KaraPence tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Şimdiye kadar bir çok pcp tüfeğim oldu. Aas510, hw100, daystate huntsman, cricket vs. Pek fazla yaylı tüfeğim olmadı ama birçok yaylı ile deneme atışlarım oldu. Hatta yaylı kategorisinde olmayan gamo whisper igt ile hatırı sayılır atış yaptım ve çok hoşuma gitti.
    Ama şu mod54'ü aldıktan sonra olaya bakış açım değişti.
    Şöyle anlatayım; mod54 yaylı ama yaylı kategorisinde değil. Pcp mi? Hayır o kategoride de değil. Tepiyor mu? Evet ama bunu atıcısına hissettirmiyor. İsabetli mi? O kadar ayar yapıp atamadım henüz :) güçlü mü? Bir yaylı tüfeğin isabet-güç denklemindeki optimum noktayı bulmuş bir tüfek.

Size önerim şartları zorlayıp diana mod 54 almanız.

gez-arpacık yokmuş sevmedim, hem bunu alıp soda şisesine de atılmaz ki şimdi, ayıp olur :)

hediyesi ne kadarmış acaba?

bu arada nelere atacağımızdan çok bununla ne atacağımız da önemli deyip aşağıdaki pelletleri beğeninize sunuyorum :)

abicim ne yaptın ya :D bi kurma kolu bi de tetik altın renginde :D iş hobi olunca temelde gerekli olan bi şey değil o yüzden zaten.ama arapların altın kaplama araba konusunda katılıyorum size :) zevk meselesi aynen

biraz abartmış olabilirim :)

Zevkler ve renkler tartışılmaz ama bence bu tüfek 70-80'lerde moda olan altın varaklı mobilyalara benziyor. İnceden bir şehiriçi minibüsü havası da var.
    Bir eşyayı veya aleti yüksek zümreden kişiler için ürettiklerinde belkide farkında olmadan komik şeyler üretebiliyorlar.
    Görgüsüz arapların altın kaplı spor otomobilleri gibi gözü yoran estetik yoksunu şeyler çıkıyor ortaya.

Binlerce yıl önce aristo altın orta "golden mean" önerisini ortaya attığında sadece davranışsal ve etik açıdan herşeyi kararında yaşamak gerektiğinden bahsediyordu ki günümüzde bu önerinin kullandığımız herşeye uygulaması fena olmazdı.

Neyse gece gece felsefe ile boğmayayım konuyu.

Sonuç olarak bence gereksiz masraf :)

http://www.ar15.com/forums/t_6_1/3…n_from_me_.html

Bu linkte bulunan ilk yorumu okuduğunuzda yapılan şeyin Emir abinin ve Fender'in belirttiği gibi güvenli olmadığını görüyoruz.

Silah veya mühimmat envanterimizin geniş olması elbette bir tecrübeyi, silahların ve mühimmatın özelliklerini bildiğimizi gösterir.
    Ancak bu onların sınırları hakkında çok şey bildiğimiz anlamına gelmez. Silahın ve mühimmatın sınırını öğrendiğinizde ya hastanede ya da Allah korusun mezarda olursunuz.

Bu platformda güvenli olmayan bir takım şeylerin videolarını veya nasıl yapılacağı hakkında bilgilerin paylaşılması ileride oluşabilecek kazalara davetiye çıkarmaktadır.

Lütfen bu konuda daha duyarlı olalım.

merhaba arkadaşlar tüfek sormak istiyorum
    http://www.sanalpazar.com/Crosman-Mk-177…ek__isp41199317

şu aleti gördüm ve bayağı hoşuma gitti 800 fps 200 m/s gücü var

gücü normal tüfeklere göre evet az ama sonuçta ayı inek koyun avlamayacağım
    sizce nasıldjr bu?

Tüfeği ne için aldığınıza bağlı. Ayı, inek ve koyun dışında da avlanamayacağınız bir tüfek. Çünkü bildiğiniz gibi ülkemizde havalı tüfeklerle avlanmak yasak.
    Bunun dışında keyif atışları için uygun olabilir.

