legolas tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Hatsan deyince gerçekten durmak lazım. Webley 1. nesil veya Mod 125 teki versiyon farklılıkları ortada.

Yani Webley 1. nesil mükemmel silah ne olur kendi ürettiklerimizde bunun gibi olsa ben Hatsanın bu teknolojiye sahip olduğunu biliyorum. Ama niye dandik silahlar çıkıyor anlamıyorum.

50 metre iyi mesafe. En azından şu kontrol edilir. 50 metreye büyükçe bir kağıt yerleştirip. Atışlar kontrol edilir. 20 metrede tam hedefi vurabilir ama 50 metrede bu 5-10 cm sağa veya sola kayıyorsa, ince bir sıfırlama yapılması lazım. O mesafelerde 1 click bile çok şey ifade eder.

Selamlar...

Avcı Hocam Akşamleyin tüfeği söktüm. Ama neyi nereye takacağım konusunda biraz sıkıntı yaşadım. Tüfeği eski şekliyle topladım. Bir kaç sorum var

1. Namluyu ana gövdeye bağlayan parçadan ayıramadım. Nasıl Sökülüyor. Çekme ile mi vidalımı, Açıkçası pekte fazla zorlamadım. Bana göre bu silahın en iyi tarafı namlusu.

[Resim Engellendi: http://img145.imageshack.us/img145/2637/dsc00168ot5.jpg]

Bu parçaları birbirinden nasıl ayıracağız. Birde Bu namlunun girdiği yerin bu kadar açık olması beni neden diye düşündürdü. Namluyu sökmezsem Bu bölümü komple sıvı conta yapsam ne olur. Ne kadar faydası olur.

[Resim Engellendi: http://img352.imageshack.us/img352/2936/dsc00169kg6.jpg]

Anlamadığım 2. bir konu bu deliğe vida yeri açılmış ama biz buraya bu küçük yay ile taktığımız parçayımı takacağız.

[Resim Engellendi: http://img146.imageshack.us/img146/6801/dsc00170iv7.jpg]

Yanlış anlamadıysam bu 2 işaretli yer birbirine geçecek. Bu şekli ile bile bence havanın en az % 10-20 si buradan kaçar gibime geliyor.ve bu da çok büyük kayıp. Bunu crossmanın özellikle yaptığını düşünebilirmiyiz.. Etrafına 0,5 cm sıvı conta sürüp 10 dk bekleyip kapatalım burası doğru mu. Ana parça ile birleştirdiğimizde Aşağıdaki gibi olacak herhalde bu arayada conta sürmelimiyiz.

[Resim Engellendi: http://img232.imageshack.us/img232/9139/dsc00171is4.jpg]

o Ring konusu biraz sıkıntılı gibi bunu yapmasam kaçak çokmu olur. Bu modfiyenin can alıcı yeri o ring mi.

Engin match saçmalar da grup bozuk demişsin. Bu silahın en sevdiği saçma match 10 metrede üst üste biniyor. Promagnum ise 3 cm gibi grup yapıyordu anlamadım. Bu modifiyeden sonra pro magnum kullanmak zorunda mı kalacağız.

Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın Teşekkürler....

Şöyle bir sorum var sorun da olabilir.

Atışı yaptıktan sonra , pompalamadan mermi yükleme yuvasını açıp kapatıp tetiğe basıyorum. Sanki bir miktar hava boşalıyor. Bu bir sorun mudur. Yapısımı böyledir. (Bu modeller böylemidir.) Tekrar teşekkürler. Tüfeğim ilk geldiğinde 50 metrede 3 cm gibi grup yapabiliyordum. 40 metrede enginin dediği teneke delme işi ancak teneke paslanmış ve çürümüş olursa deliyor.

Akşama malzemeleri alıp işe koyulurum. Eğer yapamazsam tekrar yardım isterim. Olmazsa avcı Hocam artık kargo adresinizi isterim.

Daha önce Onurun anlatımıyla Nod 125 i söküp. Yay ucu ağırlığını değiştirip yağlamayı filan becermiştim ama bakalım Crosman veya Airmaster 77 biraz daha karışık gibi.

Selamlar...

Hocam teşekkürler Ellerine sağlık Bu çalışmanı bekliyordum. Akşama bakalım becerebilecekmiyiz. Birde Çekiç yayının güçlendirilmesinden bahsediliyordu Bu ne demek ve hangi yay .

Ayrıca Engin'in dediği çok dikkatimi çekti. 6 pompa ile teneke delmek bu silahta müthiş olur. Ve dediğin gibiyse başka bir şeye gerek yok.

Görüntü güzel. Önemli olan içi ve sürdürelibilir düzenli bir politika. Mod 125 eski versiyon - yeni versiyon, webley 1. nesil-altın tetik gibi.

1250 fps olayı eğer namludan kırma olsa inanabilirdim ama alttan kırma olunca biraz zor gibi.

Engin ayarlanabilir tetik meselesi basit bütün hatsan silahlarda var tetiği sabitleyen vidadan ayarlayabilirsin. Yalnız üzerinde gelen vida zaten son noktasında aynı vidanın biraz uzununu yerine tak. ayarlayabilirsin.

