oparda06 tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Öncelikle hoş geldiniz , Şahsen mod 125 ve zoraki ikilisini kullanıyorum klasik bi söz olacak ancak güç ve isabet bi arada bulunan bişey değil malesef.Güç bakımından mod 125 vortex açık ara öndedir uzun mesafe çalışma imkanı sunar ancak bunun için sadece tüfek değil diğer ayak ve dürbün gibi ekipmanlar ve dahada önemlisi sizin mod 125in sert karakterine alışabilmenizde çok önemli. Dürbünüydü ayağıydı bunlarıda hesaba katmanız gerekir.Mod 125le şahsen 120 130 metreden soda şişesi vurabiliyorum ki daha fazlasını yapabilir durumda kesinlikle...

Zorakiye gelirsek; güdümlü mermi nedir sorusunun cevabını verebilecek nitelikte, atıcı kusurları dışında zorakiyle ıskalamak imkansız nerdeyse. Özensiz haldeyken bile 20 metreden 3 atış tek delik yapabiliyorum şahsen, daha fazlasını yapabilen eminim vardır.Moderatör ile evde kullanımıda mümkün evde bile wrangler bora ile 3 pompada atabiliyorum.İsabeti çok güzeldir 4 pompada 40 metreden 7.33 grain jsb pellet ile çok rahat büyük şişeleri kırabiliyorum.Güç bakımından bence tatmin edicidir sonuçta bi tabanca...Dezavantajlarına gelirsek eğer; 4.5mm açık havada rüzgardan fazlasıyla etkilenmekte, buna çözüm olarak 5.5 yedek namlu olabilir ancak şart değil elbette... bunun dışında dürbün takmak isterseniz dürbündende önce dipçik ihtiyacı doğmakta...Fabrikanın ürettiği dipçiğin ücreti ortada, el yapımı yada ikinci ele müracaat olur ki bunda da dürbün göz mesafesine ve dipçiğin oturmasına çok dikkat etmek lazım, dipçikten yana sıkıntı çekmeniz mümkün.Ancak ekipmanını ayarlayabilme durumu olursa kesinlikle zorakiyi tekrar gözden geçirnenizi tavsiye ederim, elime zorakinin geçtiği günden beri mod 125 süs olarak duruyo resmen ara sıra içimdeki parçalama isteği harekete geçince kullanır oldum ama ikisininde yeri başkadır yapboz gibi birbirlerinin eksik kısımlarını tamamlayan ikili bunlar:)

Silahlarımız 3 ay kadar evde kalacak sanırım. Aman ha dikkat edelim arkadaşlar. Allahüteâlâ c.c. bu vatanı ve milleti korusun.

Hayırlısı olsun.

Silahları kesinlikle bu ara evden çıkarmayın derim.

Tamda acaba atışa araziye gidebilir miyim ? Diye düşünürken yazdıklarınızı görünce cevabımı aldım..Bi süre rafa kaldırmak daha iyi olacak anlaşılan yada en azından olaylar biraz daha soğuyana kadar.

Estafurullah elimden geldiğince yardımcı olurum :) Şuan youtubeye giremiyorum bulunduğum kurumda engellenmiş durumda ancak bu işi en rahat harbi takımı yapar diye düşünüyorum ve harbi takımından 3 başlık çıkıyor genel olarak;

The content cannot be displayed because it is no longer available.

En üstteki altın sarısı olan diş fırçasına benzer bi yapısı var ben onu namlunun içine sıktığım temizleyecek maddeyi (şahsen mazot yada 10w40 motor yağı kullanıyorum) iyice yedirmede kullanıyorum ve biraz bekletiyorum, bu sayede yapışan yanmış yağ ve pellet kalıntılarını yumuşatıyor.Ortadaki ise tel fırça olduğundan onu sadece namlu paslandığında kullanıyorum üsttekine göre tel olduğundan dolayı daha serttir, pas sökmeye birebir...En alttaki ise kurulama görevi görüyor yani en üstteki fırçayla yedirdikten sonra en alttakini takıp kurulama işlemi yapılıyor.

