saolasın Kasım.yakında senin canavarı da yayınlarım,yada sen yayınlarsın artık.görsel değişikliklerde olacak çünkü condorda.
mustafa ekiz tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
regülatör ayarı 130 bar.dolum 200 bar.pellet 18grn jsb.
-870-874-883-879-874-879-877-878-878-875
-er-872-er-877-874-error-875-880-882-876
-868-881-870-869-876-870-874-878-875-867
-866-877-872-889-879-882-883-876-875-880
-881-883-869-870-874-kalan hava 120 bar 867-867-874-864....
daha profesyonel tüfeklerde bu hız farkları 6 fps e kadar düşük çıkarken.hatsan pcp lerde 12 fps in altında olduğuna şimdiye kadar rastlamadım.ha ama 100 metre şişe kırma,plinking,50 metre grupman için yukarıdaki sonuçlar gayet yeterlidir.atıcıya da bağlı olmakla birlikte 10 atıştan 9 u çok rahat şişe öldürür -
Recep güle güle kullan rica ederim.
-
tabiki yapar,at 44 de nerden baksan 40-50 atışın kendi arasında 100 fps den fazla fark var.dolayısıyla tüfeğin ya regülatörlü olması lazım,yada kendi tüfeğinin max. 15 fps farkla atış yaptığı basınç aralığını tespit edip o değeri baz alarak programdaki yerine yazman lazım.
-
tüfeğin herzaman aynı hızda atıyormu ölçtünmü?oraya yazdığın hızı neye göre yazıyorsun?
-
ince mehmet niye bukadar dağıtmış onu anlamadım ben esas?
-
Güle kullan Alper,dikkat edersen yukarı aşağı doğru 4cm yapmış,ama sağa sola doğru çok fazla açılmış,rüzgar da olabilir yada biraz daha antreman yapman lazım.0zaman 28 atışın hepsini en fazla 2.5cm e toplarsın.enazından burada basınç değişiminden kaynaklanan yukarı aşağı doğru açılmanın regülatör sayesinde en aza inmiş olduğu anlaşılıyor ve sağlıklı çalıştığını gösteriyor.
-
hiç sorun diil Alper gel ayar çekeriz
-
ince mehmet ve diğer solidleri ilk elime geçtiklerinde merak edip hemen ölçmüştüm şimdiye kadar.ve marka farketmiyorhepsinde fark var ferhat abi.aslında istense fark ortadan kaldırılır.kurşunun sıcak kalıplanıp,her birine aynı güçte pres uygulanarak sıkıştırılmalı.o presin yayı da her seferinde aynı gücü üretmeli.ufak farklar pelletlerin ağırlıklarına bu yüzden yansıyor.zor iş ama olmaz diye bişey yok abi.
-
Mustafa arkadaşla daha önce görüşmüştüm 30,25 grainleri istemişti benden onlar ağır gelirmi bu regülatörlü hali ile?
Ben marauder varken en iyi 2. grupman performansını incemehmet 30,25 gr ile yakalamıştım ama uzun mesafede çok düşme yaşıyorum diye jsb 18,13 kullanmaya karar verdim sonra elimde bulunan tüm farklı saçmaları sattım HN baracuda match 21.14 grainler dahil.Daha önce yazdığım ince Mehmet grupmanı tesadüf değil çünkü yaptığım 5 li grupmalarda ( 7-8 deneme ) hep iyi sonuçlar elde etmiştim.
eğer tüfeğin gücünü biraz daha artırıp 30 grni 800 atacak şekle getirirsek düşme okadar olmaz.çok rahat 200 metre için kullanılabilir. -
Mustafa senin verdiğin bilgiler içinde ayrıca teşekkür ederim.
