nick vermeye neden gerek yok onu anlamadım?mayının yerini tesbit ettiyseniz burada deyin ki kimse basmasın.
mustafa ekiz tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Ferhat abim eline sağlık,güzel ameliyat olmuş
-
Bahtiyat TAŞYAĞAN beyin Facebook sayfasında fotoğraf paylaşımını yapmıştım 3 -4 gün önce kendisi beğendiğini belirtmiş.
aaa vaybe
-
konteyner gemisine benziyor
-
bakalım yarın akşam, hangi paylaşımlara ve videolara gebe sizin buluşmaları dizi gibi takip ediyorum
-
Aksu avı gözüm kapalı tavsiye ederim.
-
-
dolum ucunu hortumun rakoruna takarken teflon vs. kullanmadıysan diş aralarındanda kaçıyor olabilir.
-
güle güle kullanın.keşke 4.5 alsaymışsınız,nasılolsa yakın mesafe atıyorsunuz.hız daha fazla ve atış sayısı da daha fazla olurdu.4.5 raidere reg. taktıktan sonra 800 fps 8.44 jsb ile 40 stabil atış yapıyor.
-
vida budur evet.benim elimde yok ama aksu avda vardı galiba.
-
Ferhat abi ellerine sağlık,extrem bi çalışma olmuş.
-
Kasım boyayıda gönderdim bugün,yarın öbürgün makyajını da bi halledersin
makinenin :).bu arada atış sayısı kaç tane bu grupmanda? -
kısacası;mermi hızı ses hızına düşmeden çoook daha önce hedefe ulaşmış oluyor.tabi 6-7 kilometreye atış yapmıyacaksak
-
onunda zamanı geliyo abi.
-
Mustafa abi teşekkürederim.yapamayacağım çok şey var,yapabileceğimde çok şey var.iddialı deilim,elimden geleni yapıyorum .güç ayar butonu şuanda terse doğru çalışıyor,ama güç arttıkça çekiç yayı serbest kaldığından(çünkü terse doğru güçleniyor artık)daha çok zıplıyor.valfin içine güç ayarı koydum abi.çeyrek turla 30 fp artıp-azalıyor.çekiç zıplaması artmamış oluyor böylelikle.çünkü gücü valften kontrol edilecek hale getirdim.
-
ilk başta çekiç zıplamasınıyok etmeye çalıştım. bunun sebep olduğu gereksiz hava kaybını ve 30 fps ye varan çıkış hızı farkılarını.örn;920-914-912-918-916-921...diye giderken birden 943 gibi ve devamında tekrar 916-912-919-923-918-914 şeklinde devam ederek normal seyreden bir stabilite dönmesi,bi 10 küsür atış sora tekrar 934 atması ve sora tekrar 912-920 seviyelerinde devam etmesi söz konusuydu.bu şekilde davtanması çekiç zıplamasından ve güçlü bir tüfek olmasından kaynaklanıyor.mesela çekiç her seferinde zıplayarak duruyor ama her atışta aynı şiddette zıplamıyor arada çok fark oluşturuyordu.ilk önce bu sorunu yok etmeliydim çünkü bu sorun olduğu sürece regülatör işini nakadar yaparsa yapsın,çekicin valfe uyguladığı güç herseferinde değişken olduğundan,bu durum çıkış hızlarına çok olumsuz yansıyacaktı.valf sertliğine ve çalışma şekline yaptığım ufak eklemelerle(mesafe-geri itme gibi)bu çıkış hızı farkını 33fpsden 13 e kadar indirmeyi başardım.daha fazlasıda olurdu ama busefer bu güçte bukadar atış sayısını yakalayamazdım.çok daha düşük güce düşmek zorunda kalırdım.oyüzden bu haliyle bıraktım.60 atıştan sonrasını saymadım ve sanada söylemedim Kasım sürpriz olsun diye.dikkat edersen en son tel. konuşmalarımızda hiç atış sayısından bahsetmedim,sen gör istedim.
-
buarada şimdi tekrar baktım,915-929 arası atmış bendeki ölçümde.hız farkıda çıkmış kronolar arasında.namlu ucu kronoda hassasiyet kaybının bi sebebide;her atıştaki tepme farklı sonuç vermeye sebep oluyor malesef.67 atışı 50 metredeki kağıda atarsak sonuçdaha net belli olur.
-
estafurullah Ferhat abi,kısmet.bu tüfekle uğraştığım sürede 6 tane regülatörü imal edip montajını tamamlayabilirdim.hoş başka işlemlerde byaptım aslında buna.resimleri bekliyoruz Kasım
-
abi benimde gelmem lazım.sırf çizim yollasam yeterli olmaz.Kasım resimleri atabilirse aslında fikir verebilir.
-
bide şu çekiç zıplamasını yok edebilseydim daha güzel bi sonuç çıkardı ama malesef,yayı değiştirip kalın telli takmam lazımdı.ozamanda gücü çok yukarı fırlıyordu.30 graini 1000 civarı falan atıyordu ve atış sayısı 20 bile olmuyordu.oyüzden mecburen orjinal çekiç orjinal yayı çıkarmadım.regülatörün tek başına herşeyi çözmediğini,tüfektede gerekli alt yapının olması gerektiğini bikez daha görmüş plduk.gerçi bu güçlere 19 fps tölerans pek zarar etmez ama neyse..benim standart kronoyla yaptığım ölçümlerde 13fps oynuyordu maksimum.belki namlu ucu olduğu için farketmişde olabilir.keyifle kullanman dileğiyle Kasım.sabırla beklediğin için ben teşekkürederim.