aynen.azmin elinden hiçbişey kurtulamaz.Allah nasibettği sürece tabi.
mustafa ekiz tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
sadece dökmen yeterli olmaz zaten,döktükten sonra sıkıştırman lazım,bitenede kalibretör lazım en son hepsini kalibre edip düzenlemen için.uzun iş yani.çok isteyen yapar ama.
-
kalıp yaparım sana,kendim döküm yaparım dersen?
-
gel şunu .22 cal 40 grain yapalım.inanamazsın yapabileceğin işlere.
-
peletleride kalıp alıp kendimiz dökeriz
kesinlikle olmayacak bişey değil,ufkunuzu açık tutun.ve daha zevkli hale gelir atış yapmak. -
bi diğer faktör ise düşme,bunu her fırsatta söylemeye çalışıyorum.çap büyüdükçe düşme ivmesi artar.neden?havayla teması daha fazla olur çünkü,daha çok sürtünür havaya ve direnci daha çok düşer.ideal olan küçük çapı mümkün olduğunca ağır yapabilmektir.örneğın 30 grainlik ince mehmetlerin kurşundan değilde alüminyumdan olduğunu düşünelim.okadar uzağa uçabilirmiydi?hayır.çünkü namludan çıkana kadar basınçlı havadan yardım alıyor,ama çıktıktan çok kısa bir süre sonra artık kendi ağırlığından kaynaklanan enerjiyi kullanarak yol alıyor.olayın özü bu çerçevede.akıl yürüterek bu faktörlerin değişim gösterdiği yöne doğru başka faktörlerinde ne yönde değişebileceğini çok kolay anlayabiliriz.
-
.357 dedikleri çap 9 mm oluyor zaten. .30 cal. de .300 de 7.62 mm oluyor.fx boss lar gibi.tabi çap büyüdükçe ağırlığı artırmakta daha kolay oluyor,büyük çapın bi avantajıda namludan çıkarması daha kolay oluyor.yani nasıl kolaylaşıyor;örneğin .22 için 1 birim güç gerekiyorsa, .44 için 2 birim güç gerekmiyor.1.7 birim falan gerekiyor gibi. örnek tabi bu.ha ağırlık farkına bi artısı tabiki yok.ağırlık farkını ekarte etmek ve büyük çaplardaki sürtünme katsayısını azaltarak çıkış hızını yükseltmek içinse bulletlerin silindirik kısımlarına çentikler açılıyor veya paraşüt formunda üretiliyor.
-
alan olursa kapsüllerini yaparım kaç tane isterseniz.kendime bu silahı yapmayı zaten planlıyorum,sadece boru konusunda sıkıntım var.büyük ihtimal .22 cal yapmam gerekecek.her açıdan daha kullanışlı olur.inşallah beceririm bu işi.
-
iki sebepten atar,takılan oring olması gereken ölçüde değildir,yada kurma kolu tamkapanmıyordur ondan atar.
-
malesef havşa yuvaları okadar hassas değil.keşke öle olsa,mesela valter dominatörde çok güzel düşünmüşler namluyu pimle tutturmuşlar,yani istesende yanlış takamazsın.ama bt de öle değil sadece vidaların bastığı yerde havşa var.ya baktın olmadı hatsana gönderirsiniz.Latifle namluyu sökmeden bi oringi takmayı deneyin,5 dakkada takar Latif onu.
-
aynen öle abim
-
bende regülatörlerİ M.E-84 marka mı yapsam ne yapsam
-
olur ferhat abi ama her namluda yaklaşık 0.005-0.01 civarinda kaçıklık olur,bu kaçık kısım yukarı bakacak şekilde monte edilir.eğer uğraşırsa dediğin gibi çok ince bi işaret koyup yapabilir.
-
yok canım fazla kalmaz hemen gönderirler.ama namluyu sakın sökmeyin.
-
namluyu sökmenize gerek yok,bi avantaj sağlamaz,hatsana gönderin bence.namluyu yeine doğru oturttuğunuzdan emin olacağınız ölçü aletleriniz yoksa oturtamazsınız.
-
benim görüşüm,olumsuz düşünenlerin bi detayı atlağı yönünde.bu pellet üretimi ile uğraşan şahıslar,sadece yatıp kalkıp sabah akşam bu işle uğraşan kişiler değildir muhtemelen.bi işleri bi meslekleri sürekli yaptıkları geçim kaynakları olan bi iş hayatları vardır,sadece pellet üretmek değildir yaptıkları.normal işlerinden arta kalan zamanlarında pellet üretim çalışmasıyla uğraşıyor olabilirler ki bu çok yüksek ihtimal.öreğin kundak yapan Ali bey sadece pazarları kundak işiyle ilgilenebiliyor,çünkü çalıştığı sabit bir işi var.mesela adem usta meslek olarak çanta imalatında çok iyi bir firmanın çanta üretiminde sorumlu baş ustalık yapıyor,mesleği bu.bu şekilde düşünmek lazım.ayrıca bu adamların ailelerine de ayırması gerken bi zamanları olmalı.bunlar gözönünde bulundurulduğunda sürecin yavaş ilerlemesi çok normal ve doğaldır.makine değil bu insanlar sonuçta.
-
Eğer başarılı bir sonuç çıkarsa ürünüz yok satar size iyi çalışmalar dilerim..
teşekkürederim.ölçüler ve çizim hazı sadece izmirde değilim.döner dönmez ilk işim bu.hemde uygun fiyatlı olacak.hobiye yeni başlayanlar için çok yardımcı bir ürün olacak.bi tanıtım videosuyla sizlere sunacağım,aynı regülatörlerde yaptığım gibi. -
bu dürbün bağlamas töreni sorununu haftaya çözüme kavuştrucağım.bi çalışmam var,paylaşırım izmire döndüğümde.ama dürbünde sorun varsa olay başka tabiki.
-
-
bazen ayaklara dürbünü taktığınız hilal kısımları iki ayakta karşılıklı olarak,birbirine paralel bakmayıp çok az miktarda(0.25 mm) çapraz bakabiliyor.buda hem dürbünü kasıyor,hemde namlu hattına oturmasını engellemiş oluyor.