Yapmayın yaaaa
Hunterin yerine Prosu çıktı diye sevinmiştim. Kötü sonuç veriyorsa artıkk kendi mermimizi yapacağız gibi bu gidişle.
legolas tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Kalitesiz saçma ile hassas atı zaten çok zordur ki 60 metreden bahsediyorsunuz.
kayma olayı senden de kaynaklanabilir, silahın gezinden de kaynaklanabilir, rüzgar faktörünüde unutmayalım. -
Elimde crono olmadığı için net bir şey söyleyemem ama ben bu modifiyeyi yapmadan önce Mustafa beyin bir yazısında % 5 gibi bir düşüş olacağını okumuştum. Daha önceki yaptığım atışlarla kıyaslama yaparsam %5-10 gibi bir düşüş var. Bence bu silahının pistonu yeterince ağır. Konu tepme olunca kesinlikle plastik kullanılmalı veya hafif bir materyal. Yay zaten pistonu iterken zorlanıyor. birde buna demir bir yay ucu ağılığı eklenince yayın ittirmesi gereken ağırlık bence haddinden fazla oluyor. Ve bu bize aşırı tepme olarak geri dönüyor. Ama sonuçta benim silahın namlusu kötü idi ordan 125'i kaybettim. Ama crono ölçümleri onurun 135i ile yapılabilir. Çünki bu yay ucu ağırlığı konusunda o da bir şeyler yapmıştı.
Selamlar... -
Yay ucu ağırlığı konusunda MOd 125 te bir çalışma yapmıştım.
Bu yaptığım plastik parça
[Resim Engellendi: http://img413.imageshack.us/img413/7941/dsc00047af1.jpg]Mod 125iin nasıl teptiğini bilenler bu videoda tepmenin ne kadar azaldığını görebilirler. Ama tabi Seffah ile yanılmıyorsam enginin bir pellet testi vardı (Atıştan önce cfxin dürbünün üzerine bir pellet koyup atış yapıyorlar, atıştan sonra dürbünün üzerindeki pellet hala yerinde duruyordu). Onun kadar değil ama eskisine göre iyi.
-
Ben 125 ile 2 ayda 2000 mermi attım. Dürbün tam dağılacakken Am 77'ye transfer ettim. Dürbün de derin bir ohhhhhh dedi.
-
Tip olarak çok beğendiğim bir silah Ama hızı patriota göre düşük.
Gez olayı belki imaj meselesidir. HW 97k larda aynı biçimde tasarlanmış. -
Kısa mesafede ne isteyeceğine bağlı. Eğer soda şişesi gibi bir şey vuracaksan pek de önemli değil. Ama soda şişesini 40 metrede vurup kıracaksan İyi bir namlun olması lazım.
Murat'ın dediği gibi namlunu temizle. Atışlarına devam et uzun mesafee dene elindeki silah basit gibi görünen ama mükemmel namlusu olan bir silahtır.
Benim tahminim bu silah 100 ytl ise en az 70 ytlsi namlu içindir. -
Engin biraz geç oldu ama GAmo match bu üzerinde etiket seri no falan yok Veli beyden almıştım.
[Resim Engellendi: http://img530.imageshack.us/img530/9028/dsc00182mr7.jpg]
resmi incelersen senin match saçmalar ile karşılaştırabilirsin.
[Resim Engellendi: http://img185.imageshack.us/img185/5521/dsc00184ks8.jpg]Buda 25 metre grubu (6 pompa ile tahtaya böyle giriyor.)
Match'lerin kardeşliği.
[Resim Engellendi: http://img403.imageshack.us/img403/3074/dsc00189va8.jpg]Bu arada bu silaha sessizleştirici gibi bir şey yapmak istiyorum. Basit malzemelerden fikri olan var mı. 6 pompa ile pek rahatsız etmiyorda 10 pompa yaptığımda biraz sesi çok çıkmaya başladı.
Selamlar... -
-
Evet Onurun videolarından devam et takıldığın yerde yardımcı oluruz.
-
Bence ikisini de alma Mustafa Bey'in getiteceği tüfekleri bekle veya
Bu tüfeklerin ikiside aynı sayılır tepmesi çok. Bu yüzden hassas atışlar yapamazsın. Üzerinde dürbünü durdurman çok zor. Ama hassasiyet önemli değil güç istiyorum. Vurabilirsem kırsın parçalasın dersen Mod 125 dürbü ile beraber iyidir.
Ama hem güç hem hassas olsun dersen Webleyi ben kullanmadım ama iyi bir silah.
Sonuç: Mustafa bey'in Getirteceği silahları bekleyelim. -
herkese selam
bende torun magnum 5.5 havalı tüfek var. bunun nişanını bir türlü ayarlayamadım. tüfeği sabitliyorum sıkıyorum tam hedef vurmuyor. ayarına hiç karışmadan tüfeği yerinden oynatmadan aynı konumda yine sıkıyorum bu defa daha farklı yere atıyor. dürbün taktım yine aynı bir türlü ayarlayamadım.sizce bu neden kaynaklanıyordur.
tüfeğin adiliğinden mi yoksa mermi 5.5 olduğundanmı
yardımcı olursanız sevinirim
Bunların sebebi hepsi olabilir. Benim ilk aklıma gelen kullandığın mermi ve dürbün.