Alternatif olarak Misinaya bez bağlayıp temizleyenler de var bu takım yoksa bu yöntemde iş görecektir ancak o nasıl oluyor hiç denemedim ve ne desem yalan olur ona.Deneyen hobidaşlar varsa umarım yardımcı olurlar.Video atma şansım malesef şu an yok ama umarım yardımcı olmuşumdur. :)

Rica ederim :) Dizelleyi ateş ede ede geçmesini bekliyorum ben, bi keresinde bana cinnet geçirtti ve balata spreyini tüfeğin namluda dahil tetik grubu ve diğer aksamına boşalttım ama banamısın demedi hala aynı..400 500 atış civarı geçiyodu bendeki mod 125te ama kesin bişey demek zor çünkü fabrikadan çıktığında gerçekten yağ içinde geliyor..Sendekinin baya bi zayıflamış olması lazım 700 atışta dizelleme yaşamıyodum ben artık rayına oturmuştu.Ben her atıştan sonra namluyu özene bezene temizliyorum çünkü dizelleme yaptığı sıralar atıştan sonra temizlenmezse namlu içi direk paslanıyor başıma geldi bu durum :)

Jsb exact jumbo heavy 18 grain ile 120 metreden dürbün tam ayarlı olmadığı halde soda şişelerini rahatlıkla vurabiliyorum mod 125 vortex ile, ıskaladıklarımda benden kaynaklı hatalar yüzünden oluyodu çoğu açıkçası... Kesinlikle tavsiye ederim şahsen bu pelletten artık hiç şaşmıyorum ve gerçekten oldukça memnunum.Genel yorumun hakkını bence gerçekten veriyor ancak tek sorun dizelleme varsa o işi bozuyor biraz. Satın almak içinde forumdada bol bol adı geçen güvenilir av bayiileri var, şahsen alışverişim oldu ve aynı şekilde esnaflıklarındanda oldukça memnun kaldım.

• Mod 125 için demek gerekirse bakımdan ilk çıktığında çok yağladıklarından dolayı üstünde vortexte olsa bişey durmuyor anca dizelleme olayı gidince oldukça stabil hale geliyor ben 1 yıl boyunca kullandım en ufak bi sorun yaşamadım ve atışa gidemeyeceğim zamana denk getirip keyfi olarak bakıma gönderdim ve oldukça memnunum ancak bu aralar dizellemeyle uğraşıyorum.

Vortexte vida gevşetme, vida deliğinin etrafından kundak kırma hatta dürbün parçalaması gibi yay salınımından kaynaklı sorunlar ortadan kalkıyor hocam.Bence asıl önemli olan yaylıya kıyasla vortexte sağlıklı şekilde daha fazla dürbün kullanma seçeneğiniz var ve isabeti yaylıya kıyasla daha iyidir çünkü yeri geldiğinde elde karıncalanma yapacak kadar sağlam olan yay sarsıntısı ortadan kalkıyor.Şahsen ben memnunum vortex sistemden 120 metreye kadar soda şişesi vurabiliyorum ve daha fazlasınıda yapabilecek potansiyeli var yeter ki alışın tüfeğe :) Eğer mod 125 düşünüyosanız vortex sistemini araştırmanızı önemle tavsiye ederim.

Öncelikle geçmiş olsun...Vida gevşetme ve özellikle kurulma sorunu kronik olarak yaylı kullandığım sıralar benimde başıma geliyodu.Kurulmama yada kurulduktan sonra kendiliğinden ateş alma derdi vardı... 2 yıl gözüm gibi bakarak kullandığım yaylı mod 125 tecrübemden sonra şunu tavsiye edebilirim size, bende yaylı kullandığım sıralar kronik olarak tetik mekanizması 850-950 atış aralığında arızalanıyodu buda kurulmamasına neden oluyor.Bundan dolayı artık periyodik olarak 3 ayda 1 veya bu sayıdaki atışa yaklaştığında göndermeye başlamıştım, en son vortexe çevirttim 1 yıldırda bu şekilde kullanıyorum ve 6 ayda 1 keyfi olarak gönderir oldum.Şahsi görüşüm mod 125in yaylısından uzak durulması veya vortexe çevrilmesi, vortex ise biçilmiş kaftan desem yeridir...

Sanırım Sayın Kocatepe Bey ile aynı yeri tarif ediyorum ancak Yiba çarşısının 50 metre falan aşağısında Güngör av var, adres olarak bilmiyorum malesef. Orda çalışan Yakup Beye denk gelirseniz yardımcı olur şahsen orda tanıdığım en iyi esnaflardan biridir.

Öncelikle hayırlı olsun güle güle kullanın :)

Hocam bıçaklar hakkında fazla bilgim olmadığından merak ettim, çelik kalitesinin artmasının ne gibi faydası oluyor ? Veya sadece kırılma yada körelme durumunumu ortadan kaldırıyor ?