sinanali59 tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Bugün en sonunda ben de yastıklarımı doldurdum. Söz vermiştim buradan paylaşıcam diye. Buna istinaden konu sahibi arkadaşımızın affına sığınarak
    paylaşıyorum.

Annemden aldığım fazlalık silikon yastık içi ile dolguyu yaptım. En başta malzeme bol diye iyice basmışım içine. Yastıklar çok tombik oldu. Sonra içlerinden azaltım tekrar. İşe yarar vaziyete getirdim.

Daha önce dediğim gibi bu atış yastığı takımını dolar uçmadan önce almıştım. 25 TL tutmuştu o zaman. Şimdi aldığım satıcıya tekrar baktım. 29 usd diyor. TL olarak da 119 küsür yazıyor. Yazık o paraya. Hem fiyat zamlanmış hem de kur farkından biraz uçuk bir fiyat olmuş şu an.

The content cannot be displayed because it is no longer available.

Tüfeklerin de hepsini teker teker denedim sağlı sollu. Hoşuma gitti. Atış yaparken de yanıma götürürüm artık.

Çıkma silikon yastık içi iyi oldu sanki. Hem hafif hem de bedava :thumbup:

Atış yaptıktan sonra namlunun durumu.

Atış anında dikkat etmedim ama sıvamayı plastik şevrotin yapmış olabilir diye şüpheleniyorum. Birde ses kurşununun da namlu içini çok kirlettiğini okumuştum.
    Atış gününün gecesi herkes uyuyunca temizlik başladı :) Tüfeği söktüğümde mekanizmanın ve yuvasının neredeyse hiç kirlenmediğini gördüm.
    Mekanizmanın resimdeki durumu silinmiş halidir. İlk söktüğüm anda fotoğraflamamışım.

Sonuç olarak temizlik tamamdır.

Geceyarısı temizliği ancak bu kadar, tüfek tekrar atışa hazır. Tetik tertibatını sökmedim. Artık başka zamana inşallah.

Aman Emir abi seni yakalamaya zaten çalışmam. Ama hanım gene biraz daha yumuşadı silah konusunda. Ama artık silaha değil de mühimmata yatırım yapıcam galiba. Bu ateşli olayı biraz daha cebe dokunuyormuş sanki :)

Bu da benim ufaktan cephanem. Benim de bir paylaşımım olsun dedim;

Bugün atış alanına gittim ve baya atış yaptım. Özellikle 24gr trap fişekleri ile sonuç nasıl olacak onu merak etmiştim. 4 numara şok ile ilk olarak 28gr üveyik özel fişekleri 4+1 olarak attım. Ardından yine toplam 5 olarak 24gr trap fişeklerini çaktım. Trap fişeklerinde sorun olmadığını görünce bunları kenara kaldırıp 28 gr fişekler ile devam ettim ki belki trap fişekleri sonra lazım olabilir diye. Yanıma tek kurşun ve şavrotin almamıştım onları deneyemedim ama bir problem yaşatacağını sanmıyorum.

Bu benim cephane şimdilik. 5.5 ve 4.5 larda eksilme trap fişeklerinde ise artış olacak ;)

Ülke ortalamasında olduğum için sanırım (178 boy ve 82 kilo) tüfeğe hiç kundak ayarı vs gerekmedi. Direkt olarak yüzüme ve kaynak noktasına uydu. Kol mesafesi vs tamdı. Atışlarda arpacığı gördüğüm yere gitti saçmalar. Kinetik çok teper, 24gr atmaz diyenlere iyiki pek aldırış etmemişim. Valla tepme 24gr ile sanki benim torpedo sniperı kullanmış gibi geldi ;) Hiç rahatsız edici değildi. 28gr da da gayet rahattı. Belki daha yüksek gramaj ve düşük şokta tepme farklı olur. Fakat çok rahattı, çok sevdim bu tüfeği.

Şimdi gelelim yaşadığım problemlere ki zaten hangi tür fişekte ne yaptığını görmek de istemiştim tüfeğin. Tüfek 66cm namlulu, kinetik sistem bir otomatik tüfek. Özkursan ses fişeğinde tahliye edemedi. Önem verdiğim Sterling marka plastik 9'lu şevrotinde de tahliye edemedi. Payroteknik denemedim ama onda da tahliye edemeyebilir.

Ses fişeğinin sesi gayet iyiydi. Normal fişekten daha etkileyiciydi diyebilirim. Elle tahliye yaptırarak 2 tane attım. Ama yakındaki adam "aman birader sakın öyle atma tüfeği dağıtırsın yazık olur tüfeğe" deyince bıraktım ses fişeklerini ve tahliye edip normal fişeklere geçtim.

Plastik şevrotini attığımda ise çok hafif bir ses ve yanmış plastik kokusu geldi. Boştaki fişek halen yanık plastik kokuyordu. Sanki boşa atış yaptım gibi oldu. Plastik şevrotin bana göre değilmiş onu öğrendim.

Bu arada bir edit yapıyorum. Atışa giderken benim canavar torpedo sniper ve bir türlü sevemediğim Norica Ban saçmalarını da aldım yanıma. Ateşli ile bi kaç tur döndükten sonra "şu canavarı bi elime alayım bakayım" dedim ve torpedoya geçtim. Gerçekten çok özlemişim Torpedo'mu. (Tabii Cometa ve Crosman 1077'yi de özledim.) Saçmayı yükledim, tüfeği kurdum. Atışımı yaptımmmm... mı acaba? dedim. Tetiğe bastım ses hissedemedim. Bir daha yükledim. Bir daha kurdum. Bir daha tetiği yavaşça ezerek atışımı yaptım. Ama birşey anlayamadım. Baktım tüfek boş, içinde saçma kalmamış yani atışı yapmışım. Gittim yağ tenekesine baktım o da vurulmuş. Dedim ki "sen en iyisi bugün ateşliyi al eline yine" ve öyle devam ettim. Ben havalı ile atış yaparken aman kimse ses duymasın kimse görmesin diye sürekli gözden uzak yerlere kaçıyordum. Atış alanına gittim benim canavarın sesi gelmedi. Bir daha oraya gittiğimde diğer atış yapanlardan çok daha uzak bir köşede havalılarımın da tadını çıkararak atış yapmayı planlıyorum.

Hocam armut koltuk için 3 kilo sanırım yetiyormuş. Yalnız dediğiniz gibi. Şu an evidea da kampanya var 47 liraya armut koltuk satıyorlar. Koltuk alıp içinden biraz söğüşlemek daha ucuza gelecek :)

Edit:
    Annemde bi çuval elyaf varmış bez bebek doldurmuşlar bebek için. Sanırım atış yastığı için de kullanabilirim :thumbup:

Armut koltuk malzemesi boncuk straformuş. Dün öğrenmiş oldum ben de. İzmir'de buldum 522 gramına ki benim için fazla fazla yeterliydi 50 lira çekince kalsın dedim. Nette bilinen bir sitede kilosu 28 lira. Bu sebeple ancak haftaya kaldı benim deneme işi.

Çok güzel olmuş elinize sağlık. Dikiş makinesi de taş gibi duruyor hakikatten.

Çocuk kot pantalonundan da bir üyemiz yapmıştı. O da çok pratik bir fikirdi.

Ben de dolar uçmadan önce aliex üzerinden almıştım takım olarak ama içini dolduracak plastik granül bulamadım henüz.