Ülkü amcam en son hatsanın mod 125ini havalı silah poligonunda denemişti. O zamanlar silahın kusurları olduğunu anlattığı halde ben yinede alıp, dediklerinin doğru olduğunu görmüştüm. O zamandan bu zamana bakalım hatsan neler yapmış. Merakla bekliyoruz.
legolas tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Burada dikkat edeceğimiz bir konu daha var Silahın hangi mermiyi daha çok sevdiğini bulmak ve mermilerin hatalı olmaması.
Bunlar geçenlerde aldığım gamo magnum mermiler ve güzel görünüyorlar.
[Resim Engellendi: http://img172.imageshack.us/img172/2432/magnummermish1.jpg]
Bu da gamo magnum ile 30 metrede yaptığım grup bana göre biraz dağınık.
[Resim Engellendi: http://img501.imageshack.us/img501/6894/30metremagnumlt0.jpg]
Benim silahı daha önce kullanıp öneride bulunan arkadaşlar olduğu için benim işim kolay ama sen deneyerek bu silahın hangi mermiyi sevdiğini acele etmeden bulacaksın
30 metre gamo match 6 pompa destekli. İşte grup budur.
[Resim Engellendi: http://img501.imageshack.us/img501/6858/30metrematchva1.jpg]
Özellikle ft atışlarında düz uçlu mermiler kullanılır ve grupları iyidir. Sende bir dene -
Benide düşündüren pompa meselesi zaten 480 ytlsilah 350 ytl pompa.
-
Dürbünün sağında ve üstünde ayar vidaları var bunlarla ayarlayabilirsin.
10veya 25 metreye metreye hedef kağıdını koy. Nişan alarak ena az 3 atış yap.3 mermide çok farklı yerlerde ise bir kaç atış daha yap burada mermilerin nerede toplandığını yani dürbünün sıfır noktasını bulmaya çalışıyoruz. Mermilerin toplandığı yer hedefin üstünde ise dürbünün üstündeki ayar vidasını sağa altında ise sola çevir. Aynı şekilde mermiler nişan aldığın hedefin sağında toplanmışsa Dürbünün sağındaki ayar vidasını sağa solunda toplanmışsa sola doğru çevir. Böyle bir kaç denemeden sonra artı kılın üzerinde mermileri topladınmı ayar yapılmış demektir.
Burada dikkat edeceğin bir konuda sıfırlama mesafesi Genellikle sısıfrlama 25-30 metrelerde yapılır. Merminin namludan çıkarak tam yörüngesine oturması bildiğim kadarıyla 8 metreden sonra başlar. Onun için 3-5 metre gibi sıfırlamalar hatalı sonuçlar getirir. Bunları niye söyledim; Dürbün konusunda hiç bir şey bilmiyorsan tahminim önce 10 metreye sıfırlayacaksın 25 metreye attığında da üstten vuruyor diyeceksin. Bu gibi durumla karşılaşırsan yazdıklarım aklında bulunsun. Benim bildiğim en pratik yol bu. Hatam varsa veya farklı yollarla sıfırlama yapanlar varsa lütfen düzeltelim.
Selamlar... -
yeni nesil çok uyanık canım
At 44 te gene aklın1 hafta öncesine kadar öyleydi. Şimdi ne yaptı bilmem.
Önceki gruplarında dediğin gibi, grup işi gerçekten çok zor. Çok ciddi disiplin ister. Nefes kontrolü, rüzgar kontrolü, pelletleri ayıklamak, silahın kaynak yeri, tutuşu ne biliyim yediğiniz yemek bile etkiliyor. (Mideyi işiren birşeyler yemişseniz. Rahat atış yapamazsınız.)
Sıkı gruplar yapmaya başladıktan sonra Şişe atışlarında fantezilere girmeye başlarsın. İşte önce kafası, kapağı, parçaları filan.
