Gamolar tüfeğinizde isabet kaydettirebilir ancak ben kesinlikle tavsiye etmiyorum. Sert ve namluyu çok kirletiyor. Sert olması namlunun yiv-set ömrüne negatif yönde etki ediyor. Namluyu jsb gibi kaliteli pelletlere nazaran daha çok kirletmesi ise namlu bakımını arttırıyor, gerekli namlu temizliği yapılmadığı takdirde ise isabet zamanla hayal oluyor. Jsb 18 grain daha iyi olur diye düşünüyorum. Ayrıca optima 3-9x32 ve yatagun dampa mod 125'e daha makul diye düşünüyorum. Sonuçta 3-9x32 ile 3-9x44 arasındaki tek fark ön mercek çapı. Zoom olarak aynı.
wolfx tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Ben açıkçası 5.56x45 NATO muhimmatını kullanmasını isterdim. Özgün tasarım konusunda maalesef insanları kandırıyorlar. Ancak her ne olursa olsun yerli üretim bir piyade tüfeğimiz var. Sonuna kadar arkasındayız.
Saygılar... -
Bir kutu 13.43, bir kutu 16 grain jsb alıp incelememi paylaşacağım. Kafasında soru işareti olan hobidaşlarımız da aydınlanmış, foruma bilgi aktarımı da olmuş olur. Ayrıca değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim
-
Merhabalar. Uzunca bir süredir hatsan mod 99 5.5 mm tüfeğimde jsb 13.43 grain pellet kullanıyorum. Ancak 50 metre ve üstü menzilde şişe kırma (özellikle kalın şişeler) performansını artırmak amacıyla jsb 16 grain pelleti gözüme kestirdim. Bahsettiğim tüfekte bu pelleti kullananlar performans açısından bilgilendirirse memnun olurum.
Saygılar... -
Kırmızı kutu jsblerde etek daha kalın.Bu yüzden mavi kutudakiler kadar ezilmeler mevcut değil.Hatsan mod 99 tüfeğimle yaptığım atışlarımda kırmızı ve mavi kutu arasında grupman bakımından fark gözlemleyemedim.
-
Muhimmatin adi .950 JDJ diye gecer.Bu tur buyuk mermiler daha cok fil gibi hayvanlarin avinda kullanilir.Tamamen fantazik birsey.
-
Nedense jsb exact jumbo rs diabolo .22 13.43 grain pelletin bc sini bulamiyorum hicbir yerde.Bilen biri var mi acaba
-
BC ne oluyor onu da açıklarsanız çok güzel olur . teşekkürler paylaşım için
Balistik katsayisi demek.Bc degeri ile ve tufegin namlu cikis hizi ile sifirlamasini,dusme miktarini,atis egrisi gibi pek cok bilgiye ulasabilirsiniz -
Bilmeyen arkadaslar icin bilgilendirici bir calisma olmus.Elinize emeginize saglik tesekkurler
-
Dürbün önden paralakslı model sanırsam. Mutemelen denemişsinizdir ama denemediyseniz paralaxı kontrol eder misiniz. Hem dampa hem vortex model bozulduysa üzücü..
3-9x44 paralaks yok abi 3-12x44'te var -
Optimanin azizligine ugramissiniz belli ki gecmis olsun.Durbununuz buyuk ihtimal cop olmus.Eski optima 3-9x32 durbunumun,dampayla kullandigim mod 99'da klikleri bosa donmeye baslamisti durduk yere sonra cop oldu.kuzenimin durbununu taktim.Hawke parasi biriktiriyorum su an
-
Evet yakin bir akrabamindi tasima suresi bitti ben aldim ondan dogru bu model uretilmiyor artik ama bu monoblok bir tek parcadan yapilanlardan yani en saglam en iyisi...
Kesinlikle.Abd fabrikalarinda degil de almanya sig sauer fabrikalarinda uretilmis olmasi da ayri bir saglamlik,kalite belirtisi -
Abi silahi ikinci el mi aldiniz? Cunku P226 SL modeli artik uretilmiyor diye biliyorum.Onun yerine SL SO,SL SO BT,AL SO gibi modeller uretiliyor diye hatirliyorum
-
Eline emegine saglik Bambaska bir tufek cikmis ortaya
-
Hayirli olsun abi. P226'nin SL modeli mi acaba?
-
Forumda mustafa serdar abinin yayli tufeklere uygun modifiye ile ilgili bolca mesajlari,konulari var.Onlari arastirabilirsiniz hem fikir vermis olur
-
Hayirli olsun abi.Kazasiz belasiz keyifli atislar dilerim
-
Elinize emeginize saglik recep abi.Simetrik bir bicimde kundaga bipot rayi yapabilirseniz harika olur bence
-
Aynen tesbihler gercekten cok guzel
-
Bastan 11. fotografta namlu ucunda birsey var gibi abi