı bonusuda 5.5 pelletlerin yarı fiyatında olmasıdır...Zorakimde ve Kral yaylı tüfeğimde fix Spot on Dome tipi 10.34 gr...Hatsan mod 88 th daha güçlü yaylımda fix Spot on Bullet tipi 13.88 gr kullanıyorum,,Spot on iyiki var bu 2 pellet çok istikrarlı...Benim dusuncelerim bunlar sonucta karar sızın,tavsiyem 4.5 dur...
-
Aynen karamurat kardeşim,,Biz Allah uzak etsin ne mafyayız ne çatışmaya girecez,derdimiz bireysel savunma...Zaten millet olarak en büyük hatamız En güçlüsü,en hızlısı,en lüksü vs olsun diyerek hep ihtiyaç ötesi yönelimlerimiz bizi bu günlere getırdi malesef
-
Bende bunu anlamiyorum yurt disinda adamlar savunma amacli .410 gauge tabanca yapiyor. Bizde .410 yani 36 savunma fisegi degil hobi deniliyor.
Bunu bende anlamış degılım 36-410 cal den savunma olmaz diyolar 12-20 cal kullanıp belden aşağı bile atılsa ölümcülü yuksek durumlara yol açabilir...36 nın tek kurşunu tam 8 gr...uzunluğu 14 mm...çap 10 mm...ve Sonuçta Ateşli barutun gücü var.....1-2 gr havalı tüfek saçmasının bile hassas bölgeye atıldığında risk içerdiği düşünülürse,,410-36 cal bence savunmanın ilacı bir kalibre...Havaya sıkılan bir Ateşli barutun patlama sesi bile çok kişiyi durdurmaya yetebılır
-
Piyasaya pcp ile gireli kaç sene oldu hala namlunun yazılması kral adına bence kötü bir durum. Bence bu durumu makina ve hammadde kalitesini arttırıp veya ihtal edip bi şekilde şimdiye kadar en iyi şekilde çözmeliydi. Mesala hatsan namluları ile ilgili şikayet bu şekilde ayyuka çıkmıyor.
Kral pcp nin namlu kalıtesını ölçen test eden,eriten malzeme analizi yapan ve kötü oldugunu kanıtlayan belge tatmın edıcı test varmı acaba ?
Peki ben kullanıcı olarak bu analizi testi yaptımmı,yapabılme ımkanım varmı hayır,,Bildiğim tek şey ki bundan ben eminim sizleri nasıl inandırırım bilemıyorum,,kullandıgım Kral Pro sillent in 3. el kullanıcısıyım,,1. ve 2. ci kullanıcıları arkadasım ve ilk pcp leri yanımda nefes aldırmadan kullandılar bu tüfeği,kullandıgı pelletlerın çoğu gamo vs gibi sert ve bazılarıda ucuz pelletlerdi,yani namluya hasar verecek pelletlerdi,şimdi bende 3. kullanıcıda bu tüfek ve yine nefes almadan kullanılıyor,,İsabeti gücü hala mükemmel Kral Pronun...
Sonuca gelirsem bu adam niye böyle yırtınıyor derseniz Arkadaşlar bu markaya Krala feci şekilde haksızlık ediliyor,benim tahammül edemediğim bu haksızlık,bu marka bunu vallahide billahide haketmiyor,Krala yapılan bu Algı yöntemine ne yalan söyleyim bende inanmış tedirgin olmuştum taki birkaç tufegını denemek isabet sorunsuzluk ve metal malzeme kundak kalitesi deneyimine canlı şahit olmamla hersey tersıne döndü...Bu markaya güvenmeyi deneyin Lütfen Arkadaşlar,bütün kalbimle pişman olmayacağınıza inanıyorum -
Eski hatsancı ve neredeyse tüm silahlarını kullanmış biri olarak 1 adet kral tüfeği taddıktan sonra kralcı oldum o gunden bugune hemen her kral sılahı ısrarla denıyorum ve hemen hemen hıcbırısı benı yanıltmadı...Motor tamircısı emekçi işçi malzemeden metalden anlayan biri olarak Kralın silahlarını Japon arabalarına Hatsanın silahlarınıda Rus arabalarına benzetiyorum,gerisini varın siz hesap edin... hatsandan aldıgım 3 tufegın 1 ınde cıkan sorunda servisdeki ciddiyetsizliği paragözlü hareketleri,garanti sürecinde kargo parası ödeten hatsandan illallah ettim,hatsanın faydası oldumu oldu servis tecrubelerınden sonra onlarla uğrasacagıma gözükarartıp sök tak işi öğrendim...