sinanali59 tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Silaha zararı var tabi. Hafif pellet kullanırsanız mod 125 ile yukarıdaki arkadaş gibi 50 atışta bir vida sıkarsınız, geziniz arpacığınız da düşer, kundağınız da çatlar. Maalesef forum içinde konularda var "mod 125 aldım 2 haftada dağıldı, kundak çatladı, sürekli vida sıkıyorum, dürbün ayar tutmuyor" şeklinde. 22 grain civarlarında kullanırsanız bir problem yaşamazsınız. 850 fps hıza göre ayarlarsanız ideal olur.

Çok teşekkür ederim görüşleriniz için. 40metre'ye yaptığım ayakta desteksiz atışlarda gayet güzeldi, grupmanı yapmadım sayıyorum. Tüfeğin kurulumu gayet kolay ve rahat. Tokatlamaya gerek olmadan açabiliyorum. Daha henüz dürbün takmadım ama birazdan operasyon yapıp mod 85'in üzerindeki dürbünü dampa ile beraber cometaya aktarmayı düşünüyorum. Size de geçmiş olsun, maalesef böyle gece gece insanın canı bişeyler çekince olmadık işler açılıyor başına. En iyisi kraker yemek sanırım :) en azından paket açarken bir yerimizi kesmeyiz ;)

Dün gece maalesef konserve açacağını bulamayınca satırın ucuyla konserve açtım. Sonunda kapağı kaldırırken satırı parmağıma kaçırınca gece bi acile gidip temizlik+sütur+bandaj işlemi yapıldı. ;(
    Buna rağmen yılmadım bugün atışa çıktım :D

14m grupman kötü oldu ama sonrasında yaptığım 40m ayakta desteksiz dürbünsüz atışlarda isabet çok güzeldi. :thumbup:
    İlk defa bantsız cam şişeye attım ve pişman oldum. Etrafa dağılan camları toplamak çok zor oldu. Bir daha da bantlamadan hayatta cam şişelere atmam =O

Grupmanları 14m'den yaptım.Yalnız Grupman bölümünde 12m mod 85 ile yaptığım grupmanlara göre kötü olmuş bu tüfekten pelletten değil parmaktan oldu sanırım. Eminim ki bu tüfekle daha güzel grupmanlar çıkar.
    Gamo Expander Expansion

The content cannot be displayed because it is no longer available.

Hatsan-JSB Exact Jumbo RS

Crosman Premier Hollow Point

Gamo Match Diabolo

Yeni konu açmak yerine buraya eklemek istedim çünkü konuyu açan arkadaşımız gerçekten güzel açıklamalar ve paylaşımlarda bulunmuş.
    Ben de Aksu Av'dan satın aldığım ve Pazartesi şubeden almam gereken tüfeğime maalesef kargoyu 2 defa aramama rağmen unutulup dağıtıma çıkıp anne babama teslim edince biraz daha erken yani Pazar gecesi kavuştum ;)

Eşimin daha görür görmez "bu ne yaa! dede tüfeği gibi, ötekisi daha güzel duruyor" demesine rağmen yeni tüfeğime kavuşmanın sevinci hız kesmeden sürdü. :love:

Tüfeğin grip kısmında çok az bir ezik ve kundakta çok ince bir çizik var ki sanırım zararlı değil her ikisi de. ?(

Ancak bugün atış yapma fırsatım oldu ve ilk atışımda çabuk patlayan tetik beni biraz şaşırttı. Mod 85 sniperın fabrika çıkış ayarındaki metal tetiğini Fenix'in fabrika ayarlı haline göre daha çok beğendim. Tüfeği 10m'de sıfırladım. 10m ve 30m'de gez göz ile atışlarımı yaptım. Yalnız Hatsan'ın gez ayar turretleri daha güzel. Cometa'nın yükseklik turreti biraz hissiz gibi geldi (çevirirken sadece yoksa işlevi yerinde) 8|

Cometa'nın plastik olan tetiğine alıştıktan sonra gayet güzel,zevkli ve isabetli. Tek delik yapmak gerçekten zor değil. Sıfır ayarını Crosman Premier Hollow Point ile yaptım. Daha sonra eğlence amaçlı atışlarda crosmandan sonra gamo expander kullandım. JSB için alternatif arıyordum Mod 85'im expander'ı sevmişti Cometam da bu pellet ile güzel iş çıkardı. Crosman cometa'ya biraz sıkı sıkı sürülüyor. Gamo Expander daha rahat oturuyor. Yarın kısmet olursa JSB ile deneme yapmayı düşünüyorum.
    Sonuç olarak gayet güzel ve kesinlikle kaliteli bir tüfek, tipik İspanyol. Fakat sanırım mod 85 sniper'ımdan da vazgeçemicem :thumbup:

2015 kataloğunda Mod 135 Sniper QE görmüştüm ne bizim sitede ne de Amerikan sitesinde göremedim. Ama o tarafta daha fazla vortex model var. Tüfek ve tabancalarda olduğu gibi pelletlerde de sanırım Amerikanlar önce kullanıp test edecek sonra hataları düzeltilip iç piyasaya yani bizlere sunulacak :D