Konu sahibi için yazarsam ben 5.5 mm tercih ettim etmekten de memnunum. Öyle namlu hızı, düşme gibi faktörler kağıt üstünde çok önemli gibi gözüküyorlar ama sahadayken bunları hissetmiyorsunuz. Beni memnun eden tarafına gelecek olursam 5.5 mm de tüfeğim var. Yani tüfek için ayrı mermi tabanca için ayrı mermi derdinden kurtulmuş oluyorum. He sadece tabancanız varsa bilmiyorum 4.5 mm saçmalar daha kolay bulunur mu, daha ucuz mu araştırmaya göre tercih edebilirsiniz.
Yukarıdaki pcp vs zoraki için ise. Doğrudur pcp'nin en güzel yanı nefeslenmeden atış yapmak. Ama zorakiyle de atış yaparken yorulmuyorum. Çünkü iki pompayı geçtiğim nadirdir. Üçüncü, dördüncü pompalar anca yirmi atışta bir yapıyorum. Ayrıca pcp'deki sarjör faktörünü unutmamak gerek. 20 tane güzel seri atış sonra bir köşeye çekilip o tuhaf sarjörlere mermi doldurmaca. Zorakinin atış döngüsüyse çok daha stabil. Kur-at-kur-at.
He düzenleme yapayım dedim. Burdan pcp üreticileri takip ediyorsa. Lütfen şu sarjörleri doldurmak biraz daha basit olsun derim. Hercules-at44-bt65-galatian gibi modellerin sarjörleri çok güzel. Çıkar tüfekten-tek tek yerleştir ne güzel. Ama bazı sarjörlere bakıyorsun kuruyorsun, o plastik levhayı tek tek üstüne getiriyorsun falan bana çok tuhaf geliyor.
He şimdi aklıma geldi. Pcp'de bu sarjör işini kafaya takan varsa evvela tekli doldurma aparatını kullanabilir. Benim pcp'im olsa sarjörü bir kenara kaldırırdım valla