saygılar[/quote]
rica ederim -
rabit magnumlar ve diğer solid pelletlerde ve .22 long .22 short dahil tüm ateşli mermilerine varıncaya dek ağırlık farkları fazla olur.solidlerde bu malesef böyle.havalı silahta bu farklar gözle görünür etki yapmasına karşın,yivlilerde pek farkedilmiyor,çünkü hız çok yüksek örneğin .308 ler 130-140 grain aralığındaki farklı mermileri 2700-2400 gibi hızlarda atıyor.bahsettiğimiz ağırlık farkları bu mermilerde 50-60 fps hız değişikliklerine yol açmasına rağmen farkedilmiyor ve isabete bi zararı olmuyor.(balistik katsayının gözünü seveyim).ama biz havalıda 10 fps bile taviz versek grupman hemen farkediyor.bu nedenle 30-35 ft/lbs civarındaki havalılarda 18 jsb tartışmasız 1 numara.peki nasıl yapıyor adamlar bunu?belki duymuşsunuzdur jsb nin personel sayısının sadece si makine bandında çalışıyor.geri kalan %80 i ise (seri üretimin artmasına rağmen kalitenin aynı tatta kalması adına) kalite kontrol bölümünde çalışıyor,hassas teraziler ve kumpaslarla TEK TEK... kutuların üzerindeki CAREFULLY SELECTED ibaresi bunu anlatıyor zaten.diğer yandan solidlerin bir dezavantajıda şu;çaplardaki 0.12 mm e varan farklar... oyuna baştan 1-0 başlıyoruz.bu olay kaliteli yivli mermilerde yok(ceketli olanlarda yani).peki bu 30 27 25 grn solidleri kullanmayalımmı?hayır kullanabiliriz ama en az 45 fp tüfeklerde.isabet örneğide 200 metre 30 cm çap hedef diyebiliriz tabi iyi atıyorsak.
-
27 graini 780-790 aralığında 28 tane atar durumda bu tüfek.bu şekilde ayarladım,18 grainide 930-940 aralığında atıyor.gücü artırdığım için atış sayısı düştü doğal olarak.
-
Bülent bey emeğinize sağlık.tavsiyem bu çalışmanın aynısını 50 metre 10 ar atış şeklinde denemenizdir.daha belirleyici olur.
-
aynen,hn baracuda hunter yerine baracuda match 21 grn kullansa çok daha küçük grupman olurdu.
-
Alper eline sağlık.grupman 50 metre için biraz fazla dağılmış.18 grn jsb ile de deneme yapsaymışsın keşke.ama 10 atışın 4 cm alana toplanması regülatörün farkını ortaya çıkarıyor.birde birdahaki sefere 30 regüle atışı,yanı 205-120 bar arası olan atışlarının hepsini 50 metreye at,asıl ozaman regülatörün ne işe yaradığı daha net anlaşılacaktır.güle güle kazasız belasız kullanırsın inşallah.
-
Teşekkür ederim sağolun.
-
aynen.çarşamba günü kısmet olursa bende denemeye çıkacağım.peşin hükümlü olmaz ve abilerimize manevi anlamda nekadar destek olur ve sabır gösterirsek okadar hızlı yol alırız,okadar iyi sonuçlar çıkar.
-
Cüneyt Arkadaş,
0.223 Kalibrede mutabakat oluştu fakat daha kısa olan bullet konusunda, göndermiş olduğunuz çizimlerde aynı durum söz konusu olamadı.
Öneriniz 9.25 mm Boy, 5.54 mm Çap bakımından ilk resimdekine denk geliyor. Bu ürünün basınç kaçağı yapmaması mümkün değil. O nedenle aynı temel ölçülerde ikinci resimdeki dizaynı öneriyoruz.
Bu tarz ara kademe içeren ürün maliyeti diğerlerinden yüksektir. Kademeli olan ürünün 150 adetlik kutusunun birim fiyatı 30 liranın üzerinde olur. Bu nedenle ayrıntılı bir hesaba girişilmedi. Bu ürünle başa çıkabilecek fakat fiyatı yüksek olmayacak dizayn ise üçüncü resimdedir.
Üçüncü resimdeki düz Dolu da mutabakat olursa ; 9.25 mm Boy, 5.54 mm Çap ve 31 Grain ağırlık ortaya çıkar. Bunun 144 adetlik kutu fiyatı 21 TL olur.
Saygılar.
harikasınız harika bravo...bu iş bitmiştir. -
halil abi senin tüfeğin regülatörü 115 barda devreden çıkıyor. regüle 35 atış yapıyor.kullandığın pellet farketmez.18 graini 920 ile atar,27 grainide 750 ile atar.öyle ayarlamıştım.regülatör devreden çıktıktan sonra 15 tane daha atıyorsun 50 atış yapıyorsun ama o 15 atış regüle olmadığı için sıfırladığın yere gitmez.boşa mermi yakma