estafurullah abi nedemek
mustafa ekiz tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
paylaşımınız için teşekkürler.
-
estafurullah usta değilim
-
harika olmuş elinize sağlık.
-
bravo elinize sağlık.çok düzgün bi çalışma yapmışsınız.
-
tam olarak nerde şu senin 1 tonluk kasa?
-
Ağzın bal yesin abi.İnşallah o günler de gelir.Benim düşüncem 5 yıllık istikhakımı hiç kullanmadan biriktircem 1000 tane olur.Ruhsatımın bitmesine yakın hepsini yakıcam biraz içim soğusun .Ruhsat yeniledikten sonra yine aynını yapıcam mecburen.
5 yıl bekleyeceksen mermileri pirinç çuvalında sakla,sonra patlamayabilir rutubet alırsa.
-
6.35 e şükredin yakında oda gidecek ben diyeyim.
bende diyeyim Emir abi
-
kanun çıktısına falan gerek yok arkadaşlar,bukadar kasmayın.
polise de kanun öğretmeye falan hiç gelmez işiniz daha çok zorlaşır. -
bu hesaptan gelecek mesajları dikkate almayınız.
-
tüfeğin randımanlı atış grafiği 110 bar civarında biter.atış yapmaya devam eder ama çok alt vurmaya başlar yani işe yaramayan atışlar olur.
regülatörünüzün ayarını dışarıdaki ayar düğmesinden yapamazsınız.sadece namluya gelen hava miktarını ayarlayabilirsiniz.regülatörün basınç ayarı vardır ve bu ayar regülatör tüfekten çıkarılarak yapılır.regülatör kaç bara ayarlıysa tüfek o basınca kadar aynı hızlarda atar.tüpteki basınç reg. basıncının altına düştüğündeyse hız düşer. -
manometresi atış valfine yakın tarafta olan tüfeklerde mamometre regülatörün önünde kaldığı için regüle basıncı gösterir.ama hatsanın tüfeklerinde manometre dolum ucu tarafında yani regülatörün arkasında olduğu için tüpün basıncını gösterir.yani durum tüfekten tüfeğe değişir.
-
bu haliyle sadece 150 bar basar.yani doldurmuş olmaz.
tüfeğinizdeki basınç 100 barın altına inmeden önce doldurun. -
tamam herşey normal.
scubayı doldurmanız lazım,150 bar kalmış.o yüzden tüfeğede 150 basıyor. -
tüfeğe bağlayıp vanayı açtığınızda,dolum aparatında kaç bar gösteriyor?
-
manometre ön tarafta.regülatörle bir ilgisi olamaz.
scubada kaç bar var? -
Emir abi ben bu tip muhabbetlerde kırılmam,daha doğrusu muhabbet kırılma seviyesinden aşağı indi yani ciddi bi muhabbet değil benim için. 'ya tamam he' diye bi konuşma şekli varsa konu ciddiyetini kaybetmiştir benim için.
kaldıki benim hiçbir mesajımda üstünlük taslayacak veya küçümseyecek kırıcı bir üslup yok dikkat edilirse.
çünkü benim bu tarz bir iddiam yok,yarış niyetimde yok.şimdiye kadar teknik konularda bu tip tartışmalarada çok girdim,sonu hemen hemen aynı bitiyor 'ya tamam he' diye...
işte ordada ben yokum.. -
'tamam ya he' dediğin nedir?
-
mesela ben büyük tezgahta kaba parça işlediğim zaman,tezgahın uzun boylu bir parçayı konik işlemesinden kaynaklı ölçü hatasını kumpasla rahatlıkla ölçebiliyorum.örnek;parça uzunluğu 35 cm.parçanın bir ucunun çapı 60mm gelirken diğer ucu 59.99 gelebiliyor.bu tezgahın yatağının kaçıklığından kaynaklı bir sorun ve bunu 0.01 lik kumpasla tesbit edebilirsin.ama kumpas parçaya tam dayandıktan sonra fazladan sıştırırsan bu sefer 59,93 bile ölçebilirsin.zaten fazla sıkıştırılıp yanlış ölçülmesin diye çoğu dijital kumpaslarda baş parmak tekeri vardır.
-
Bu arada üretim yapan hiçbir firma ürün 0.01 hassasiyet de ise kumpas ile ölçüm yapmaz yapamaz
Ya mıkrometre kullanır yada 3D ölçüm cihazı kullanır
Ürettiği parçanın 0.01 hassasiyette olduğunu söyleyen bir üreticinin elinde kumpas varsa, ya yalan söylüyordur yada merdiven altı bir üretici dir.emin ol kumpas sıkıştırmayı bilmesi,ve çapraz tutmamaya elini alıştırmış olması yeterli.kumpasla 0,01 lik ölçüm yapılamayacak olsaydı bukadar profesyonel firmalar 0.01 lik kumpas üretmezlerdi.bütün dünya kullanıyor bu aletleri.