Pcp türündeki silahları kullanabilmek için; yüksek basınçlı dalış tüpüne ya da yine yüksek basınçlı çalışabilen bir el pompasına ihtiyacınız olacaktır.
Pompayı test etmiş biri olarak, tek kelimeyle “uzak durmanızı” öneririm. Hava doldurmaya çalıştığım tüfek 250cc gibi düşük bir depolama hacmine sahip olmasına karşın 100-200bar arası dolum yapmam, resmen işkenceydi. 1,88m boyunda, 95kg biri olarak bunu tecrübe ettim, aklınızda olsun.
Yüksek basınçlı tüp ne yazık ki şart, eğer pcp türündeki silahlara yönelecekseniz. Ne yazık ki diyorum; çünkü bu basınçlı tüpü doldurabilmek için şehrinizdeki itfaiye teşkilatıyla iletişim kurmanız gerek. Ancak bu “coronavirüs” ortamında itfaiye ile görüşmenizi pek mümkün göremiyorum. He
dolum için bir diğer yöntem var ki; bazı av bayilere kargo aracılığı ile tüp gönderimi sağlanıp, tüp size dolu bir şekilde teslim ediliyor. Ancak yine belirtmem gerekir ki kargo firması ve av bayinin aksiyonları bu mevcut durum altında ne olur, kestirmek zor.
He ben bu riskleri göze alıyorum. Tüp taşımasını, doldurmasını yadırgamam derseniz. Tahribat istemeniz sebebiyle ve bu kadar zahmete (tüp) girmişken tatmin etmesi için, Hatsan Hercules 6.35mm modelini önerirdim. Biraz kaba bir silah, ağır, uzun ancak tahribatından dolayı en azından beni neşelendiren bir tüfek.
Yok bu kadar alet, edavatla işim olmaz. Sadece kafama esince, çıkayım araziye atayım derseniz. Yine tahribat beklentinizi kıstas alarak, yay ya da gaz piston tahrikli bir havalı silah önerirdim. Bu da Hatsan Mod135 6.35mm olurdu.
He bu evde kalma ortamında; evde de kullanayım, arazide de atayım derseniz. Zoraki Ultra 5.5mm modelini önerirdim. Uzun yıllar kullanmaktayım. İşini fazlaysa iyi yapabilen bir silah.
Kusura bakmayın biraz uzun oldu. Malum evde oturmaktan sıkıldık, yazasım geldi
He bir de şimdi aklıma geldi. Pcp ve yaylı önerilerimin ithal türevleri için de; Airforce Condor SS ve Diana Mod 54-52 gibi serilerini öneririm. Bundan sonrası sizde bütçeye, gönle yattıktan sonra gerisi kolay.