canerkeser tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Birkaç gün önce Mustafa Serdar bu başlığı görerek beni aradı. Sürat kargo yetkilileri ile görüştüğünü ve zarar bedelini karşılayacaklarını söyledi. Bunun üzerine kırık olan parçayı ve arka tüpü kargoladım. Kundak yenisi ile değiştirilecek. ürün elime geçtiğinde tekrar yazarım. Mustafa Bey'e silahlarla ilgili her sıkıntımda verdiği destek için sonsuz teşekkürler.

Sorduğum soruların bir kısmının cevabını daha fazla bekleyemedim ve bir internet sitesinden HW 75 siparişi verdim. Karar verirken Zoraki yi görünümden ve olası kalite sorunundan dolayı baştan eledim. HW 45 ile hw 75 arasında çok düşündüm. hw 45 in tek cezbedici özelliği güç idi. Ama düşündüm ki istediğim gücü elde etmem için her atışta iki kademe kurmam gerekecek ve bir süre sonra zor gelmeye başlayacak, sonuçta sıkılacağım. Ayrıca ikinci kademede şahlanma fazla olacağı için isabet oranı da ciddi derecede etkilenecek. Bir de çokça bahsedilen dizelleme problemi var. hw 75 in kabzesi gerçekten çok güzel. Fiyat olarak aralarında sadece 100tl fark var. Sonuçta kararım hw 75 ten yana oldu. Verdiğiniz bilgiler ve tecrübe aktarımınız için çok teşekkür ederim.
    [Resim Engellendi: http://i33.tinypic.com/hv8m75.jpg]

[Resim Engellendi: http://i36.tinypic.com/23ma1ao.jpg]

arkadaşlar gamo pro hunter saçmasını önbelleğe girmemişler ağırlını biliyom ama bc değerini bilmiyom bileniniz varsa lütfen söylesin

http://www.aceros-de-hispania.com/gamo-pellet-characteristics.htm
    bu linkte gamo pelletlerin bazı özellikleri yer alıyor. BC (balistik Katsayı) hesabı için gereken hız değerleri burada var. Gamo pro hunter 5,5 mm pelletin çıkış hızı 206m/s 30 metredeki hızı ise 169 m/s olarak verilmiş.

Chairgun 2 programının giriş sayfasında, ''extras'' sonrada ''BC calculator'' seçilir.
    0 ve 30 metredeki hız değerleri girilir ve Calc BC ye tıklanırsa sözkonusu pellet için BC değeri 0,021 çıkıyor. (Metrik sistemde)
    0 ve 10 metredeki değerler girilince BC 0,019 çıkıyor.
    10 ve 30 meredeki hızlar girilince BC aynı şekilde 0,021 çıkıyor.
    Bu farklılığı bilen arkadaşların açıklayacağını umuyorum.

bu programla bir silahın menzilini nasıl anlaya biliriz sanırım o mesafedeki enerjisinin miktarından yardımcı olursanız sevinirim

Hızını, kullandığınız pelletin ağırlığını, dürbün-namlu ekseni arası mesafeyi girdikten sonra sağda extras seçeneğinden ''maximum range'' ye tıklarsanız menzili, bu menzile ulaşmak için gereken namlu açısını ve enerjisini görebilirsiniz.

hw75 için kısa bir fiyat araştırması yaptım.
    Yatagun da havale ile 747 tl
    Bir alışveriş sitesinde 12 ay taksitli fiyatı 751tl+ 2,24tl kargo ücreti denmiş. Sanırım bugün sipariş vericem. Tabi son anda biri çıkıp vazgeçirmezse:)

Teşekkürler. Hw45 ile hw75 in estetik olarak farklı olduğundan bahsetmişsiniz. Ama ben kabze dışında belirgin bir fark göremedim. Ayrıca kurma kolaylığı açısından karşılaştırma yapabilirmisiniz?

zoraki kullandım çok isabetli çok zevkli atışı olan bir silah fakat görünüm çok kaba metal değil yanınızda örneğin belinize taşımanız mümkün değil görünümü gerçek silahla alakası yok
    sizin aradığınız kesinlikle hw45 ama güç önemli değil derseniz hw75 görünüm ve kalite olarak on numara silahlar

hw 75 kullanan arkadaşların yorumlarını bende merakla bekliyorum

Yanıt için çok teşekkür ederim. Ben silahı eline alıp oyuncak misali oynayan ve hayal kuran biri olarak zoraki de bana göre değil sanırım. Ayda bir kez atış fırsatı bulabiliyorum. Bu durumda zoraki den zevk almak için her defasında bir ay beklemem gerekecek demektir. Elde kaldı hw75...?

