Hic sorun degil ben her yere gelebilirim istanbul il sinirlari icerisinde...
korel131 tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
O zaman 7 eylul pazar gunu icin bir organizasyon yapsak. Hem tanisir, hem atis yapar, hem de yaz bitmeden deniz kapanisi yapmis oluruz. Ne dersiniz??
-
Arkadaşlar eylül ayından itibaren herhangi bir pazar buluşmasına katılabilirim.
-
Ben genelde polonezköy tarafına gidiyorum, hem piknik hem atış için. Ancak max 50 mt. mesafeler bulabiliyorum ve atış güvenliği için iki üç kişi önlem almamız gerekiyor. Daha kontrollü yerler bulmak lazım
Pazar günleri yapılacak herhangi bir buluşmaya katılabilirim.
-
teşekkürederim.ölçüler ve çizim hazı sadece izmirde değilim.döner dönmez ilk işim bu.hemde uygun fiyatlı olacak.hobiye yeni başlayanlar için çok yardımcı bir ürün olacak.bi tanıtım videosuyla sizlere sunacağım,aynı regülatörlerde yaptığım gibi.yeni bir masraf yapmadan heyecanla bekliyorum ürünü
-
ben size ideal çözümü yazmıştım,tek parça ayakta deneyebilirsiniz ama örneklemek gerekirse dampadan % 90 verim alırken iyi bir tek parça ayak sorununuzu belkide %70 çözecektir.
Teşekkür ederim
-
Dürbününüzün gövdesi 1 inçlik ise Sportmatch DM60, 3 Cm lik ise DM70 Dampa alıp dürbününüzü ona monte ediniz..
bir sorum daha olacak dampa olması gerekli mi yoksa herhangi bir tek parça ayak olabilir mi?
Hawke HM6144 Match Tekparça Dürbün Ayağı işimi görür mü? arada ciddi fiyat farkı mevcut... -
Dürbününüzün gövdesi 1 inçlik ise Sportmatch DM60, 3 Cm lik ise DM70 Dampa alıp dürbününüzü ona monte ediniz..
Yardımlarınız için teşekkür ederim. galiba yakın zamanda dampa ayak alacağım
-
bana 100 bar ın altına düşma yoksa dolum zorlaşır , 200 bar ın üstüne çıkma tüp zarar görür dendi. 200 bar a yaklaşınca vanayı kapıyorum sonra kablonun içindeki gazı da alınca 170 bar civarı doluyor. 170 bar 100 bar a düşene kadar yaklaşık 17-18 atış yapabiliyorum
ben de 2 aydır bt65 kullanıyorum, bahsettiğiniz atış sayıları normal gibi... benim tüfeğim de 200 bardan 100 bara 33-35 atış yapıyor.
-
kaliteli tek parça ayak kullanın daha iyi olur.
Tavsiye edebileceğiniz bir marka model var mıdır? ve her ayak uyar mı?
-
Arkadaşlar selamlar,
2 aya yakın zamandır dürbünümü sıfırlamaya ugraşıyorum. Forum sayesinde bir sürü şey öğrendim. fakat hala içinden çıkamadığım bir durum var. Anladığım kadarıyla bu dürbün olayını adam gibi kullanabilmek için sağ sol ayarını turretlerle değil, şimleme ile fiziki olarak namluyla aynı doğrultuya sabitlemem lazım.
Şimdi sorunum şu ki, optima 3x12x44 dürbünüm ile gelen ayakların vidaları bir taktığımda sola bir taktığımda sağa çekiyor. arka ayak içlerine plaka koymam da birşey değiştirmiyor, bir şekilde ayaklar plakaların baskısını absorve ediyor.
Forumda gördüğüm ayaklarda hep üst bağlantı noktalarında da tüfek bağlantı noktalarında da karşılıklı ikişer alyan var gibi. Benim ayaklarda ise üst bağlantılar karşılıklı tek alyan, tüfek bağlantılar ise elimle sıkabileceğim tek vida şeklinde. Acaba farklı ayak mı kullanmalıyım? Ya da hala beceremedim plaka takviye denemelerine devam mı etmeliyim?Şimdiden teşekkürler...
-
Bende Hatsan BT 65 in dürbünüyle uğraşıyorum. Kliklerisaydım üst 500 yan 500 klik ikisinde 250 ye getirdim ama hala sol aşağı kayma var.
