bencede keser .zaten elimize geçtiği gibi sökeriz modlarız dört kur bir at bile olur ne tüp ister ne pelet ziyanlığı gayet ekonomik
Kesinlikle tam aradığım silah
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
bencede keser .zaten elimize geçtiği gibi sökeriz modlarız dört kur bir at bile olur ne tüp ister ne pelet ziyanlığı gayet ekonomik
Kesinlikle tam aradığım silah
Ülkü abimin bu yazısını görünce bir anım tazelendi,
Geçen yıl yaz ayları,Ülkü abinin de olduğu Hatsan a bir ziyaretimiz olmuştu ve bu ziyaret öncesi de Yeni çıkan Mod135 den 1 tane Hatsan bana hediye göndermişti ve bu silahın namlusuna pellet i koyduğunuz da namlu ucundan pellet düşecek kadar namlu boldu ve bu silahı da yanımda götürmüştüm,daha sonrasında biz Fabrikada yaklaşık 5 saat gibi silahların sorunları ve yapılması gerekenler üzerine tartışmış ve bu tartışma sonuçlarından da ümitkâr olmuştuk,yani zaman içinde Hatsan ın özellikle bu namlu problemini çözeceğine ikna edilmiş ve döndüğümüzde de uzun bir süre forumda namluların rezilliğini yazmayalım kararı aldık,ama geçen zaman da Hatsan ın namlu konusun da bir arpa boyu ilerlememiş olması,bu yazıların artık yazılması zamanının gelip te geçtiğini ortaya koymuştur.
Forum da tavsiye isteniyor,Hatsan üretimi silahlar için ve Bu hobi ile yeni tanışan birine "Şanslıysanız iyi namlulu -şanssızsanız kötü namlulu silahınız olur" derken inanın zorlanıyor,utanıp sıkılıyoruz.
Umarım bu uyarılar bu sefer daha dikkate alınır,Heleki Ülkü abinin tezinde olduğu gibi,yurt dışına ithal edilenler "LW" namlulu yurt içi Hatsan namlu ise,bu çok daha ayıp,bu Türk tüketicisini,Aptal - Eblek yerine koymak anlamlarına gelirki,şayet böyle ise utanılacak bir durum. ! ! !
+1000
Ismarlama silaha gelince öncelikle HW tetik, honlanmış güzel bir piston ve keçe, LW/HW namlu ve lütfen yeşil gres, silah alındıktan sonra sökülüp kırmızı gres temizlemek zorunda kalmayalım.
Arkadaşlar bir yerlerde yanlışlık var.
Ben Remington Airmaster 77 kullanıyorum. Mod 125'ten sonra bu silaha geçtim. Tabiri caizse. Yatakta eski gelinin koca beklediği gibi Mod 125 bekliyor. İlk geldiğinde tamam oğluma iyi bir oyuncak alımışım dedim. 125'in dürbününü söküp AM 77 yetakıp sıfırladım. Atışlarımda mükemmel sonuçlar aldım. Aşağıdaki atışı Gamo match ile 30 metrede destekli 10 atış olarak gerçekleştirdim.
[Resim Engellendi: http://www.pic-city.de/thumb/1010/dsc00221xn0PP93H.jpg]
Bu silahla şu ana kada en mükemmel atışım 50 metrede 3 cm.
30 metre bu silahın en iyi mesafesi. 30 mtrede önce şişenin (soda bira şarap seçmiyor, ilişemediği tek şişe cola şişeleri. Onlarda mübarek evladiyelik yapılmış) üstü sonra teker teker kırılan parçalarını vurabiliyorum. Özellikle avcıhocanın verdiği 2100 modifiyesini uyguladıktan sonra silah bir kat daha güzelleşti. 25-30 metre gibi teneke deliyor (cola veya bira tenekesi değil bildiğimiz teneke.)
Namludaki yiv setin belli belirsiz olduğu doğrudur, ama bana göre mükemmel bir namlusu var. Oğuz'un dediği başka bir silaha takmak aklımda çok geçti mesela Mod 125'e, ama sonradan vazgeçtim. Silahtan pereformans alamıyorum diyenler öncelikle pompadaki keçeye 5-10 damla 10 numara yağ damlatsınlar, ve güzel bir namlu temizliği yapıp Gamo match veya Bulabilirseniz gamo hunter ile deneyin. Eğer hala aynı ise gerçekten silahta sorun vardır.