Bu 3 silahtan sadece hw45 kullandım. Gücü gayet tatminkar, 14.3 pelleti 390-400 fps ile atıyo hatta; Nighthawk abinin 4.5luk silahta 740 fps'yi gördük.. Yalnız bolca dizellediği için stabilite yok. Optima reddot' ta bende ayar bozukluğu olmadı, sıkıntı yaşayanıda duymadım. Gez arpacık sistemi çok güzel, ayrıyetten nişangah şart değil. Tipi biraz bozuk (hormonlu 1911) ama işlevi gayet güzel.

Yanıtınız ve uyarınız çok teşekkür ederim. Dizelleme denilen durum bu kadar çok ortaya çıkıyorsa bu silah ne için alınır ki? Kontrolsüz güç güç değildir atasözü uyarınca direk vazgeçerim. Halbuki bu tür silahlar için co2 lere üstün taraf olarak her atışta eşit güç sağlamaları öne çıkarılıyordu.

Beretta fs92 silahım 2 kez aynı arızayı verince infaz etmek zorunda kaldım. Tüfeğimle birlikte bir tabancamın olması mobilite açısından çok önemli. Örneğin aracın torpido gözünde sürekli taşınabilir. CO2 li Beretta ile biraz tecrübe kazandığımı düşünüyorum. Öcelikle şunu söylemem gerekir ki umarex gibi hatırı sayılır bir firmanın ürettiği bir silah bile 1500-2000 atıştan sonra arıza vermeye , contası hava kaçırmaya başlıyor. Pellet namlunun önüne düşüyor, iç mekanızması kırılıp dağılıyor. CO2 tüp çok az sayıda stabl atış imkanı sunuyor. Bu deneyimlerimden sonra bir tabancada aradığım özellikler;

1-En azından soda şişesini kırabilmesi
    2-Metal olması
    3-Gerçek bir silah havası vermesi (Bu anlamda müsabaka silahı olarak adlandırılan yamru yumru bir kabzeye, çirkin ördek yavrusunu kıskandıran namluya, kabzenin tabanında bulunan pede sahip olan silahlara asla sempati duymuyorum. Gerçek silah kullanıyorum sanrısını oluşturmak için silahında görüntüsüyle destek vermesi gerekiyor bence. 30 metreden tek delik yapabilen buna karşılık daha önce havalı silahlarla haşır neşir olmamış birinin karga burnuna benzettiği bir silah bana hiç cazip gelmiyor)
    4-Kaliteli olması ve uzun süre arıza vermemesi
    5-Her atışda pelleti aynı hızda atabilmesi
    6- Kurmasının kolay olması...
    Böyle bir silah şu an muhtemelen yok. Ama bunların bir kısmını karşılayan bir kaç silah var;

*Zoraki hp-01
    olumlu özellikleri: 3 kademeli atış yapıulabilmesi, geri tepmesinin olmaması nedeniyle isabetli atışlara imkan vermesi ve yaylı tüfeğimde yaşadığım gibi her 30 atışta bir yeniden dürbün sıfırlama gerektirmemesi, uygun fiyatı
    olumsuz özellikleri ise Ünlü bir yerli firmanın ilk havalı silah modeli olması ve yakın zamanda piyasaya sürülmesi nedeniyle sağlamlık, teknik servis gibi konularda geniş tecrübelerin olmaması

*hw45
    olumlu özellikleri: Kalitesinden kuşku duyulmayacak bir silah olması, gücü, iki kademeli kurma sistemi, metal olması, cezbeden görünümü ve çok uzun ömrü
    olumsuz özellikleri: Geri tepmesinin fazla olması nedeniyle reddot gibi aksesuarlarda sıfırlamasının bozulma ihtimali (bunda emin değilim) yüksek fiyatı

*hw75
    olumlu özellikleri: Kalitesinden kuşku duyulmayacak bir silah olması, güzel görünümü, geri tepmesinin olmaması
    olumsuz özellikleri: Haşmetli görünümüne karşılık, tek kademeli kurma sistemi ile ancak CO2 li tabanca kadar olan gücü olması, fiyatı

Tabi bu saptamalarımın çoğu kağıt üzerinde böyle. Bu nedenle bunlardan birine karar veremedim. Seçimimde en son kriter silahın fiyatıdır. Uygun fiyata içime sinmeyecek ve beni yarı yolda bırakacak bir silah almaktansa çok para verip uzun yıllar içime sinerek kullanacağım bir silahı almak isterim.

