150 metreden şişeyi vurabilirsen kesinlikle vardır. Vurabilirsen ama....
legolas tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Eğilir hatta Hw bile olsa eğilir. Ahavalı silah namluları yumuşaktır.
-
Bol bol atış.
-
Diana ile barıştığına sevindim.
Dün 100-110 metrelerde Soda ve efes şişelerini bende kırdım. -
yaylılarda en sevmediğim olay yayın zamanla yıpranmasıdır.
elimde hw90 vardı sattım tabi. aslında bu tüfek sabit namlu olsa harbiden diyorum üzerine su döken yaylı bir daha çıkmaz diyorum.
tetik sistemi mükemmel.gas ram sistemi mükemmel. birde sabit namlu olsa diyecek yok .
hani diyorum ikisini evlendirsek güzel bir melez olurmu ?Bence diana ile HW evlenmiş veya gayri meşru çocukları 460 olmuş. Elimizdeki tüfeğe iyi bakalım Mustafa Abi.
Gas ram kurması zor, her zaman düzgün çıkmayabiliyor, Hava kaçıran cinsleri çok. Ülkü beyin bir sözü. "Gas ram arıza verirse çok uğraşırsınız, Yay değişiminden korkmayın" -
Güzel atışlar Kadir. Silahın isabetliliği güzel gibi. Sağlamlığı da öyle ise güzel bir yaylı silah olmuş.
Bu arada Mod 48'i de yabana atma. Onunla da mükemmel işler yapacağına eminim. -
katılmıyorum.bazıları için estetik de öneml.
5 kiloluk bir silahla arazide 5 saat gezebilirmisin. Bence mantıklı.
-
Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar.
FX pelletlerin daha iyi olacağını bende tahmin ediyorum. Mustafa Abi (Tuka)'de air arms demişti. Demekki vardır bir bildiği.
Mustafa Abi dediğin gibi yayı yiyince silah hakkaten kendine geldi. Şİşeler dediğin gibi berbat dağılıyor.
Güç ve etki meselesine gelince. bu mesafeden tenekeyi promagnumla 2 taraflı da delebiliyor.
Erdem sağolasın. senin kadar olmasa da bişeyler yapmaya çalışıyoruz. -
Yavaş yavaş hem yay oturmaya başladı hemde leydi diana ile birbirimize alışmaya başladık.
Diana 460 Magnum .22
Tasko 4-16X50 Dürbün atış 16 X ile yapıldı.
Mermi crossman premier hallow point.
Mesafe 85 metre
Oturarak bir kasadan destek alınarak atışlar yapıldı.[Resim Engellendi: http://img88.imageshack.us/img88/6265/dsc00193ip5.jpg]
[Resim Engellendi: http://img88.imageshack.us/img88/dsc00193ip5.jpg/1/w1024.png]En sağ alttaki deliği nişan almak için ben deldim bu delik dışa dönük, Dürbün konusunda söylemek istediğim şu. Çok fazla büyütmeli dürbünler ağırlık yapıyor. Desteksiz atışlarda kötü oluyor. Ama elinizde 2 kg.lık bir pcp niz varsa 1 kiloluk bir dürbün takın. Ama yaylılarda pek çekilmiyor. 460 gibi magnum bir silahta Özellikle 50 metre üzeri atışlarda kesinlikle mildotlu dürbün gerekli. En yakın zamanda 3-9X32 Tasko bir dürbün alıp üzerine takacağım. Bu dürbün de daha önce söz verdiğim gibi Remington AM 77'nin
Selamlar... -
Hayırlı Olsun. Çok güzel silah...
-
emeğinize sağlık sormak istediğim bir şey var.bu yaptığınız sistemde ayar vidaları aktif kullanıla biliyormu yoksa artı kıl nereye denk gelirse biz hedefi ona göre mi ayarlıyoruz hiç sıfırlama denediniz mi ?
Tabi denedim. Sıfırlamada sorun yok .
Zaten bildiğim kadarıyla olay şu içiçe geçmiş 2 boru var. içteki borunun içinde mercekler ve artı kıl var. Siz clikleri oynattıkça bu boru oynattığınız tarafa doğru içteki boruyu hareket ettiriyor. Artı kılda içteki boruda olduğu için sorun yok. -
Bahsettiğin dürbünlerden;
sadece Tasko 6-24X40 olandqa hem paralaks hem mildot var. Diğerlerinde biri varsa diğeri yok. Tasco ürünlerini bende düşündüm 3-12X40 modeli şık ama retycle bölümünde 30/30 yazıyor yani mildotsuz. Tasko 6-24X40 da bu tüfeğe çok ağır gelir. Bakma bende şu an 4-16X50 takılı ama en yakın zamanda Tasko 3-9X40 alıp 460'a takacağım. Geçenlerde açtığım bir konuda hawke sormuştum. Bunun gibi dürbünler bize iyi gelir ama getirtmesi dert. 460 veya 350 gibi magnum silahlara en iyi dürbün spring gun rated dürbünlerdir. -
Mesut durum çok mu kötü.
Mesela 50 metre grubu kaç cm. -
Bana kalırsa kesinlikle mildot ve paralaks olması lazım.
-
Bence 30 cm de kötü 2 metrede. Attığınız merminin eteğinin yamuk olması bile grupları etkilerken eteği yamuk veya yapısı bozuk bir mermiyi 140 metreye gönderirseniz istenmeyen sonuçlar oluşur.
-
Aslında dampan varsa hiç problem değil, olabilir ama 24 x çok ağır olur. Ha bu arada bende 4-16X50 kullanıyorum. 24 x ile aralarında pek fark yok sanırım. Dampa ile sorun yok ama tüfeği ağırlaştırıyor. Hafif ve kaliteli bir şey alsan daha iyi olur. Dışarıdan getirtme işine güvenebilsem. Dışarıda çok güzel dürbünler var ama bana kalırsan en iyisi 9 x veya en fazla 12 x
[Resim Engellendi: http://www.opticswarehouse.co.uk/prodimages/07%20HK3219%204-12x40AO_lr.jpg]
Hawke Airmax 4-12x40 A/O MAP 6 Telescopic Sight ( Scope )
Adj Parallax from 10 yds to Infinity
Map 6 Reticle
Fully MultiCoated HD Optics
1 ich matte black MONOTUBE
1/4moa BDC type turrets
Spring gun rated
Waterproof/Fogproof/Shockproof
10 YEAR WARRANTYField of view (at 100m) 10-3.3m
Eye relief 89mm
Eyebell Fast focus
PX Adjust Yes
Length 333mm
Weight 442g
Fiyatı 78 Euro civarı
Bu dürbünü burda bulabilsek mükemmel olurdu.
-
Şimdiden Hayırlı Olsun. Bir dampa ve güzel bir dürbünle takımın tamamlanır.
-
-
Murat seni biraz sinirli gördüm kardeş. Hayırdır.
-
Bunun orjinal tasko olduğunu sanmıyorum. Benim 4-16X50 tasko'nun aynısı gibi görünüyor. Riske girmeye gerek yok. Bu dürbünden türkiyede de bulabilirsin.