Ben AM 77 ile en son 70 metrede 5-6 cm ile gruptan sonra bırakmak zorunda kaldım, çünki silahın sınırı bu. Senin daha çok işin var gibi. Artık 170-200 metrelerde 5-10 cm grup yapana kadar durmak yok.
Selamlar... -
Ya yusuf bu silahın 10 metre grubu da yapılmazki. Sen 80-100 metrelerden bahset.
Ama Yinede eline sağlık. Dürbünsüz olsa bile güzel grupları var. Tabi atıcının payıda var.. -
Eline Sağlık Yusuf. Güzel atışlar. Dürbünü ve dampa yı aldığında daha iyi atışlar yapacağına eminim.
-
Çok güzel ya.
Ellerinize Sağlık.
Tam benlik atışlar... -
belki biraz konu dışı olucak ama bu yazılar üzerine Hatsan'ın web sitesine baktım, biraz daha fazla bilgi bulmak ve ürünleri hakkında detaylı bilgi almak için ama malesef site ingilizce, com.tr uzantısını taşıyan bir sitenin tamamen ingilizce olması üzücü, umarım yakın zamanda sitenin Türkçe dil seçeneğinide eklerler.
Bulmak istediğin en iyi bilgiyi bu forumda bulabilirsin. Başka yer aramana gerek yok.
Merak ettiklerini sor yardımcı oluruz.
Bu arada hoşgeldin foruma. -
Crossmandan niye soğuyorsun. gücü yetersiz diye mi.
125 çok güçlüdür ama crossmandaki isabetin yarısı yoktur. -
Eline sağlık fatih, o rüzgara rağmen güzel gruplar. Özellikle grup atışlarında Hedefe böyle kağıtlar yerine düzrbünden rahat görebileceğin tek bir nokta veya en sağlamı. Bir + çizerek atış yapman grubu sanki biraz daha küçültür gibime geliyor. Dürbünün artı kılı ile hedefteki artıyı birleştirdin mi bas mermiyi. Artı çizip atış yapmak Konsantrasyonu arttırıyor.
-
Önüne gelen sincabı vurursan ben de karşıyım. Ama bizim memlekette sincap o kadar çok ki. her bahçelikte en az 15-20 tane. Cevizlerimi, kayısılarımı yarıya kesiyorlar. Bunlarıda kontrol etmek lazım.
-
Konu nerelere gelmiş.
100 metreden AA Field ile 1000 fps hızda köpeğin başına nişan alırsanız, bacak arasındaki kediyi vurur musunuz ?
(bu soru örnektir, canlılara nişan almayı teşvik amacı ile yazılmamıştır.)
vururuz.
Konu gerçekten dağılmış. Havan atışını tabir olarak kullanıyoruz. Gerçek havan atışları 10 larca derece ile yapılır. O zaman ilker abi bu atışa bir isim koy bakalım. -
Hatsana gönderdiğinde eminim yaparlar ama arkadaşın esas meselesi fatura yok diyor.
Bence önce telefon aç durumu anlat duruma göre hareket et. -
25-50 hatta 100 metre grupları bekleriz. Patrit gibi bir silahın 10-15 metre grupları daha güzel olması lazım ama zamnla alışır daha güzellerini yaprsınız.
-
10.000 atışı beklemeden en azından yağlamasını yaptır.
Yay değişimi transfer deliği modlamalarını daha sonra yaptırabilirsin. Ne kadar mod 54 'te olsa bir silahın yağlanması lazım. -
Bulabilirsen en ekonomiği gamo hunter daha sonra aytapfanın listesinden devam et. Yalnız benim silah ts-18 ve pro magnumu sevmemişti.
-
Bence kısa zamanda bir avcıhoca&kartalcin buluşması yapıp silahı elden geçirin.
-
Hhayırlı olsun. Güle güle kullan. Şimdilik seni idare eder. Silahınla mutluysan gerisi boş.
-
Tebrikler.
silaha alıştıkça çok daha güzel gruplar çıkacaktır.