Diğer bir konu da kalibre. Bana 4,5mm daha iyi bir seçim gibi geliyor. Bir tüfek için 5,5 almak stabl atış için daha uygunken tabanca ile en fazla 30-35 metreye kadar güçlü atış yapılabileceği ve bu mesafede de rüzgar gibi dış şartların daha az önemli olduğu göz önüne alınırsa 4,5 mm daha uygun olduğunu düşünüyorum. (Yanlışım olabilir)

Fonksiyonel anlamda en tatmin edici olanı zoraki gibi duruyor ama fiyatı beni işkillendiriyor. Bu bilgilerle tercih sıralamam
    hw45 = zoraki > hw75. Gönlüm hw45 de mantığım zoraki de. (Allah bana kolaylık versin 8| )

Her üç silahı da görüp deneyen kullananlardan (fiyat-performans hesabı yapmadan) yorum rica ediyorum. Özellikle de olumsuz özelliklerini belirtirseniz çok sevinirim.

Chairgun programını PDA ya yükledim. Ayrıca her güç seviyesi için mermi yolunu içeren grafiğin fotoğrafınıda cep telefonuna yükledim süper oldu.
    Yalnız çok önemli bir sorum var.
    Düşük güçte 10m de sıfırladığım silahımın dürbün ayarlarını değiştirmeden orta ve yüksek güçte sıfır noktalarını bulmak için programda hangi parametrelerini değiştirmem gerekir. Pellet ağırlığı, dürbün namlu mesafesi, kill zone sabit olmak üzere hızı değiştirmem gerektiğini düşünüyorum. Ama başka hangi parametreleri değiştirmem gerekir. Bilen arkadaşlardan yardım rica ediyorum

FX gladiyoyu son 2 ay içerisinde 3 kez servise gönderdim. Önce hava kaçırması nedeniyle sonrada iki kez arka tüp oynaması nedeniyle. Amma velakin Sürat kargo bu işi ticarete dökmeye karar verdi sanırım. Tüfeğim gidiyor tamir görüyor kargoda gelirken aynı sorun tekrar ortaya çıkıyor. En son icraatları ise resimlerdede ayrıntısı ile görülebileceği gibi kundak kısmının kırılmış olması ve arka tüpün oynamaya devam etmesi. Birkez daha gönderirsem namluyu elime verecekler diye korkuyorum. Sürat kargonun elemanını aradım zararımın telafisi nasıl olacak diye.İnşallah bir saate kadar öğrenip dönecek....
    Sonuç olarak bunlar hikaye kısmı ve ben bu havalı tüfek işinden iyiden iyiye sıkılmaya başladım. Bütün malzemeleri ile birlikte satışa çıkarıcam.

[Resim Engellendi: http://i35.tinypic.com/x3fj9s.jpg]
    [Resim Engellendi: http://i33.tinypic.com/svknjt.jpg]

Beretta m92f tabancamın iğnesinin içinde bulunduğu blok kırıldı. Emniyet mandalı da bu yapıya bağlı olduğu için fırladı. Tamire gönderdim yapıldı geldi. Yaklaşık 10 tüp kullandıktan sonra aynı parça tekrar kırıldı. Merak ettiğim boş tetik düşürmek bu duruma yol açar mı?

Bu tabancayı 2 yıl önce çok beğenerek almıştım. 2500 civarında atış yaptığımı tahmin ediyorum. Sizce miadı dolmuş mudur. Fazla eziyet etmeden emekliye ayırsam mı?

Şu an hayalimdeki silah hw 45.

chairgun programı sayesinde ilginç şeyler öğrendim. Örneğin FX gladiator silah ve 16 grain pellet ile olmak şartıyla;

(veriler variable data tablosuna girilirek Extras sekmesinden maximum range seçiliyor)
    yüksek güçte (950 ft/s) pellet en fazla 592 metreye kadar gidebiliyormuş ve 23 derece açı ile yukarı atıldığında bu sağlanabiliyormuş.
    Düşük güçte (623 ft/s) ile atıldığında 452 metre maksimum mesafe (28 derece eğimle atıldığında bu sağlanıyor)

Bu programda diğer bir fonksiyon istenen gurupman çapı girilerek optimal sıfırlama mesafelerinin saptanması;
    (MV:290 m/s=951 ft/s ve kill Dia 5 cm girerek Extras sekmesinden Optimum zero Range seçildiğinde.)
    örneğin yüksek güçte (950 ft/s) 5cm lik gurupman oluşturmak için ilgili ayarlar şöyle olmalıymış:
    Near PBR 0,0
    Near Zero (Yakın sıfırlama mesafesi) 8,5 metre
    Zenith 27.1 metre (Bu değer pelletin çizdiği eğrinin en üst noktası)
    Far Zero (Uzak sıfırlama mesafesi) 44,3 metreymiş.
    Far PBR 50,7 metre Sonuçta artikılın orta noktası hedefte iken yüksek güçte 5cm lik gurupman 0 ile 50,7 metre aralığında mümkünmüş.

