legolas tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Modifiye bence silahı alır, kullanırsın. Sana yetmeyen bir tarafı olur o zaman düşünülür . Kadirin 300 metre atışını yaptığı video da standart hali ile yazıyor, yani modifiyesiz. Daha cumartesi günü T12 ve 16 grain Fx mermi ile 174 metrede 6 atışta 3 şişe patlattım ki bildiğim kadarıyla Gladyatör daha hızlı. Cumartesi atışımdan sonra FX ile 18 grain veya 25 grain JSB kullanılarak neler yapılabilir hayal etmeye başladım.
    Modifiye için aklınızdaki ne bilmiyorum. Her 2 silahla 500 metre de 16 kg.lık tenekeye isabet deseniz dahi düşünülebilir
    Sözün özü Ben AA kullanmadığım için FX derim. Düşük güçte 300-400 atış bana göre mükemmel.Arkadaşın düşük güç dediği atışta bile 100-150 metreden şişe rahatlıkla patlatılabilir. Ama arkadaşların dediği gibi görerek, atış yaparak, mesafeleri ağır ağır arttırıp tadını çıkartarak devam etmek lazım.

Evet, O zamanlar Mod 125'ler ile 20-30 metreden grup yapmaya uğraşırken. Şimdi Fx T12 ile 174 metrede 6 mermi ile 3 şişe kırıyorum, 100 metrelerde 3-5 cm grup yapıyoruz. Gelinen nokta hem kullanıcılar için hemde havalı silah için güzel.

Silahı kurun, pellet yükleme yeri açılacaktır. Misina ile veya harbi takımları ile temizleyebilirsiniz. Ufak birde dipnot. Bu silahın namlusu çok çabuk kirlendiğinden diğer silahlardan daha fazla temizlemeniz gerekir.

Piyasadaki en isabetli pelletler FX ve JSB'dir. Ama o silahla 100 metrede her defasında 1 TL vurmak zor gibi. Ben kendi adıma bile FX T12 ile her attığımda 1 tl yi vurabileceğimi pek zannetmiyorum.

Mod 135 tepmeli bir silah. Silahın yiv seti güzel ise, İyi bir dürbünün varsa elinde bu işlere yatkınsa 25-30 metre diyelim devamını sen getir.

Eğer yaylı düşünüyorsan tereddüt etmeden alabileceğin bir silah.
    Bu silahla 100-120 metrelere kadar etkili atışlar yapabilirsin. Daha ilerisi senin yeteneğine bağlı. Gamo cfx in, kalite isabet ve güç olarak ikiye katlandığını düşün.

Kadir yay yeni ise ilk 100 atış biraz zorlayabilir. Sonrasında alışırsın. Benim anladığım kurma kolunu çekip tam kilitlemeden bırakmış. Kilitlenmiş olsa, pellet yükleme yerinin yan tarafındaki tırnağı ittirmeden kol hareket etmez. Dianayı bende sökmedim. Ama Arpacığın biraz gerisinde bir alyen var, onu söküp devamına bakmak lazım. İlk başlayacağın yer burası.

Dürbünüm bugün elime ulaştı. Güzelce monte ettim. O da ne şarjör girmiyor. Evir çevir, Ayakları plastik karton ne bulursam yükselterek, 8 m. de 2 cm üst vuracak şekilde yukarı tareti en sona kadar sıkılı şekilde sıfırladım. Dürbünü yükseltince sağ sol ayarıda çok oynadı. Ama hallettik. Böyle sıkıntı yaşamayacağım, kartonsuz, lastiksiz ayak ne almalıyım.

Bu gün pikniğe gitmeden önce silahın sıfırını kontrol edip öyle çıkıyım dedim. Destekli 3 atış

[Resim Engellendi: http://img149.imageshack.us/img149/2029/dsc00476ac.jpg]

[Resim Engellendi: http://img804.imageshack.us/img804/4761/dsc00477.jpg]

Vuruş noktamın atındaki ve sağındaki mermi izleri daha önce atış yaptığım Airmaster77 ye ait.
    Bu oyuğun derinliği yaklaşık 2 cm. herhalde birkaç atış daha yapsam tuğla açığa çıkacaktı.
    Yarın BSA 8-32X44 geliyor, bakalım neler yapacağız. Bu arada bu atış yaptığım bina sağlık ocağı lojmanı. Yıl sonuna kadar yıkılıp yenisi yapılmasuı için karar alındı, çalışmalara başlandı. Duvarın yüzeyi sanki savaşta bombalanmış bir binaya benziyor. ;lol;

30 metrede 1 cm grup kötü değildir aslında. Namlu lw de olsa match grade de olsa grubu belirleyen faktör çook fazla. Sağdan soldan esen hafifte olsa rüzgar, atıcı hataları, merminin eteğinin çok az da olsa yamuk olması, mermi ağırlığının farklı olması, Pcp'de eğer regülatör yoksa basınç farklılıkları, dürbüne aynı açıdan bakamamak diye uzaaar gider. Sen 50-100 metreye rüzgarsız sakin bir havada atışını yap grubunu çıkar. Sonra tekrar değerlendiririz. Dün 140 metrede bira şişesini 6 mermide anca vurdum. Olduğum yerde hiç rüzgar yok, dürbünden gördüğüm kadarıyla hedefte baya bir rüzgar var. Tetiğe basıyorum, hedefin 40 cm solunda, Rüzgar azalıyor. Basıyorum 10 cm solunda 6. atışta şişe patladı. Geçen hafta rüzgar neredeyse sıfırdı, aynı mesafede soda şişesini ilk atış karavana olmak üzere 2. atışta şişenin üzerini 3. atışta da alt bölümünü vurdum.