Eline sağlık Erdem. Sırada 100 m tek delik var hadi bakalım.
Forum ilk açıldığında veya havalısilahta bunun gibi bir grubu 30-40 metrede gördüğümüzde mükemmel derdik.
legolas tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Bunların ikiside bir pcp için çok önemli.
LW Match grade namlu
regülatör. -
Çok güzel.
artının altına düşen 3 atış olmasa 2. atışın mükemmeldi. -
Bumudur. Budur abi .
Tebrikleri Erdem. -
Tüfeklerin tüp hacmi arttıkça tipleri bozuluyor, üstteki model, tüfekten ziyade pellet fırlatma makinesine benziyor.
Bunu çok sevdim. Havalı Silahveya air gun neymiş yaw
bunlara bundan kellü pellet fırlatma makinesi denile. -
BU resimlediğin kutuyu yaptır. Arka tarafı (pelletin çarpacağı yer) kesinlikle saç olsun. Kutunun içinide yastık pamuk gibi bir şeyle doldur. En mantıklı çözüm bu gibi.
-
Yanlış hatırlamıyorsam, merminin namludan çıktıktan sonra yörüngesine oturması 6-8 metreden başlıyor. Bunun için sıfırlama en düşük 6-8 metre yapılır. Ama genelde kullandığımız sıfır noktaları 25-35 mt.dir. Diğer mesafeleri de mildota göre ayarlarsın.
-
Burada bir çok silahla ilgili inceleme videoları var. Amerikada bu RWS 34 dür.
http://www.pyramydair.com/video/related_videos-1.php -
Teşekkür ederim Abi
-
iyi olur. Yandan kurma, sağlam bir silah.
-
Başlıkta belirttiğim gibi yeni yay ile beraber yay dengeleyiciyi taktım ve yeşil gres uyguladım. Seste çok aşırı bir artış var. Beraberinde beyz dumanlarda geliyor. Mustafa Bey dediğinizi tutmadım, yay dengeleyiciyi 5 mm den 2 mme indir, yoksa yay ömrü kısalır demiştin. Bende bunu göze alıp silahı böyle topladım. Bu ses piston ağırlığı arttığından dolayımı, yoksa yeşil gres yeni olduğundan dizelleme etkisimi.
-
Bir kaç araç düşünüp büyük bir araba pazarına gidecektim. Bulunduğum ilçede 92 model bir reno 9 broadwey aldım. Hayırlısı bu imiş demekki. Teşekkürler...
-
Doktorunuzun tavsiyesi ile bu işe giriştiyseniz ve stres dağıtacaksanız Hatsandan uzak durun. diana 350 her ne kadar kırma namlu olsa da sorun çıkaracağını sanmam. Sabit namlu olarak seçenek çok 77-97k olabilir (kullanmak nasip olmadı ama, çok zevkli bir sila olduğu kesin), gücü biraz düşük olabilir. 30-40 m. yeterli dersen gamo cf-30, cfx olabilir, aynı şekilde 30-40 metre yeterli ise. Tek sorunu pompalama olan benimde yaklaşık 2 yıldır kullandığım crossman 2100 var. en ekonomik olanı da bu. Niye ekonomik dersen 100-150 tl ye bu silahı alıp, zevkine varıp daha sonra iyi bir yaylıya veya pcp ye geçebilirsin. Ama ben 1 defa alacağım dersen Diana 350-48-52 olabilir.
-
Her ne kadar tabancalara pek ilgim olmasa da, yerli malı olması ve böyle isabetli olması gurur verici.
Bence güzel.... -
Her ne kadar dürbünle kullanılsa da bu parça aynı zamanda susturucu görevide görüyor(!). Hatsanda veya adanadaki malum sitede parça var. Parçayı söküp atmak veya namluyu söküp göndermek gereksiz şeyler, parçayı satın alırsanız. Kendiniz söküp değiştirebilirsiniz. Üzerinde bir alyen vida gibi bir şey var bunu söktüğünüzde parçayı söküp çıkartıp değiştirebilirsiniz.
-
Arkadaşlar işe gidip gelmek için bir araba almam lazım. Sınırım 6000 tl.
lada samara 93 model 4250 tl. renault 9 broadwey 92 model 5600 tl sizce hangisini almalıyım. İkisinide ortak özelliği az yakıt.
Sağlamlık, konfor, parça, yol tutuş gibi özellikler ide düşünürsek karar vermemde yardımcı olurmusunuz. -
Ya 97 k veya mod 54 gibi bir silahı veya hatsan 125 olsun nasıl kargoya verirken oyuncak diyeceksiniz ki hele hele üzerinde dürbün varsa. Alimallah adam hemen 155 i arar.
-
İlk defa havalı ile atış yapıyorsan güzel. Ama çok çalışman lazım.
Ben bu grubu 80-90 metrelerde diana 460 ile yapıyorum. bu silah her zaman 10 metrede tek delik yapmalı. -
Abi o zaman şöyle soruyum. Yay sorununu hallettik gibi. Dediğin gibi 54 yayı 460 ile uyumlu ise ki benimde gördüğüm kadarıyla da öyle. 2 adet 54 yayı siparişi verdim.
Bu arada kısalttığım yay tutucuyu eski boyutuna getirdim, birde yay dengeleyici yaptırdım. pistona oturan tarafı 5 mm kalınlığında yaya oturan taraf ise 1 cm gibi. 2 parçayıda yaysız pistona koyduğumda yay tutucunun etekleri pistona sıfır geliyor. Hatta eski yayı taktığımda silahta kuruluyor, burda sorun yok. Yeni yayı taktığımda yayın mesafesi yay dengeleyicinin 5 mm olan başlığından dolayı 5 mm kısalmış oluyor. Silahı bu şekilde toplarsam yine yay kapanmış mı olur.
Veya 5 mm fazla olmuş bunu 2-3 mm yap gibi bir önerin var mı. -
Yatagundan aldığım promagnumlarda sorun yaşamadım.
Kibrit kardeş pellet tavsiyesi istersen. Diana için
1. Fx veya air arms. (Fx elimde var ama yayda sorun olduğu için deneyemedim. Ama deneyenler 1 numara diyor.)
2. Crossman hallow point
3. Gamo promagnum ( çok iyi sayılabilecek atışlarıda var kötüleri de, ama hem ucuz hem istikrarlı)Diğer taraftan Promagnum gibi sürekli ağır mermi kullanmakta, yayı yorup, ömrünün erken bitmesine sebep olabilir, tabi bu benim görüşüm. Yanlış da olabilir.