Hızlı sıfırlama seçeneğide var. Ana tabloda ilgili veriler (MV (Namlu çıkış hızı) Height (Dürbün ekseni ile namlu ekseni arasındaki mesafe) Mag (Dürbünün büyütme değeri) girildikten sonra Extras ve quick Zero (Hızlı sıfırlama seçildiğinde bir hedef diyagramı çıkıyor. Sıfırlama yapacağınız mesafe girilerek vuruş noktanızı farenin imleci ile seçtiğinizde hangi yöne kaç klik çevirmeniz gerektiğini söylüyor

Diğer bir seçenek dürbün artikılı üzerinde hangi noktanın hangi mesafede hedefi vurabileceğini gösteren şekil. (İlgili değerler girildikten ve dürbün belli bir mesafede sıfırlandıktan sonra) Anlatmak zor ama Widget sekmesinden Reticule seçilerek demek istediğim daha kolay anlaşılır sanıyorum. Rüzgar hızı ve artikıl şeklide seçilebiliyor.

Bu hobiyle ilgilenen bir çok insanın bu programı benden iyi bildiğine eminim. Yeni öğrendiğim şeyleri diğer insanlarla da paylaşmak istedim.

Arka tüpün ağzındaki sarı valf kısmının söküm sırasında silahın üzerinde kalması, şayet tüpte hava var ise son derece tehlikeli, bu yüzden söküm kontrollü yapılmalı, ama sen havayı tamamen boşalttığın için sorun yaşamadın, zaten arka tüpte 100 ve üzeri basınç olsaydı o sarı valf parça tüpten ayrılmazdı, senin hatan, ön tüpü gevşetip tıs sesi geldikten sonra hava tamamen boşalana kadar beklemen olmuş, oysa ön tüpü gevşetip tıs sesini duyduktan sonra hemen arka tüpü sökseydin o sarı valf tüple beraber sökülmüş olurdu ve içindeki 120 bar havayıda muhafaza etmiş olurdun, yani ön tüpü gevşettiğinde hgelen tıs sesi arka tüpteki havanın boşalma sesiydi, sen zaten ön tüpü bir kaç tur gevşettiğinde ön tüp valfi kapanmıştı ve içindeki basıncı muhafaza etti.

Bu arada fotoğraflar ve paylaşım için ayrıca teşekkürler, doktorluktan kolaymış değilmi? ;kihhik,

Bugün silaha hava basmaya başlayıncaya kadar bende doktorluktan kolay olduğunu düşünüyordum ama kazın ayağı öyle değilmiş. Arka tüpü yerine taktım ve pompayla doldurmaya başladım. Yaklaşık 120 pompalamadan sonra pompa ısınıyor ve basınç 30-40 bar civarında iken ara vermek zorunda kalıyorum. Bu arada hava kaçırma aralıksız devam ediyor. 5 dk sonra başına tekrar geçiyorum ve görüyorum ki basınç tekrar sıfıra düşmüş. Mustafa abi 40-60 bar hava kaçırma riskinin olduğu kritk basınçlar olduğunu ve basınç yükselince hava kaçırmasının duracağını söylemişti. Bakalım pompayla bu işi başarabilecekmiyim merak ediyorum. Önerileriniz olursa sevinirim...

Bir ara benim tüfekte de ön tüpteki dolum yerinden hava kaçırması problemi ortaya çıkmıştı. Sağolsun Mustafa abi düzeltmişti bu sorunu. Bugün ön tüpü söküp içinde pislik var mı diye bakayım dedim. Dolum ucunun olduğu parçayı çevirince çıktı ve tüpün iç kısmını inceleyebildim Merak ettiğim acaba ön tüpü tüfeğe takılan ucundan mı sökmem gerekiyordu?
    [Resim Engellendi: http://i36.tinypic.com/33afm29.jpg]
    [Resim Engellendi: http://i38.tinypic.com/21b3czo.jpg]

[Resim Engellendi: http://i33.tinypic.com/505n9d.jpg]
    [Resim Engellendi: http://i35.tinypic.com/240znn6.jpg]
    [Resim Engellendi: http://i38.tinypic.com/212ts0z.jpg]

[Resim Engellendi: http://i34.tinypic.com/2vbahx4.jpg]

[Resim Engellendi: http://i35.tinypic.com/255ubt4.jpg]