ruhsat konusuna iyi değindiniz . bence havalı tüfeklerede ruhsat gelmesi çok iyi olurdu . sonuçta memlekette havalı tüfek kullananlara ve forum üyelerinin bazılarına bakınca 18 yaşından küçük olan sayısı hiçte az değil . av konusunda bilinçli bir insanın zaten yaşının 18 üstü olması lazım . eğer böyle bir sınırlandırma getirilirse bence hem bilinçsiz kişi sayısı azalır . hemde kontrolu ve sınırlandırması kolay olur .
gamo1250 tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır.
Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
-
-
bu arada onu bunu geçtimde sayfa oldu 9 80 mesaj var halen birisi de çıkıp demedi kardeş gamo hunter 1250 al yada alma . şu konuda saglam şu konuda kötü . neyse konu kavram dışına çıktı biraz ama iyi gidiyor bazı forum üyeleri ile muhalefet olup bazı forum üyeleri ile dost olarak arkadaşlığımızı pekiştiriyoruz .
-
pcp benim ilgi alanım dışı bir konu . türkiyede bulunan havalı tüfek jul alt üst sınırı ne durum da ?
-
eminmisinizdeğil mi sen süle o zaman
-
olabilir . havalı tüfek enerjileri hakkında pek bir fikrim yok 15-20 jul arası bişeydir ama . daha fazla olamaz
-
tamam konuyu kapattık siz haklısınız . cevaplara asıl konu üzerinde devam edelim . bu arada konu biraz farklı ama türkiye avrupa birliği diye onlara ayak uydurmaya çalışıyor . ve çok konudada ayak uydurdu bile . yakında yasak kalkarsa şaşırmayın
-
bu arada gamo hunter 1250 var mı ? kullanan varsa bir kaç sualim olcak
-
hoşbulduk fatih bey . önerileriz için teskkurler burası forum herkes bilgi ve tecrübelerini paylasıyor . bazende düşünlerini . bende kendi adıma düşünlerimi paylaştım . bazı kuralların sadece kitapta kalması kötü bişey . benim demek ve anlatmak istedim tek şey"" avcılığı bilinçli bir şekilde yaptığın sürece kullandığın hırdavatın bir öneminin olmamasıydı "" . yanlış düşünüyorsam affola .
-
ulaşacağım bilgilere ulaştım moltak kardeş . benim aradığım silah yada dürbün gibi şeylere odaklanıp bana yardım ve tavsiye vereceği yerde profilimdeki resme bakıp bilip bilmeden sabit fikirle yargılama yapmaması lazımdı . sizinde dediğiniz gibi burası bilgi paylasım yeri insanların özel hayatı insanı kişiliği kimseyi ilgilendirmez . bu adamın yaptığı şey bana ısrarla o kelimeyi söyletmekti . bende bakış açısını değiştirmeye çalıştım olmadı . ne diyelim forumdaki herkesle dost olacaz diye bişey yok . elimden geldğince uzun uzun anlatmaya çalıştım . istiyen iyi bir şekilde okuyup avcımıyım yoksa cana kasteden bir hayvan düşmanı mı anlıyabilir saygılar . . .
-
falcone zaten az biraz anlamaya çalışssaydın zaten zevk için vurulan bişeyin günah olduğunu kafanda canlandırabilirdin . ama sen o kadar bişeye kitlenmmisin ki yazdığım şeylerin hiç birini okumadan sadece lafların için ewet zevk için öldürdüm kelimesini aradın . buda senin zihniyetini gösterir . yapılan avların %99 zevk içindir . çünkü avcılık bir hobidir . ve hobide bir zevk meselesidir . senin kadar dar zihniyetli bir insan daha görmedim . sen şimdi olta ile balıkçılık yapanlarıda yadırgarsın .onlarada katil dersin. onlarda direk ölmüyor . yakalanan balıklar küçücük bir kovanın içinde saatlerce can çekiştikten sonra ölüyor . kafası koparılmış bir tane balık kovanın içinde görmezdim . sen balıkçılarada mı katil gözüyle bakıyorsun .
bu arada ben vurduğum kuşu tüylerini yolup iç malzemelerini ayıkladıktan sonra yiyorum . kedinin köpeğin önüne atmıyorum yada vurulduğu yerde bırakmıyorum . avda kendimi sınırlamamın sebebi bu . yiyeceğim kadar av yaparım . arada bir değişiklik oluyor . av mevsiminde hafta sonları 2-3 tane karatvuk vurmuşum ve onları yemişim . bunun ne sakıncası var . ha şimdi diceksiniz ki o kadar et istiyosan git marketten al . ee işte ordada zevk meslesi dair oluyor .
