sinanali59 tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

24.06.2016 tarihinde Cometa yapmış olduğum chrono ölçümlerini burada paylaşmak istedim. Hem bölük pörçük konu kirliliği olmaz forumda hem de Silverking üstadı anmış oluruz diye bu konu altına devam ediyorum izninizle.

Çok fazla atışa gidemiyorum, gidince de tam doyum alamadan vakit geçiyordu. İşin sırrı tek tüfek ile gitmekmiş. 3 tüfek ile gidince biraz o biraz bu diyerek hiç biri ile tatmin edici sayıda atış yapamıyordum.

Sanırım 500 atışı geçtim artık Cometa ile. Chrono sonuçları şöyle (Rocketler biraz hızlı gitti gibi):

The content cannot be displayed because it is no longer available.

Rastgele.
    Hep özenirim böyle balıkçılık ve olta işlerine. Ama becerebildiğim ve pek denediğim bir olay değil. Babam çok sever. Onlar çok çıkar balığa kuzenleriyle arkadaşlarıyla. Ben ise gemide biri olta kurduysa takılırım bedavadan :)

:)
    Vortex olduğu için çok fazla farketmeyebilir zamanla. Emniyet konusunda ise tüfeğinizde otomatik emniyet mevcut. Namlu kırarken eğer emniyette değilse bu kırma esnasında tüfeği otomatik emniyete alıyor. Bu arada namlu kırarken yapılan işleme halk arasında "namlu tokatlamak" diyoruz. Benim yaylı mod 85 sniper da aynı şekildeydi. Demek ki namludan kırmalılar böyle diyordum. Sonra yanına Cometa'yı alınca şaşırmıştım. Tokatlamadan ittirerek açılıyordu meret.

Güle güle kullanın tüfeğinizi.

Fotoğrafları yeni gördüm, telefondan girmiştim sanırım o yüzden göremedim. Gerçekten mükemmel bir araç, tam benim istediğim gibi :) Hiç problem çıkarmadı mı ufak tefek de olsa masraf açtı mı acaba ?
    eski arabalar çok daha keyifli bence bende de 250 hp lik bi volvo s40 t4 vardı onu sattıktan sonra hiçbir arabadan keyif alamadım. şehiriçinde 15 lt benzin yakıyordu ama yine de aşırı bi şekilde insanı kendine bağlıyordu. Çevremin baskılarına dayanamayıp sattım sonra.

S40 T4 :thumbup:<3

İsteyen istediği gibi kullanmakta serbest. Kardeşim araba test dergilerinde ve doğuş grubunda çalıştı uzun yıllar. F1 racing türkiye editörlüğü yaptı. Tecrübemiz sadece 6 yıllık değil.

Eşimin kullandığı cvt micra da ise sadece "d" ve "n" konumlarına vites kolu üzerindeki düğmeye basmadan direkt geçilebiliyor. Hani bir kolaylık yapılmış boşa alınabilmesi için. Tabii ki hareket halinde bayır aşağı giderken boşa almak için yapılmamış bu.

ben 100m denemesi yapmıştım mod 85 sniper ile. Jsb 13.45 grain ile 5 te 5 vurmuştum. Kefirix veya dost ayran şişesiydi sanırım hedef. Dürbünlü ve kamp sandalyesi destekli olarak. Diğer tüfeklerim ile böyle bir denemem olmadı. 75m de deneyebildim. Ama mod 85 sniper ile 100m vurulduğuna göre sanırım elimdeki crosman 1077 ile olmasa da comera ve torpedo sniper ile de kesinlikle rahat vurulur kanaatindeyim. Sizin tüfeğiniz ile de alışınca ve uygun pellet ve sıfırlama ile rahat vurursunuz diye düşünüyorum.

otomatik şanzıman deyince aklıma volvodan başka marka gelmiyor

Bir Volvo kullanıcısı ve hayranı olarak volvo nun kendi şanzımanı olan geartronic vitesi öneririm. Ama ford ile ortak olan powershift vitesi ise önermem. Dsg kadar hassas ve arıza çıkarmamasına karşın aracın hakkını veremiyor. Ağır kalıyor. T5 ile bile. Son çıkan S60 T3 ve yeni T5 ler ile yeni dizeller volvo motor ve şanzımanına sahip. Onlar çok güzel ama fiyatların başlangıcı maalesef 120 küsürlerdeydi. Ben bu yüzden s60 ın peşini bıraktım. Octavia 1.4 tsi dsg düşünüyorum kısmetse. Tabii dsg vitesi çok dikkatli kullanmak gerekiyor ışıklarda trafikte vs duruşlarda mutlaka boşa almak "d" konumunda frene basılı beklememek gerekiyor.

Uzun zaman oldu şişeye atış yapmayalı ama atış çantamda bir adet koli bantı ile sarılmış soda şişesi mevcut. Koli bantı da taşıyorum yanımda. Koli bantı iyi çözüm.

Yukarıda okuduğum fakat denemediğim naylon poşet içine de koyma fikri güzelmiş. Şeffaf poşet ile olabilir. Ya da şu an aklıma geldi streç film ile de belki dağılması engellenebilir.

Arkadaş bb atan tabancalarda yiv set bulunmaz demiş. Arkadaş gördüğüm kadarıyla gamo fanatiğisin peki gamo v3 tabancadan haberin var mı? Bb attığını ve namluda yiv set olduğunu?

Ben gamo p25 tabancadan memnunum. Yine aynı markanın v3 ünden ise tat alamadım. Ayrıca crosman tüfeğim ile kullanmak için gamo tüfek çorabı aldım ondan da memnunum. Ama gamo havalı tüfek veya tabancalarının dünyayı sarstığını hiç duymamıştım. Bu üzerinde yaşadığınız dünyadan bahsediyorsan.

Ben de ikizi olan p25 kullanıyorum çok memnunum. Fiyatlar çok değişken. Daha önce aldığım ve elde tutuş hissiyatı, duruşu, şarjör yapısı ve sökme takması haricinde bana zevk vermeyen V3 nedense P25'ten daha pahalı ya da yakın.
    P25 isabetinden memnunum. Bir adet de yedek şarjör almıştım. 32 atışa denk geliyor. Yalnız P25 ve Pt 85 in sökmesi takması daha teferruatlı.

çok orijinal olmuş bravo kardeşim bender yapmak isterim ama beni tek düşündüren sey malzemeleri nasıl elde edebilirim ayak ve o plastik parçaları bu konuda yardımına ihtiyacım olacak :thumbup:

Hoşgeldiniz,
    Öncelikle tanışalım kısmında kendinizi tanıtın. Ayrıca profil resmi için uyarı almışsınız dikkate alın.

Hoşgeldiniz
    1) Öncelikle tanışalım bölümünü doldurup kendinizi kısaca tanıtın.
    2) Forumda mod 125 ve türevleri ile ilgili oldukça fazla konu mevcut. Gerek dürbün dampa gerekse pellet seçimi ile ilgili.
    3) 18 grain jsb en verimlisi. Ayrıca ucuz alternatif olarak gamo ts 22 de iyi iş çıkarıyor.

Daha hafif pellet kullanmanız durumunda isabet sorunu ve tüfekte hasar yaşayabilirsiniz.