Buradaki itirazı zannedersem kimse anlamamış;
    Ferhat hocam ve onun gibi düşünenlerin ( ki buna ben de dahilim ) itirazı, yapılan eylemin üstelik gereğinden fazla ve detaylı olarak resmedilmesidir. Haşere veya zararlı kemirgenle nasıl mücadele edilmesi gerektiği değildir.

Ben Ali Tekin'i ismen bilirim takımdaki Cahit abi den dolayı (alicengizarda) kendisi ile bir kere telefonla görüşmüştük bir arkadaşın at44 tekli dolum tüfeğinin satışı esnasında. Bu Forumda veya diğer forumda hobi ile ilgili faydalı paylaşımlarda bulunan bir arkadaşımız olduğunu düşünüyorum.

Bu paylaşımındaki amacın da havalı ile avlanmayı teşvik etmek veya özendirmek amacıyla yayınladığını düşünmüyorum.
    Ancak,
    "Rahatsız olduysan bakma" demişsin ya Ali hocam, bu mantıkla sen de "rahatsız olduysan okumayacaksın" o zaman.burada herkes nezaket kuralları içinde konular hakkında fikir beyan edebilir. Yukarıdaki gibi çıkışlar forumu mahalle kahvesine çevirir, zira böyle çıkışlar için cevaben söylenecek birşeyler mutlaka vardır herkesin cebinde, ama meramını anlatırken kalp kırmamak her babayiğidin harcı değildir.

Herkese iyi akşamlar.

Türkiyede tüfek üretiliyor ama maalesef tamamıyla kaliteli bir tüfek çıkmıyor. Havalı silahlardan yola çıkarsak bu böyle. Ateşli silahlarda durum ise tecrübeli üstadlardan dinlediğim kadarıyla tornacılıktan öteye gidemeyen bir işçilik ve malzeme kalitesi olduğu yönünde. Kaliteli ve "vuran" bir silah yapmak yerine farklı şekiller deniyorlar; utaş, omega arms a1618 , safir t14 vs..
    tecrübeli kişilerin yorumlarını dikkate alırsak yivsiz tüfekte şarjör mekanizması efektif değil, bunun ana sebebi fişeklerin dibinde yivli fişeklerde olduğu gibi oluk olmayışı ve yeterli kalitede besleme yapabilecek şarjör sistemi ile kaliteli yerli fişek olmayışı denebilir.

kısaca maceraya girmemekte fayda var.

Harici İçerik m.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

Harici İçerik m.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

burda niye yok???

:)

Şu fx lere gözüm bir türlü alışmadı. Tüfekten başka herşeye benziyorlar. Belki çok iyi vuruyor hiç kullanmadım ama içimde hiç alıp kullanma hissi uyandırmıyor. Zevkler tartışılmaz ama şu kutudan çıkarıp monte ettiği impact modeli böcek ilaçlama tabancasına benziyor.:))

Değerli hobidaşım, öncelikle aramıza hoşgeldiniz.
    açtığınız konu hakkında acil yardım istemişsiniz ancak yardım istediğiniz konularda kimsenin bilgisi olmayabilir veya bu konu hakkında daha önce çözüme kavuşturulmuş başka bir konu açılmış olabilir.
    hobidaşlara yardım konusunda kimse ilgisiz değil bu forumlarda. Ben şahsen "acil" kodu ile başlayan yardım konularını biraz gereksiz buluyorum. Acil olarak kan aranır, acil olarak yangın söndürücü alınır veya acil olarak polis aranır. Benim size tavsiyem Bir hobi ile ilgili ivedi yardıma ihtiyaç duyduğunuzda lütfen "acil" kelimesini kullanmayın. Konuyu açın, cevap alamazsanız forumda araştırdığınız konuda bilgisi olduğunu düşündüğünüz online üyelere pm yoluyla ulaşın.
    aramıza tekrar hoşgeldiniz.

Bildiğim kadarıyla dm60 dampa 1" yani 25.4mm çapında tüp ölçüsüne sahip dürbünlerle kullanılıyor ki elinizdeki optima bu özellikte bir dürbün.
    dm60 dampa değerli bir ürün yarın öbürgün 40mm mercek çapını geçmeyecek şekilde alacağınız daha kaliteli bir dürbünün de ömrünü uzatır.