Sideprensi arkadaşım.Balık avı görüntülerini paylaştığın için teşekkürler.Rast gelsin diyorum.Epeydir dalmıyorum ama havalı zıpkınla ilgili soruna karşılık bildiklerimi paylaşmak istiyorum.Genelde kısa mesafelerde,yani kaya altı tabir ettiğimiz avlanma şeklinde en rahat kullanılabilecek zıpkın türü havalı zıpkındır.Tabii bu benim görüşüm.Neden kullanımı kolaydır?şu açıdan; kurulması lastikli zıpkna göre çok daha kolaydır.Boyut olarak,lastikliden daha kısa havalı zıpkınlar güç açısındanda tatminkardır.Pcp tüfek gibi pompasıyla havayı belli bir bara kadar yüklersin bütün sezon kullanırsın.Yanlız tek fark, hava piston içinde saklı kaldığı için her atışta hava eksiltme durumu olmaz.Keşke pcp lerde böyle bir sistemle çalışabilse. Tekrar rast gelsin,selamlar.
kemosabe tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Paylaşım için teşekkürler,eline sağlık.Raider nasıl bir silah?Raider hakkındaki görüşlerini paylaşırsan sevinirim.Selamlar.
-
Güzel kardeşim,tabiki kaliteli malzeme .Yaklaşık 20 senedir yapıyorum ben bu işleri.Bilmezmiyim.
-
Ne yani! 1- Bende 100 ytl lik otomatik çadır var.
2- Geçen gün bimden aldığım 5 ytl lik mat var.
3- Taş çatlasa 25 ytl lik sırt çantam var.
4- Kafa lambası aynen.
5- Pusula falan tamam.
6- Valla orta halli,ama marka,ama taklit adidas 45 ytl.
7- 20 kg geçmez herhalda.
Yani demek istediğim,bu malzemeyle katılamazmıyız? Şaka bir yana ,bu güzel atraksiyona katılabilseydim keşke.Hayırlı yolculuklar diliyorum.Anıları ve fotoları dört gözle bekliyoruz.Saygılar. -
Bu,İskender Büyük ün,Nazımının silahı değilmi?Valla görüntüsü ve gürültüsü için bile alınabilir
-
-
Raider Kullanan arkadaşlar gurupmanlarınında iyi olduğu konusunda olumlu görüşlerini ifade ettiler.Özellikle Hosomoklu arkadaşımız tüfeğin gücü ve isabetliliği konusunda tam not veriyor.Şahane gurupmanlar yapmış fotoğraflamış.Ama AK44 konusunda görüntü haricinde olumlu bir veri yok.
-
Arkadaşım öncelikle hayırlı olsun.Allah kaza bela vermesin,ama yavaş yavaş öğreneceğiz diyorsun!!!! Acemi olduğunu anlıyorum ben bundan.Benim naçizane tavsiyem 600 cc lik bir makinayla buna yeltenme ve bizleri üzme.Bence 125 cc lik, vitesli bir motorla başlaman en mantıklısı olacaktır kanaatindeyim.Tekrar hayrlı olsun,saygılar.
-
Sanıyorum, 90 lı yılların başında aldığım ve severek kullandığım bir silahtır.Birde bu silah için deri bir koltuk altı kılıfı almıştım.(Hey gidi günler) Bir tüple yaklaşık(Etkili olarak) 30-40 atış yaptığımı hatırlıyorum.Yaklaşık 10-15 metreden şişeye çift taraflı delikler açıyordu.(Crosman tunç bilye) Benimki kısa namlu,namlu ufak bir aparatın gevşetilmesiyle namlu gövdesinden ayrılabiliyor.Yiv set oldukça belirgin.Atışlar acayip istikrarlıydı.Sonra sanıyorum tüm co2 lerin başına gelen olay benim tabancanında başına geldi.Tüpü taktım ve sabitleme vidasını kabzeden sıktığımda cossss...Bütün tüp kalın bir buz tabakası oluşturarak boşaldı.Silahı söktüm,gazı ileten pirinç borunun iki ucundakı contaların aşınmış olduklarını farkettim.Tabii tamirini yapacak adam bulamadık o yıllar. Bahaneyle soralım tamiratı mümkünmü? Bilenler yanıtlarsa sevinirim. Saygı ve sevgiler.
-
Arkadaşlar,şu anda veli beydeki patrıotlar,tavsiye edilen kalitedeki tüfeklermi?