-
canlıların acı çekmesini istiyecek en son kişi benimdir . ben babamdan öğrendim bu işi ve babamın bana öğrettiği ilk iş avı vurduktan sonra kafasını kopartmak oldu . nedenine gelince can çekişmesini önlemektir . ha şunuda belirteyim vurduğumuz avların zaten %95 i can çekişmeden zaten direk ölüyor . ben bir hayvan katili olsam ewimde 81 çift muhabbet kuşu beslemem .
ha beni cani hayvan katili olduğumu düşünen varsa dikkatli bir şekilde profil resmindeki resme baksın karatavuğun başı var mı yok mu incelesin . saygılar . . . -
ne söylesem boş sabit fikirlisiniz . şöyle düşün eline bir alet var , ve bu alet avı vurmaya yetıyor . x silahından vursanda günah y silahından da z silahından da . şimdik bana söylermisin kendini sınırlandırdığın sürece gerekli bilgiye ve insani duygulara sahip olduğun sürece elinde x olmuş y olmuş ne farkeder . ha işin günah konusundan şimdi çıktık . gelelim zevk konusuna x silahıyla avı vurdular yadırgamazzsınız y silahıyla vurdular yine yardırgamazsınız ama iş havalı tüfekle vuramaya gelince vuran kişiye demediğiniz lafı bırakmazzsınız . bu nasıl bir bakış açısı ben çözemedim . bu nasıl bir zihniyet ? ya siz av yapan herkesi cana kastettiği için yadırgıyosunuz ki bu çok yanlış bi bakış açısı yada sizin havalı tüfekle av yapanlarla ilgili bir sorununuz var . eğer av yapan herkesi yadırgıyosanız sizin bu forumda ne işiniz var ? hadi onuda geçtim forumda çok yazınızı okudum . neden illa en güçlü havalı tüfeği arıyosunuz ? bana sakın küçük bir atış kağıdını delmek yada bira şişesi patlatmak için olduğunu söylemeyin . inanmam . yaşınız kemale ermiş babam yaşındasınız . hadi biz ergen genciz şişe patlatmak filan adrenalin ve heycan açısından bizi tatmin eder . fakat 50 yaşına gelmiş birinin gamo hunter 1250 gibi çok güçlü bir havalı tüfekle yada çok güçlü bir pcp tüfek ile bana bira şişesi patlattığını yada atış kağıdına hedef aldığını söylemeyin . bu yazıları okuyan falcone dışında herkes zaten ne demek istemi anlıcaktır saygılar . . .
-
saygı çerçevesinde tartışmaya çaılısıyorum ama böyle halen anlamamazlıktan gelmeye devam edersenıiz ya cevap vermicem yada o çerçeveden çıkacam . az biraz bakış açınızı değiştirin at gözlüğü ile bakmayın konuya ve şimdi tekrar tekrar okuyun . anlıyana kadar saygılar . . .
bu arada yazı şeklinize hayran kaldım fazla heycan yapmayın yavas yavas sakin sakin yazın .
-
zevk için öldürmek konusuna gelince ateşli silahlarla yapılan avların %99 uda zevk için yapılıyor . lütfen havalı silah ateşli silah ayrımı yapmayın . dediğim gibi asıl iş kendi belirli limitlerle sınırlayabilmekte .
-
şimdik falcone hocam dediğim gibi kimse yanlış anlamasın . konuya eğer günah olarak bakıyorsanız saygı duyarım size . fakat eger konuya türkiyede yasak olarak bakıyorsanız burda yardırgarım . youtube ye gir havalı tüfekle yapılan kuş avları kaç bin kez izlenmiş bir gör . izlemeye gelince 10 kez izlersiniz . yok silah havalı domuz vuruyor bende ondan alacam dersiniz . fakat havalı tüfekle av yapan birini forumda duyunca hemen üste çıkmaya çalısırsınız . size sadece şu kadarını döylüyorum burda forumda havalı tüfek kullanan 500 kişi varsa her bahse girerim en az 250 si bu silahla atış harici avda yapmıştır . belkı sizde yapmışsınızdır orasını bılemem .
