Hiç farketmez. Fx ler resmen FT silahı. 100 metrede atıcı hatası olmadıkça g3 ten iyi grup yapar.
legolas tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Benim anladığım yayı olan bir AA dan bahsediyor Mustafa Abim.
Tavsiyem TX 200 abi. Kullanmadım bilmiyorum ama yakışıklı kerata yaw. -
Abi hayırdır 460 ile limonimisiniz.
-
Ama doğru, esmer işte. Hayal kırıklığı yok -
Mustafa Bey 2. el alıp satarmı bilmem ama forum dan özel mesaj at. Ya da yatagundaki iletişimden telefon numarasını bul şirketi ara.
-
Bu silah için güzel gruplar değil ama. Başlangıç için güzel. Biraz daha çalışınca ortaya çıkanlara sen bile inanmayacaksın.
-
Yapmayın kardeşim ya. Güzel grup yapan silah gördümmü dayanamıyorum.
-
Güzel atışlar, peki börekler....
-
Yakın zamana kadar yaylı silahlarda ilk üçe girece diana 460 kullanıyordum. Gerçekten bir yaylı için harıka bir silah. O zamanlarda bende kesinlikle, pompası, tüpü yüzünden pcp ye sıcak bakmazdım. Ama Mustafa SERDAR'ın her zaman dediği, " pcp kullan artık bir daha yaylıya bakmazsın" gerçek oldu. Diana 460 gitti FX T12+Fx pompa geldi. Diana da en iyi grubum yaklaşık 90 metrede 3,5 -4 cm ama bu grup için çok uğraştım. FX ile bu grubu çok rahat yapıyorum. Güç konusu için kesinlikle PCP almak lazım. sideprensi07 300 metre soda şişesini ilk gördüğümde fantazi atışlar demiştim. Ama FX ile 174 metreden 6 atışta 3 şişe kırınca güç+konfor+isabetin ne demek olduğunu anladım.
Burada 2 arkadaşım var birisinde torpedo 150 diğerinde hatsan 125 var. Arada atışa gideriz. İlk gittiğimizde " sen pompa ile uğraşırken biz şişeleri indiririz derlerdi. Bir dolumda 30-35 atış yapabiliyorum ve onlar karavana atarken ben hiç bir şişeyi boş geçmiyorum. Bence siz PCP olayını bir daha düşünün. -
Stoper taktığında ayak yine kayacak ve stopere çarpacaktır. Böylelikle dürbünün hiç ayar tutmayacak, yakın zamanda da ne kadar diana dürbün olsa da dürbünün mercekleri çatlayacaktır. Dampa da raya takılan yer ile dürbün bağladığın yer arasında oringler vardır. Tüm sarsıntı bu o ringlerde bitirilir. Silah geri teptiğinde dürbün geri gitmek ister, dürbünün bağlı olduğu ayak ne kadar sıkılırsa sıkılsın bir süre sonra geri kayacaktır, çünki tek parçadır, baskı direk raya bağlanan civatalara yansır. Dampada ise dürbün geri kaymak istediğinde dampanın ortasındaki o ringlerde bu sarsıntı biter ve ayaklara hemen hemen hiç baskı gelmez.
-
Hayırlı Olsun.
Mermi manyağı yapan bir silah. -
Çok bilgim yok ama. Silahınızı rokete çevirmiş olursunuz.
-
Diana 54 bildiğimiz gibi ağır silah. Diana 470 de ise 460 göre yeni kundak eklenmiş bu da silahın ağırlığını arttırmıştır. Bulabilirseniz 460 Bulamazsanız 470 alın. Forumda 460'ın ikinci eli kaldımı bilmiyorum ama varsa bir araştırın.
-
Tek kelime ile ELİTE
Hayırlı Olsun -
Şişe kırmak için benim bildiğim 8 fpe olması lazım. Yanlış hesaplamadıysam 290 mt/sn JSb Exact ile 217 metrede 8 fpe güç var. Tabi bunlar teorik bilgiler. Şişe arazide kırılır.
-
Dolum ucu pompa ile değilk silah ile gelir.
Dürbün olarak ben BSA 8-32-44 kullanıyorum. sıkıntı yok. Ama 24 x de yeterlidir. Menzil konuısunda kesin emin değilim. 16 grain fx ile 174 metrede şişe kırdım. Daha ilerisi özellikle 18 grain ile hayal etmeye bağlı. -
Kesinlikle Promagnum. Ama sahte olmasın. Merminin birisi zor giriyor, 2. si namluda düşüyorsa olmaz.
High powerde kullanabilirsin. -
Dianaların namluları genellikle aynıdır. Özellikle namluya zor giren mermileri traşlar ve namluya en uygun hale getirir. Diana 460'da en çok attığım mermi Gamo promagnum dur. İsabeti de fiyatıda gayet tatminkardır. Ama denemek için siz bir Crossman Premier bir kutuda Falcon kullanın. Crossman ve falcon 14,3 graindir. Yaylılar için bence en iyi ağırlıktır.
-
-
mesafe 40-45 metre olması lazım. Yıkılacağı daha bir kaç aydır belli oldu.