Ha bu arada ev içi atışlarında ben çabuk sıkıldım. 10 metrede her attığınız tek delik olunca atıştanda bir şey anlamıyorsunuz.
Selamlar...
Oyunlardan fırlamış silahalara benziyor.
Özellikle Nazilerin konu alındığı filmlerde bunun gibi silah lar kullanılır. Aslında iyi bir bakım yapılsa atışlarının Şu anki hatsanlardan iyi olacapını tahmin ediyorum.
Eeee iyi güzelde grup resim veya video?
HAngi silahlarda kullandığını bir bilsek te ona göre alsak. Şu ana kadar Hatsanın şu modeli çok güzeldir kalitelidir, Namlusu mükemmeldir diyebileceğimiz bir silahı var mı?. Bence yok. Bakalım KATRESU sayesinde BAM görürsek ve kaliteli çıkarlarsa artık. Üzülerek söylüyorum ama burada Hatsanın lafı bile edilmeyecektir.
Bir Pcp Bir Yaylı iyidir .
Ayrıca en iyi yaylı silah dediğimiz Mod 54 de tepme atıcıya yansımaz. Dürbün neler çeker bir allah birde Mod 54 bilir Yani Mod 54'e bir de dampa lazım. KOnuyu Mod 54 olarak düşünürseniz 5 kilo gibi bir ağırlığı da hesaba katmalısınız.
Bence güze olmuş, Değişik bir hava vermiş.
Buram Buram işçilik ve kalite kokuyooo.
Görünen o ki silahında ciddi bir hava kaçağı var ama nereden bu bilinmez Ben 10 pompa ile 40 metreden teneke delebliyorum.
Sana önerim forumdan Avcıhoca ile irtibata geç yolla ben hallederim derse ne mutlu sana, Müthiş güçle silahın geri döner.
Selamlar...
Sen Veli abi ile telefonlaş devamı kendisinden gelir. Hem bir silah hem de iyi bir dost kazanmış olursun.
Vay Vay Vay konuya bak ya nereler gitim. Amcam duvar ustası. O zamanlar elleri yara olmasın diye lastik eldiven kullanırlardı da bu eldivenleri nasıl araklarız da sapan yaparız diye inşaatlardan gelmezdik. Tabii İlker abimin dediği gibi o zamanlar kauçuk felan bulunmaz nimet türk filmi tabiriyle ağa çocuklarında bulunur. İç lastiği sapanların yanında da bizim lastik eldivenden sapanlar tam bir karizma idi.
Avcıhocam yeni nesil çocuklar konsunda dediklerine sonun kadfar katılıyorum. Ama ne yaparsın zaman sana uymazsa sen zamana uymaya çalış. Ama değerlerini yitirme.
35 metre ile 910 metre atışı arasında çok çok fark vardır. 35 metrede silahın gücüne göre rüzgar etkeninin veatış eğrisinin pek fonksiyonu yoktur.
ama 910 metrede ki atışı hava sıcaklığından tutunda rüzgar, atş eğrisi mermi hızı ne biliyim her şey etkiler.
Şuna da katılmıyorum. HW 77-97k alan herkes 35 metrede herkes pil vuramaza en az 500 atış yapıp silahı ile sevgili olması gerekir.
Selamlar...
Silahın namlu çıkış hızını sabitlemesi için rodaj şart. Ben bir silahta güçten çok silahın mümkün olduğu kadar nokta atışı yapmasından yanayım. Silahı sıfırladık, atışlarımıza başladık, silahtaki fazla yağlar yüzünden mermi çıkış hızı sürekli değişecektir. Buda stabiliteyi bozacaktır. Kauçuk gresle bu stabilite daha uzun sürmektedir. Elimizden gelen budur. Tabi bu dediklerim yerli silahlar için geçerlidir.
Bir HW veya Diana da bu durum pek sözkonusu değildir.
Bu silahta ilk modifiye girişimim dipçiğe alçcı doldurmaktı.
Özellikle ayakta atışlarda denge çok önemlidir.125'in ağırlık merkezi bi hayli önde ve ayakta yaptığınız atışlar çok başarısız olur. Her ne kadar dürbün taktığınızda ağırlık mekezi arkaya gelsede dipçiğe biraz ağırlık eklemek tüfeğin dengesini sağlar. 500 grama kadar bir ağırlık silahı dengerler.
