KaraPence tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Jng 90 takma ismiyle bora 12 tamamen jandarma genel komutanlığının talep ve görüşleriyle kale kalıp Tarafından üretilmiş 100% yerli keskin Nişancı tüfeğidir. Yani yapılış amacı satmaktan çok ihtiyaç lkarşılamaktır. Jandarma genel komutanlığı silahın saha testini pkk üzerinde denemiş ve çok olumlu sonuç almıştır. O sebeptendir ki TSK' nın ihtiyaçları doğrultusunda hafif ancak etkili mühimmatı bol ve menzili de Türk ordusunun ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlanmıştır. Malum Türkiye Afrika savanasında yada Irak çöllerinde savaşmıyor. Dağlık arazide pkk ile çatışıyoruz. Türkiye'nin ihtiyaçlarını karşılıyor. Yapandan emeği geçenden Allah razı olsun.

yurtdışı makaleler ve değerlendirmelere baktığımda yükleme süresi dışında rakiplerinden aşağı kalır yanı olmayan bir silah yapmışız.

Kaldı ki dünyada .338(8.58mm) kalibrede en iyi kabul edilen ingiliz malı L115A3 accuracy ile yarışabilecek düzeyde.

Bunun ilk versiyon olduğunu düşünürsek ilerleyen yıllarda gelişmiş ve daha iyi performans gösteren modellerini, belki .338 versiyonunu da üretirler belki.

Estetik ve ayrıntı... Bu ikisine sahip olmayan toplumlar günümüz dünyasında genel kabul görebilecek hiç bir şey üretemezler. Sadece silah meselesi değil.
    Ev diye yaptığımız çürük beton yığınların dan, sokaklarımıza, davranış şekillerimize kadar her alanda bu ikisinden de yoksunuz. O nedenle yerli üreticilerden fazla bir şey beklemiyorum. Biraz olsun zoraki den umutluydum ama onlarda 175 lira ya plastik dipçik satmakla meşguller.

Kesinlikle katılıyorum. Eleştiriye tahammülü olmayan kişi ve kurumlar başarısızlığa mahkumdur. Yerli üreticiler Burada havalı silahlar konusunda bilgi birikime sahip kişilerin yorumlarına bakarak veya onlardan fikir alarak ilerlese belki havalı silah özelinde birşeyler ortaya çıkabilir. Ama "ben yaptım oldu "mantığı ile gidersek inanın hiçbir yere varamayız.

Bir malı veya hizmeti salt kar etme amaçlı olarak sunarsanız veya o mantıkla üretirseniz eninde sonunda yok olursunuz.
    Eğer doğruysa İşin bir de yurtdışına farklı, yurtiçine farklı kalite mal sunan üreticiler kısmı var ki en hafif anlamda "ahlaksızca" bir iş yaptıklarının farkındalar mı acaba?

Ülkemizde bu tür organizasyonları yapan, yapmak için zaman, emek ve ciddi maddi kaynak harcayan arkadaşlarımız iyi ki varlar.
    Hobimizin gelişmesi ve belli standartlara oturması için bu tür organizasyonlar kilometre taşıdır.
    İmkanı ve zamanı olan herkesi bu organizasyona katılmaya çağırıyorum.

Havalı silah ile veya kurusıkı ses tabancası ile savunma veya saldırı yapmak cahillikten başka birşey değildir.
    Ülkemizde örnekleri çok. En son ve çarpıcı örneğini İzzet Abi (berkman) vermiş zaten.

Özellikle ülkemizde Bu tür silahlar veya replikalar sadece hobi amaçlı ve bilinçli kullanılmalı.

Konunun nihayete erdiğini, herkesin söylemek istediklerini söylediğini, bu tür bir konunun daha fazla gündemde tutularak hobimize yeni başlamış veya hobimiz hakkında fazla bilgi sahibi olmayan insanlarda farklı algılar yaratacağını göz önünde bulundurarak konuyu kilitliyorum değerli arkadaşlar.

Herkese değerli katılımları ve fikirleri için teşekkür ediyorum.

Kral Puncher fiziki yapı itibariyle at44'ten iki gömlek üstün duruyor. Lakin Hatsan at44 a dan z ye herşeyi bilinen ve biraz üstüne gidilince "vuran" bir tüfek haline gelebiliyor.
    Hatsan'ın servisinin ilgili oluşu da bunda etken. Kral Arms pcp konusunda biraz daha yol alınca muhtemelen Hatsan'ın canını fena halde sıkacaktır.

Elinde ki aletle arkadaşını dürterek şaka yapan, yolda tanıdığının üstüne araba sürerek selamlaşan toplumumuz da havalı silahlara sınırlamalar getirilmesini kabul etmek zorundayız.

hocam haklısınız da ülkemizde yasağın da, serbestliğin de suyunu çıkarıyorlar. yarın öbür gün yivli tüm silahları toptan yasaklarsa ne olacak hobiye?
    o psikopat katiller havalı tüfeği bırakıp zehirle, taşla, sopayla öldürecek zavallı hayvanları. o zaman zehir ve taş kullanımına sınırlama mı getirecekler.

bu arada havalı silahların satışına bence sınırlama getirilmesine gerek yok. mevcut kanunda bir yeri ve meskun mahal kullanımına veya 18 yaş altı kullanımı ile ilgili kuralları sıkı sıkıya uygulasınlar ve cezaları da harfiyen uygulasınlar yeter bence.

zaten ülkedeki en büyük sorun kanun, kuralların ve cezaların olmayışı değil, onların uygulanmayışı