Şimdi Kral servisini arayıp benım tüfeğimin kaşının üstünde gözü var diyorum onlarda gönderin efendim ne gerekırse yaparız diyorlar ve yapıyorlar,,Yazdıklarımın tekinde yalan dolan mübala var ise tüm günahı vebali boynuma,kimse kolay para kazanmıyor Arkadaşlar,paranız inş doğru markaya hakedene nasip olur...kralın namlusu kötü Lw namlusu neden yok diye konuşuluyor,hatsanın Lw namlusunuda taddım zamanında tamamen fiyasko,malum markanın paniğe kapılması şakşakcılarından çıkan laflar bunlar (İyi niyetli bu işi seven sadece hobby ci Arkadaşları tenzih ederim) Nefes aldırmadan kullandığım kral pcp ve kırmalım var İsabeti gücü hala yerinde hala süper...Hatsan dan çok canım yandıgı için yeni tüfek alacak birinin aynı hataları yapmaması adına biraz hırslı yazdım,kusurum varsa Affola,herkeze parasının hakkını en ıyı veren markanın nasip olması dileğiyle kazasız keyifli atışlar dilerim
-
Hatsan namluyu taddıktan sonra Lw takıntısı yapmıştım sene 2014...Bu forumda konusunu bile açmıştım,Hatsanın Lw namluları ile ilgili bu işin tecrübeli üstadlarından duyduklarım beni çok şaşırtmıştı...Lw namlu Hatsan ise aman orda kalsın inanmıyorum Hatsanın Lw sine,bilakis uzunca denedim geçmişte,zerre farkta göremedim...Kral iyiki varsın,Namlusuyla,İsabetiyle,Hızlı Servisi hoşgörülü müşteriyi max dikkate alır tavırlarıyla benim gönlümü çoktan aldılar
-
-
Yazık olacak 2 nolu durbune,tecrubenın az oldugu ellerde ilk durbun mefda olur genelde,kesınlıkle 1 nolu durbun dıoyorum tekrar, artık secım sızın.
-
-
benım durbun no 1
sorunsuz kullanıyorum ustunde yazan ısme aldırmayın
-
Tek parça ayak yoksa dampa ayak (sanırım)
yanında dürbün olarak bunları seçtim ama kararsız kaldım
Dürbün 1
Dürbün 2
Dürbün 3
Dürbün 4 (bunda kötü Türk yorumu var)
Dürbün 5
Dürbün 6
Dürbün 7
Dürbün 8durbun 1 kafi ötesı yaylıya yazık olur...dampa ayak pahalıdır,tek parca ayak kafi ancak magnum sınıfı bır kırmalı ıse tek parca ayak yeterlı gelmeyebılır,orta guc yaylıya tek parca genelde yeterlı
-
32-40 mercek capını gecmeyın yaylı kırmalı tufeklerde durbune yazık olur...resımdekı tufegım Kral N01 S Yaylıdır...uzerındekı durbun 3-9x40 bırde tek parca ayak alın 11 mm takın gecın
-
Tufege gıren Dolum ucunda 2 adet orıng var onlardan ilkını tufege sokarken ıssırttırmışsınız muhtemelen yani dış çeperi bozulmustur,yedekte gelen orıng ıle degıstırın sorun duzelecektır.Dolum ucunu tufege sokarken orıng bolumunu azıcık ıslatın kibarca itiniz...İşınız bıttı pompayı kaldırdıgınızda dolum ucuna bır plastık boru uyarlayın ve gecırınkı saga sola carpma durumunda bu orıngler zarar gormesın
-
özelden bılgıler gonderıldı
-
Backir Arkadasın dedıgı uzere Ranger xt3 ahsap veya Tactıcal genelde sorunlu şarjorlu sınıfında en az sorun yasanacak tufeklerın neredeyse basında gelıyor,Yani oldukca basarılı...
Neden 36 esasen 410 cal tercıh edılır
* En küçük kalibredir,En hafifdir,Ateşlide En Az tependir, az ses çıkarır
* Uzun atışlarda en az düşme yapar
* Hobby hedef atıcılıgına,küçük avlara uygundur
* Fişekleri 12-20 cal e göre nispeten biraz daha ucuzdur
Ancak sonuç olarak 36 cal tufek ve fişegı 12-20 cal göre nazlıdır,Sorunlar yasanabılır...Aslında Tr de tufegı fişegı cokta yaygın olmayan 28 cal çok aklıma yatıyorda,yeterınce yaygın olmaması arananın bulunmaması ile benı soğutuyor
12 cal ağır tahribat, yuksek tepme, bol çesıtlı tufek fişek ile domuz avı ıle avcıların neredeyse 1 numarası ancak ben gibi avcılık yapmayan zevk hobby belkı Allah muhtaç etmesin savunma amaclı kullanıcılara dön dolaş tüfek ve fişegı en bol olan 12 cal den sonra tek çıkar yol olan 20 cal kalıyor denebılır -
Hayırlı olsun tufegınız,mod 87 qe de 4.5 mm nin iyi olacagını dusunuyorum,,Mod 135 qe de 5.5 mm kullanmıs bırı olarak