legolas tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Sırası ile
    Fx
    Airarms
    crossman premier
    gamo pro magnum.

Bendeki 5,5 mm. Sürekli promagnum atarım . Arada birde crossman, İkiside çok güzel. Ama işin aslı diana namluları pek mermi seçmez. Uzun mesafe isabetlilik isterseniz, yukarıdaki saydıklarımı deneyin.

80-90 yıllarında ortaokul ve lisede okurdum. Lise sona doğru babamın 16 tek kırmasıyla bağlarda karatavuk avlamaya başladım. Derslerde kaç gr. baruta kaç gr saçma koyarsam saçmalar toplanır veya dağılır hesabı yapıyordum. Aradan bi kaç yıl geçtikten sonra 16 çiftsan süperpozemi aldım. Özellikle tavşan avına çıkacağımda 10 tane 3 numara 10 tane 1 numara fişek doldurur 3 numaraları tüfeğin alt gözüne 1 numarları üst gözüne koyardırm. Mustafa bey sizin dediğiniz kadar eski değilim ama o günleri aşağı yukarı tahmin ederim.

Hatta amcamın anlattığına göre bizim buralarda kayada bir toz olurmuş bunu 1 ay boyunca kayadan sıyırır, 5 kilo kadar toplarlarmı, bunu çevrede karabarut yapan birisine gönderir, 1 ay sonrada 500 gr kara barut alırlarmış. Yanlış hatırlamıyorsam bu barutu yapan adam , gönderilen tozun içine biraz yanmış ardıç kömürü ve bir şey daha karıştırarak bu işi yaparmış.
    Saçma işi daha güzel. Hazır saçmayı bulmak bi hayli zor. Onun yerine kurşundan kendi yaptıkları aletlerle, kurşunu eritip damla damla suya döker, tam yuvarlak olmasada hafif kuyruklu şekilde saçma dökerlermiş. Bunun da kuyruklarını makas ile keser, düzgün taş üzerinde yuvarlatırlarmış, Artık bu malzemenin kullanımını siz düşünün. Av çoktu, garanti olmayan ava atmazdık derdi.
    Selamlar...

Eskiden beri özellikle uçar avcılarının en çok tercih ettikleri avlardan birisi kekliktir. Görünen o ki Ülkemizde olduğu gibi Kıbrısda da kekliğe koruma var. 442 m/sn özellikle ,177 için çok çok fazla. Attığın her mermi nereye gideceğinni şaşıracaktır. Tabi kullanacağın mermiler ve silahın namlusu mükemmel ise o ayrı.

Hayırlı olsun arkadaşım;
    Bu elindeki silah gelip geçici. Ama dürbününe iyi bak. Eğer bu silahla kullanacaksan kesinlikle dampa al.
    Birde silah kaça, dürbün kaça onu da söylesen??

Arkadaşlar tavsiyeleriniz için cok sağolun aslında bu örnek fena değil ama kullanılan kurşun alaşımı biraz ser olmuş birde mermilerin etekleri kalın arkadaşlar bide sert olunca bazı palletler sürtünme fazla oldugu için gücü azalıyor tapa etkisi yapıyor gibi geldi bana bana göre öyle ince memhet boş etkisi yapar örnek tampon bi ortası yokmu yerli mallarında arkadaşlar yerli malı yurdun mali diyip seve seve alsak ne güzel olurdu . ;(

Burada anlatmak istediğin şu ise " bazı mermiler namluya zor giriyor. Bu da namludan çıkarken zorlanıp, gücü düşürüyor."
    tam tersi . Namluya azda olsa zor giren mermilerin isabetliliği ve gücü daha iyidir.

Gas-ram bize çok bir artı sağlamaz. Sadece yaykırılmasının yerine gas-ram kullanılabilir. Ülkü bey'in şöyle bir sözünü hatırlıyorum.
    " Gas-ram'de hava kaçağı veya hata olursa, tamiri veya hava basması daha pahalıya mal olur. Yay kırılmasından korkmayın"