mevzu kırmalı tüfekle yapılınca herkes tebrik eder . ama havalı ile yapılınca yok hayvanları katlediyorlar yok günahmış filanda fistan . usta günahsa ateşli silahtanda yapsan günah sapan la vursan da günah . ben burda çok soru sorsam çok kişi çoğu kuşun av mevsimini yumurtlama dönemini yavrulama dönemini bilmez . biz kafamıza ah bu gün sıkıldım gidiyimde kuş vuyum demiyoruz . vuran varsa sözun ona olsun üstüme alınmıyorum . av mevsimi diye bişey var . ava çıktığında 3-4 kuş vurup kendini durdurabiliyorsak ne mutlu bize . katliam yapmadığın sürece ister sapanla vur ister havalı tüfekle bence bir sakıncası yok . kendi şahsi fikrim bu .
ha eğer illa avın yasak olması gereken bir silaharıosan yada ruhsat dışında kullanılması gereken bir silah arıyorsan git pcp tüfeklere bak . hem güç daha fazla hem şarjör sistemi var . asıl katliyamı bu silahla ve ateşli silahlarla yapıyorlar . saygılar
-
falcone hocam tavuk beslemiyoruz . bildiğiniz tavuklardan deil bu . karatavuk derler bızım orda . ben çok çok iyi bir atış ustayım diyenler bile deil havalı tüfekle ateşli silahla bile vurmakta zorlanır . kendi şahsi adıma söylüyorum benim kuş familyası içinde gördüğüm en zeki en ürkek ve avı en zor hayvan karatavuktur . haa bölgeden bölgeye değişiklik gösterebılır . türkiyenın kimi bölgelerınde cana yakın ve ürkek değilmiş . ama bizim burda değil karatavuk vurmak yanına 20 metre yaklaşmak bile bir marifettir . saygılar .
kimse yanlış anlamasın ben sadece bira şişesi hedef kagıdı elma nar o tarz canlı olmayan ve hareketsiz hedeflere havalı tüfeğimi doğrulturum . sonuçta yasak polisler devriye geziyor görürlerse ceza yeriz mazallah
-
falcone hocam sitede yenı oldugum için profıl resmini kırpma filan tam yapamadım . elimde tuttuğum karatavuk sağ elde dişi erkek 2 tane sol el dişi erkek 2 tane .
-
moltak kardeş ben,,,bira şişesini ,,,, 13 yıllık stabil atmayan yayı gevşemiş 50 liralık optima dürbün dampasız stopersiz 4.5 luk havalı tüfekle ( norica twin ) bile 25 metreden vurıyorsam , değil ki 5.5 luk havalı tüfek diana 460 dampalı hawke dürbün ile 40-70 metre arası sağlam atışlar yapamıcaksam ben bu hobiyi bırakırım
bu arada avın yasak olduğunu biliyorum uyarın için teşşkürler .
-
Kardeş inşallah aradığın sana en uygun tüfeği ve dürbünü bulursun. Tavsiye veremesemde iyi dileklerimi kabul buyur. Birde yanlış anlamassan kendimle ilgili; çocukluğumdan beri star wars serisindeki cedayların kullandığı o işin kılıclarından isterim ama hala bulamadım:) selamlar...
insallah bende sende istediğimizi buluruz .
-
pcp konusunda fikrim değişmiyecek . tamamen hobi meselesi ben pcp ile havalı tüfeği farklı kefelerde tutuyorum . dürbün tavsiyesine gelince hawke mildot ve AO konusunda hemfikiriz . yalnız 4-12x50 /// 6-24 tarzı dürbünler hem menzil olarak bana yaramaz hem ağırlık hemde havalı tüfekler için en uygunu 3-9x40 lar . havalı tüfek sertikası olan modeller bildiğime göre bunlar . yanlışım varsa düzeltin . bu dürbünü almayı düşünüyorum ;
Hawke HK3015 Sport HD IR 3-9x40 AO Tüfek Dürbünü (Mil Dot IR)bu arada havalı tüfek olarak halen gamo hunter 1250 5.5 aklımdan çıkmıyor bu silahın avantaj ve dezavantajlarını bilen yada kullanan var mı ?