mrt.trn tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

grup(man) veya dağılım (accuracy): herhangi bir silahla, doğa şartlarına maruz kalınmadan, her seferinde aynı noktaya nişan alarak, 3-5-10.... adet, gibi atış serileri yaparak, birbirine en uzak iki isabetin, merkezden merkeze (center to center, "ctc") ölçülmesi ile ortaya çıkan değerdir.

burada önemli olan nişan aldığınız noktayı vurmak değil(yani silah tam olarak sıfırlanmamışta olabilir); silahın hep aynı doğrultuda durmasına rağmen, silahın, palet(mermi) leri birbirine nekadar yakın gönderebildiğinin tesbit edilmesidir.

1)gurubu; silahı tam bir şekilde sabitleyerek yaparsak, silahın kesin grup kaabiliyetini öğrenmiş oluruz.

bu durumda ortaya çıkan değer; "grup=silah kaabiliyeti+kullanılan palet kalitesinden kaynaklanan hata" dır....

eğer mükemmele yakın bir palet kullandığınızı düşünüyorsanız "grup=silah kaabiliyeti" de diyebiliriz.....

2)eğer atıcı grubu, kendi atış teknikleri ile atıyorsa, ortaya çıkan değer; "grup=silah kaabiliyeti+kullanılan palet kalitesinden kaynaklanan hata+atıcı hatası" dır... ;kffx;

namlusu "Lothar-Walther " olan bir webley raider yurt dışında min. 650 ytl civarında olduğuna göre, regülatörsüz, tek atışlı ve hatsan namlulu bir webley raider max 400 ytl olmalıdır...

şu an tekrar fotoğraf çekemiyorum, çünki silahın namlu ve yayı haricinde diğer kısımlarını çöpe attım ;lol;

silahın kundağını söktükten sonra, (vidanın tornavida ile döndürülecek kısmı silahın sol yanında), namlunun kırılırken etrafında döndüğü, kalınca bir vida(pim vida karışımı bir şey). bitişiğinde onun açılmasını engelleyen, minik bir vida daha var.

yani özetle namlu kısmını gövdeden ayırmak için sökülmesi gereken kalın pim veya vida...

resimde görülen namlunun sonuna doğru yarım ay şeklinde oyuğu var, pim oradan geçerek namlunun kalibrenin yazdığı köşeli kısımda sabit kalmasını yani dönmemesini sağlıyor, hakkaten çok basit bir şey...

vida kundağın altında kalıyor, önce kundağı sökmelisin. namlu kırıldığında, etrafında döndüğü, namlu ile gövdeyi birleştiren kalın vida. yanında ufak bir vida daha var. önce onu söküyorsun, daha sonra büyük olanı. daha sonra namluyu vida çevirir gibi sola cevirip köşeli kısmından(kurma levyesinin bağlı olduğu kısım) çıkarıyoruz, hepsi bu...ilk bakışta birbirine kaynaklı gibi görünüyorsada, çok rahat çıkıyor, bende tesadüfen farkettim...

eski hatsan mod125 5.5mm tüfeğim üzerinde çalışmalar yaparken(namlu ve yayı haricinde tüfek falan kalmadı #hims ), namlu ile gövdeyi birleştiren büyük geçme vidayı çıkarınca; namlunun, kalibrenini yazdığı köşeli parçayla vidalandığını ve rahatça sola döndürülerek çıkarılabildiğini gördüm.

bence bu tüfekte, ikinci bir kalibre namlu alınarak tek tüfekte çift kalibre olarak da kullanılabilir :thumbup: ....selamlar.....

not:ben eski 5.5mm lik mod125 imin namlusunu ve yayını ilanlar bölümünde satışa çıkardım, bilginize. ;d;

http://img108.imageshack.us/my.php?image=img0001hm6.jpg

crosman 2100 hakkında çok hazin hatıralarım var. daisy powerline dan vaz geçip bu tüfeği almaya kara verdim. gittim aldım, hızını ölçtüm, 7.5grain saçma ile ort.; 1 pompada 280-2,410-3,505-4,560-5,610-6,640-7,680-8,700-9,720-10 pompada ise 745-755 arası sonuçları görünce çok mutlu oldum. ancak isabetliliğinde 10metrede tek delik yapması gereken bu tüfeğin isabetliliği beni pek tatmin etmedi.

silahı söküp incelediğimde acı gerçeklerle karşılaştım. pompa ile kolunu birleştiren parçada 2200 modeline ait olduğu yazıyordu yani silah bence taplama parçalardan yapılmış gibiydi. namluyu incelediğimde namluda halka halka bir dünya çizik vardı ve yivsetler bayağı silik görünüyordu. bence bu tüfekle defalarca çelik saçma atılmıştı. daha sonra namluyu düz bir satıha koyup yuvarladığımda eğik bilardo sopası gibi hoplayarak yuvarlandığını görünce aldığım yere en 'içten' sevgilerimi yolladım.... X( selamlar, saygılar... ;confused;