Selamlar...

valla ne diyeyim arkadaşlar ben aldım verdim paramı güle güle kullanacağım süper bir silah doğrusu ama bazı arkadaşlar 100 atıştan sonra düşer fala diyolar o kullanmadan gider arkadaşlar bunun bazı nedenlerini biliyorum maddeler halinde sıralayacağım...:

1-Tüfek kurulu iken çok durutulmamalı yapacağınız atışa göre doldurup hemen sıkınız.(yay yumuşayacağı için tüfek güçten düşer)

2-Tüfek kurulduktan sonra içine saçma koymadan ateş edilmemelidir (yay çok hızlı tıpaya vuracağı için darbe yüksek olur ve yayda salma meydana gelmektedir)

3-Tüfek yayını çıkartıp en az 1 ay arayla bakımı yapılmalıdır.yağlanıp tekrar takılmalıdır ama yağlayacağınız yağı iyi seçmeniz lazım....

benim bildiğim bilgiler şimdilik bu kadar eğer varsa başka yazınki bilelim evet tüfek çok güçlü arkadaşlar ben yine herkeze tavsiyemi ediyorum.......saygılar.. ;tufey# ;tufey# ;tufey#

1. tüfeğin güçten düşmesi bütün yaylı pistonlu silahlar için geçerlidir. tüfek ilk geldiğinde yağ yakar ve bu 100 atıştan sonra biter biz buna diesel etkisi diyoruz.

2. saçma koymadan ateşlememeye katılıyorum. yayın hangi tıpaya vurduğunu anlamadım. Benim bildiğim yay pistonu iter sıkışan hava transfer deliğinden geçerek mermiyi gönderir.

3. Tüfeğin yayını çıkarıp bakıma almak. İyi fikir ama bu silahın yayını sökmek için tetik tertibatını dağıtmak lazım. O da zor iş, bir defa söküp yayı kauçuk gresle yağlarsanız. uzun süre gidecek bakımını yapmış olursunuz.

Tüfek çok güçlü ve çok tepmeli bir silah. Eğer tüfeği söktüğünüzde yayın ucundaki pistonun içine giren parçayı [Resim Engellendi: http://img413.imageshack.us/img413/7941/dsc00047af1.jpg]

değiştirirseniz. Tüfeğin tepmesinin % 50 oranında azaltmış olursunuz. Namluda iyiyse sorun yok demektir.

Selamlar....

ya arkadaşlar tarih 26.01.2008 cumartesi mod125 4.5 aldım. Bugün pazar tüfeği kullandım optima 550 dürbün tüfek süper ya metreylen ölçtüm 55 metrden kola kutusu vurdum silah tek kelimeylen mükemmel arkadaşım sen neden önermiyorsun anlamadım valla ben hayran kaldım kardeşim ama sesi mayyak çıkıyor komşular tabacyı nerden aldın diyorlar ;şrofls;. bilmiyorlarki havalı olduğunu neyse arkadaşlar ben herkeze öneriyorum silahı namlu çıkış hızı 370 m.s üzerinde silah görürseniz gidin onu alın derim herşey açık ortada varsa bişey söyleyin bizde değiştirelim arkadaşlar byeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee +;tuftabV# ;atlı{# ;atlı{# ;atlı{# ;atlı{#

Silahın ilk etapta diesel etkisi ile 370 mt/sn yapması normal. 50-100 atıştan sonra bu hız düşecektir.

Benim için önemli olan parçalamak değil vurmaktır. Benim remington ile de her attığımdan o mesafede kola kutusunu vurabilirim.

Beni bir anti 125 çi zannetmeyin HUnter1 olarak incelemelerimi ve bu tüfekle ne kadar uğraştığımı herkes bilir. güç delicilik harika ama bunun yanın da tepmesi çok fazla ( atış hassasiyetini yitiriyor.). Tüfeğin içindeki yayucu ağırlığını sökerek veya plastiği ile değiştirerek tepmeyi azaltabilirsiniz ama atış hassasiyeti yine yok. Fiyatına göre güzel silah diyebiliriz belki ama benim isteklerimi karşılamıyor. Onun için tavsiye etmiyorum

Tüfeğin hayırlı olsun.

İlk etapta söyleyeceğim Ts 10 bu silah için ağır. Gamo match veya bulabilirsen Gamo hunter kullan. Onuda bulamazsan Gamo magnum olabilir.

Dürbün ayarı çok basit . 20-25 metreye hedefini dik, destekli 3 atış yap. mermilerin toplandığı yer nişan aldığın yerin sağında ise yan ayar vidasını sağa çevir, solda ise sola çevir. Yukarıda ise sağa aşağda ise sola çevir. Yalnız her denemende en az 3 atış yap. 3 atış aynı yerde olması lazım. hatalı 1 atış seni yanıltabilir.

Dürbünün üzerinde 3 ten başlayıp 9 a kadar noktalı işaretler olan yeri çevirdiğinde zoom yapabilirsin...

Takıldığın konularda bizler hep buralrdayız.

Selamlar...

Benimde B40 hoşuma giiti görünüş sanki TX 'e benziyor. Eğer bu silahlardan herhangi birisi kopyasının % 50 si kadar iyi ise hatsan işçileri kendine iş arasın.

Ama şu da var sonuçta çin malı. Ortalıklta bir çin malı rezaleti var. Çinliler hakkında istedikleri zaman istediklei kalitede üretim yapıyorlar diyorlardı. Eğer doğru ise. Bam forumda baya bi tartışılacak gibi

Hadi hayırlısı....