-
Sn.hardturk teşekkür ederim .Temiz kullanıyorum ,bakımını periyodik olarak yapıyorum (Askerlikten kalan bir alışkanlık olsa gerek ) Bide adamlar, kaliteli malzemeyi kaliteli işcilikle buluşturmuşlar e,birde temiz kullanınca gıcır gıcır kalıyor Saygılar.
-
-
-
Serkan kardeş tüfeğin hayırlı olsun, kazasız belasız kullanmanı diliyorum.Bende forumda epeydir bu tüfeği inceliyorum.Fiyat açısından pcp başlangıç tüfeği olarak çok makul görünüyor.Yerli üretim olması ve yedek parça sorunu olmaması artıları elbette.Bende kullandığım tüfekte, herkez gibi isabetlilik ve tahribat kavramına önem veriyorum.Bir arkadaş tüfeğin isabetlilik oranının yüksek olduğunu fakat arazide uzun mesafelerde namlu çıkış hızının 155 ms olduğundan tüfeğin nal topladığından bahsetmiş????!! Lafın kısası bu makina 50-60 metreden şişe patlatırmı? Güç ve isabetlilik beklentini karşılıyormu?Saygı ve sevgilerimi yolluyorum.Teşekkürler.
-
Hatsan,hatsan,hatsan!!!!.Ya kardeşim bu firmayla ilgili okadar olumsuz yazı okudumki (Sadece bu forumda değil) hakikaten kabak tadı verdi.Haklı veya haksız tartışılır.Ama kardeşim bir firma ve onun ürettiği ürünler hakkında bu kadar olumsuz (Olumsuz diyorum çünkü genelde olumsuz görüşler ağırlıkta)düşünce söz konusuysa,her türlü teknik alt yapı,kalifiye eleman ve makine parkı zenginliğine sahip bu müessesenin olaya daha farklı bir bakış açısıyla yaklaşması ve Türk insanına yakışır kalitede üretim yapması gerekmezmi.Ben istenirse en kıralının yapılabileceğine inanıyorum .Haksızmıyım,arkadaşlar????
-
Arkadaşlar konunun uzmanı değilim fakat forumu incelerseniz konunun uzmanlarının (Avcı hoca,vb)özellikle yeşil gresi, kağuçuklu ,kıvamlı ve yapışkan yapısı dolayısıyla tavsiye ettiğini göreceksiniz.Tecrübeyle sabit ,ben şahsen tüfeğimin aşırı piston çarpma sesinden şikayetçiydim.Yeşil gresi uyguladıktan sonra şikayet mikayet kalmadı.
-
Valahi özenmedim dersem yalan olur.Harika,harika.Ya bazen üzülüyorum İstanbul da ikamet etmediğime.Ya arkadaşlar bizimde canımız var,bi tarafımız şişecek yahu....Şaka,şaka.
-
Tuka kardeş, geçenlerde tüfeği A dan Z ye söktüm.Üstat avcı hocanın önerileri doğrultusunda yeşil gresle yağladım söküm aşamalarını kare kare fotoğrafladım. Fakat foto yükleme işini beceremediğimden (Şimdilik)foruma aktaramıyorum.En kısa zamanda yüklerim inşallah.Not:Yeşil gres olayı gerçekten müthiş bir performans sağladı ses seda kesildi.
-
Yaklaşık 12-13 senedir kullandığım ispanyol malı Norıca twın marka havalı tüfeğim ,değişken namlu özelliği sayesinde (4.5-5.5 ) iki farklı kalibreyi bir arada kullanmama olanak sağlıyor.Namlu içindeki yiv ve setler göz alıcı.Tüfek kaliteli bir işçilikle üretilmiş.İki farklı kalibredeki namlu kullanımı oldukça keyifli atışlar yapmama olanak sağlıyor.Hız ve sürat istediğimde 4,5 tok bir ses ve akabinde tahribat elde etmek istediğimdede 5,5 harika sonuçlar veriyor.Yanlız bu markaya ait yedek parça sıkıntısı yaşıyorum şu anda herhangi br problemle karşılaşmadım aslında fakat ilerde ne olur bilmiyorum.Bu kaliteli tüfek av marketlerinde neden satılmıyor acaba?
-
Arkadaşım cevap için teşekkürler. Galiba en iyisi sizin de dediğiniz gibi bi kutu yeşil gres almak.