Kullandığın mermi eğer şu 1 ytl lik mermilerden ise 1. sorun burda. Bu mermilerin uç kısmı ile etek ölçüleri farklı. Namluya girdiğinde uç kısmı namluya tam oturmadığı için mermi yiv set'den tam anlamıyla faydalanamaz ve kafasına göre hareket eder. Kullandığın mermiyi silaha koy. İnce bir şişle namlu ucundan çıkana kadar ittir. Çıkan mermiyi incele sonucu görürsün.
Arkadaşın dediği gibi 4X20 dürbünlerden pek hassasiyet beklenemez. Bi ikinci konuda Torun magnum herhalde hızı 300 mt/sn ulaşan ve tepen bir tüfek. bu tepmeden dolayı dürbünün yerinden oynuyorsa bu da isabetsizliğe neden olur. Birde Torun'dan nasıl bir performans bekliyorsun onuda bilmiyorum. Bu silahla 25 metrede 2 cm.lik bir grup bekleyemzsin. ama 25 metrede soda şişesini vurup kırman lazım. Eğer bunuda yapıyorsa zaten tamamdır. Silahın 5.5 mm olmasıda bir şeyi değiştirmez. -
Haydar abi demek bende bir sorun var Atışları kaç pompada yaptın ve kullandığın pelletleri pellet kutusunu etiketinin seri nosunu falan gösterirsen çok iyi olur bekliyorum...
Engin atışlar 6 pompa ile yapıldı. Ama şu da oalbilir crossman ile AM 77 namluları farklı olabilir. Veya düşündüğün gibi senin mermilerde bir sıkıntı olabilir. Ben match saçmaları veli beyden almıştım. Resimlerini burada yayınlarım.
Aslında bana göre bu silahın en iyi mermisi Gamo hunter ama o da piyasada yok. Match, hunter,ideal,magnum 40 metre gibi bir mesafeye bir tenekeye atışımı denedim. Hunter sanki 5,5 mm atmış gibi deldi inanamadım. Diğerleri eziyor ama delemiyor. -
Modifiyeden sonra ilk denemelerimi promagnum ile yaptım. Eskisi gibi çok dağınık. Ama match saçmalar eskisinden de iyi. Tam destekli olmadığı halde 25 metrede 1 cm gibi bir grup yapıyor. Gücün arttığı belli 30 metre gibi bir mesafede Votka şişeleri neye uğradıklarını şaşırdılar.
Aklıma gelmişken şöyle bir durum var. Eğer namlunun ana gövdeye yani transfer deliğine birleştiği yerden hava kaçırıyorsa ki kesinlikle kaçıyor. Bu kaçırma her seferinde aynı miktarda mı yoksa farklı mı. Eğer her atışımızda farklı miktarda hava kaçırıyorsa, o zaman silahn çıkış hızı değişkendir demek olur. Dolayısıyla bu gruplarıda etkileyecektir. -
Acelesi yok hayırlısıyla yeni yerinize yerleşinde Onuda hallederiz.
-
Bence dedenle yarışsaydın.
Elindeki silah menzil olarak ta isabet olarakta çoğu ateşli silahı geçecektir.
Misal 50 metreye bir kibrit kutusu dikin atın bakalım. -
Valla arkadaşlar 2 gün oldu tüfeği tolpayalı Ama doğru dürüst bir grup atışı yapamadım işten çıkınca hava kararmış oluyo. Dün akşamda maşallah bir kar ( Hani şu haberlerde beyaz kabus dedikleri, sonrada yaz geldiğinde barajlar niye boş diye yırtınmalarına sebep olan) bir sis yine atış yapamadık. Bir kaç atış yaptım. Farkettiğim olay pompalama zorlaştı. Keçeyi o kadar yağlamama rağmen 10 pompa eskisine göre bariz farkla zorlaştı, ama gücün arttığını hissediyorum.
Tetik konusunu düşüneceğim. Çünki gerçekten yol çok uzun.Teşekkürler... -
Benim bu tüfekte sürekli yapmak istediğim Tetik düşme zamanını yani yolunu kısaltmaktı. Bunun için tetik ile önündeki parçanın arasında 0,5 mm gibi bir aralık var bu aralığı azaltsak tetik yürüme zamanını azaltmış olurmuyuz. Bilmem anlatabildim mi.
-
Ya kardeş hatsan ile Remingtonu nasıl karşılaştırısın anlamadım. Hatsan ile Remingtonun grupları nasıl Resimleyebilirmisin.
-
Dün akşamleyin işlemi bitirdim. Çok da zamanımı almadı, bir önceki gün neyi nereye takmam gerektiği konusunda alıştımam vardı.
İlk söyleyeceğim Namluyu sökmem için gereken alyen anahtarı bulamadım. Daha doğrusu şu 1 YTL'ye satılan anahtarlarlar ya küçük geliyor ya büyük geliyor. Neyse bir büyüğünü zımpara ile biraz küçülterek istediğim alyen anahtarını yaptım Namluyu söktüm. Sıvı contayı sürdüm. BUrada sıvı contayı sürüp namluyu yerleştiriken dikkat namluya sıvı conta kaçırmayın. Transfer deliğinden namluya havanın aktarıldığı yeride sıvı conta ile kapattıktan sonra tüfeği topladım. Sorun yok, daha atış yapamadım. Grupları deneyemedim. Akşamı sabırsızlıkla bekliyorum.
O ring işi baya bi kafamı kurcaladı ama uzun ve sabır gerektiren bir iş. Ama yinede aklımın bir köşesinde duruyor.
Engin Match saçmalar sahte diyorsan Veli abiye bir sor gelmişse ordan al. Bana gelenler gayet güzeldi.
Hepinize selamlar...