Dampa ayak konusu bence 125 için şarttır. Hatta en sağlamı öne ve arkaya bir stoper ve dampa ayak. Ama bu silah için değermi orası tartışılır.
Yay ucu piston ağırlığını plastik olanı ile değiştirirseniz tepme % 70 e kadar azalıyor.
Havalı silahlar hem öne hem arkaya teper. Havalı silahlar için tasarlanan dürbünlerin mercekleri iki taraflı tepmeye göre dizayn edilip yastıklanır. Bu tür dürbünleri dampa ile desteklerseniz, Dürbünün ömrü uzamış olur.
125 için birde gez ile atış yap dene atışlarında yine istikrar yoksa benim ki gibi namlu iyi değildir. Namlusu iyi olmayan bir silah ne kadar kuvvetli olursa olsun, veya işçiliği ne kadar iyi olursa olsun 5 para etmez.
Özellikle uzun mesafeli atışlar atıcı ve silahın tamamen bir bütün olmasından geçer. Bahsi geçen silahlar ile 150 metre vurulmuştur ve dahada vurulacaktır. Ama atıyorum Mustafa bey'in silahı 150 metreden şişe patlatıyor aynısında bende alıyım bende şişe patlatıyım dereniz alın ama emininm en az 1000 mermi atana kadar patlatamazsınız. Uzun mesafe hatasız bir sıfırlama, sakin bir hava vb gibi koşullar ister. Benim silahım AM 77 ile (artık sevgili olduk) en fazla 50 metre atarım rüzgarlı havalarda 10-20 cm gibi bir gruba çıkıyor. ama sakin havalarda 3 cm grup yaptığım oldu.
Selamlar...
Güzel olmuş avcıhocam
Vu dediklerininizn tamamını ben daha önce onurla beraber yapmıştık. Hatta yay ucu ağırlığını değisitirerek tepmeyide azaltmıştım ama hala atışlar istikrarsız.
Hatta 20 metre gibi bir mesafeye kağıda attığım mermiler 10 cm grup ve mermilerin kimisi kağıda yatay girmiş. Ban namluda sorun olduğunu düşünüyorum. Siz ne dersininz.
Pcp konusunda Ülkü abimizin yazılarını ve değerlenidrmelerini okuduktan sonra benim favorim BAM B-51
650 ytl gibi bir fiyat+modifiye ile 80 fpe güç artık daha ne isteyelim.
Ülkü abimizin yazısında şöyle bir bölüm vardı.gamo cfx'de 1 mt.de nasıl etki yapıyorsa bu silah 150 mt'de aynı etkiyi yapar. Ayrıca isabetlilik konusunda da aynı yazı içinde
mükemmel atış resimleri vardı. Tabi bunların doğrulanması için silahların ülkemize gelip denenmesi lazım.
Tüfeğin ucuzunu istiyoruz, merminin ucuzunu kullanıyoruz. Sonra Nokta atışı bekliyoruz.
Remington Airmater 77 30 metre 10 atış Gamo Match
[Resim Engellendi: http://img260.imageshack.us/img260/3086/dsc00212copymt2.jpg]
Remington Airmater 77 30 metre 10 atış Örnek marka pellet
[Resim Engellendi: http://img404.imageshack.us/img404/3271/dsc00213copywp3.jpg]
sanırım sorunuza bir nebze yardımcı olur. Ama her defasında sola kaymasının başka sebepleri de olabilir.
Benim aklıma gelen silahı tutuşunuz
Burada Mustafa Bey'in açıklamaları var.
Profesyonel Atış Teknikleri
Geçmiş olsun kardeş...
Bu hatsanın yeni yaptığı bir şey değil.
Hatsanın en mükemmel tarafı servisidir. Yaklaşık 7-8 ay önce bende mod 125'i göndermiştim.
Sıfır gibi bakımını yapıp göndermişlerdi. Hatta gördüğüm kadarıyla silahın şu hatası vardır demenize bile gerek kalmadan silahın her yerine bakım yapıyorlar.
Bu konuda hatsan'a diyecek hiçbir şeyimiz yok.
Teşekkürler...