Uğur Can aynı sorunla bende ugrasıyorum, simleme yapmak en temiz çözüm anladığım kadarıyla, sen cözebildin mi?? bir müsait zamanda beraber atışa gidelim, yardımcı oluruz birbirimize
-
[quote='Tetikçi52','kimse olmayınca tek kişilik buluşma :)']iyi günler arkadaşlar havanın güzel olması ile kendi kendime güzel bir gün geçirmek için atışa gittim ve tek başıma da olsam keyifli bir gün geçirdim. inşallah havarın güzel olması ile birlikte istanbulda güzel organizasyonlar olur ve imkanlar el verdiği müddetce katılmaya çalışırım diye düşünüyorum öğrenmemiz gereken çok şeylar var hayırlı günler ..
kardeşim selamlar, ben de bir bt65 aldım geçenlerde, daha hala tanışmaya çalışıyorum kendisiyle tanışalım, hafta sonları vs. musait zamanlarda buluşalım isterim... kadıköy barlar sokağındayım, yolun düşerse beklerim.
-
konu unutuldu mu?? heyecanla dizi izler gibi takip ediyordum
bu arada Mustafa kardeşim gerçekten tebrik ederim, böyle güzel şeyleri kocaman bir sırıtışla okuyorum.
-
arkadaşlar selamlar, bende bt65'imle yeni katıldım aranıza,
İstanbul kadıköydeyim, havalar da güzelleşti, tekrar buluşma yapacağınız zaman aranızda olmak isterim. -
Hoşgeldiniz.
Havalı silahlarla avlanmak ülkemizde yasaktır ve cezaya tâbidir. Havalı silahları hedef atışı ve pratik amaçlı kullanıyoruz, sizinde bu amaçla kullanmanızı tavsiye ederim.
Bahsettiğiniz silahlarla ilgili forumda bolca bilgi mevcut. Özet geçmek gerekirse;
-isabet açısından: at44>galatian>bt65
-güç açısından: bt65>galatian>at44
-ekonomik açıdan: at44>bt65>galatiananladığım kadarıyla önce benim bir bt65 6.35 alıp, sonra da 5.5mm bir uzun menzil dürbünle kullanacağım nokta atış setup yapmam lazım.. doğru mudur??
-
bu arada ilk mesajımda yanlış tanımlama yapıysam özür dilerim; zaten rastgele canlıya atış yapan biri değilim hatta kızanlardan biriyim, ama asıl deneyimim patlamalı tüfeklerle olduğu için amacımı bu şekilde rahat ifade ettim... tekrar ifade etmem gerekirse elimle, gözümle, arkadaşlar arasında, maksimum görüş mesafem 40-50 mt. civarı, şişe vs kırabilir miyim? bu açıdan başlıkta yardım isterim.
Şimdi mesajımı tekrar okuyunca haklısınız saçma olmuş... (bu arada evet yaaa bütün forumu okudum diyordum en önemli detayı atlamışım:) bilmemek değil öğrenmemek ayıpmış deyip topluyorum o zaman)
-
Teşekkür ederim ilk bilgimi öğrendim bile Havalı tüfekle canlı atışı yapmayacağım... peki gene de piknikte bira şişesi vs 50 mt menzilde göz gez arpacık kullandığım da yorumlarınız ne olur?? sabit hedef güçlü patlama aksiyonu açısından...
-
Arkadaşlar selamlar 2 gündür forumda ki bütün sayfaları okudum neredeyse bir pcp tüfek almaya niyetlendim ve fikirlerinizi almak isterim. daha önce hiç havalı tüfek kullanmadım. çocukluğumdan beri çifte-poze tüfeklerle ava çıkmışlığım vardır. okuduğum kadarıyla bahsettiğiniz menziller, ağırlık ve tepme kuvvetleri beni pek ilgilendirmiyor. amacım yeri geldiğinde 40-50 metre civarı bir şeyler patlatmak veya tavşan, su tavuğu vs. vurmak. yani çoğunlukla göz gez arpacık kullanacağım. kuvvetli olması için 6.35 düşünüyorum( sapancada ördek denk gelirse inmesi lazım), ama bt65, galatian ve amansızca önerdiğiniz için at44 long arasında kaldım. bu arada pompa ve scuba konusu da çok geniş. ben pompa ve yedek tüp almayı düşündüm. av/piknik öncesi evde doldururum 2-3 tüpümü, ertesi gün bakarım dalgama. zaten av tüfeğiyle fişek olmuş 20 tl siz 50-100 atışlardan bahsediyorsunuz...
sizce bu tüfekler benim küçük av ihtiyacımı görür mü? bahsettiğim modellerden hangisini tavsiye edersiniz?
Her türlü yorumunuz çok kıymetli olacaktır, bu bahaneyle girersem bu işin içine uzun menzilli sportif atıcılık için ikinci bir tüfek setup'ı kurmam gerektiğini hissediyorum
Şimdiden emeğinize teşekkürler...