canerkeser tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Bende sight-mark 8.5-25X50 vardı. All-clear arkadaştan almıştım.Görüntü kalitesi oldukça iyiydi. Bu arkadaştan rica ettim aynı dürbünün 10-40x56 sı için sipariş verildi. Muhtemelen 20 gün içinde gelecek. Elime geçince ayrıntılı bilgi verebilirim. Ancak Barska 10-40x50 IR SWAT Extreme ile sight-mark 10-40x56 nın fiyatları aynı olmasına rağmen kağıt üzerinde sight-mark ın teknik özellikleri daha iyi gibi geldi bana. Umarım en iyisini en iyi fiyata alırsınız.

Katıldığım Ankara Team buluşmasında arkadaşların dürbünlerini inceleme fırsatım oldu. Bunlar arasında tasco, tasko, gamo ve ZOS dürbünler vardı ve (Asla taraflı ve duygusal bir yorum olarak algılanmasın.) sight-mark ın diğerleri yanında fiyatını kesinlikle hakettiğini düşündüm. Sight-mark 8,5-25X50 yi aynı marka 10-40x56 ile değiştirmeye karar verdim. Bunun nedeni, uzaktan vurduğum noktayı görebilmek ve bu dürbünün kalitesinin belli bir seviyenin üzerinde olduğuna inanmam.

Ulaşım problemini halledebilirsem bir buluşmaya mutlaka gelmek istiyorum. Sizlerden uygulamalı olarak öğreneceğim çok şey var. Dürbün ile gözün aynı hizada durma olayından kasdettiğim kundağa yanağımız ile kaynak yaptığımız zaman dürbünün odak noktasına gözün gelerek görüş alanını 360 derece görmesi. Teknik terimlere aşina değilim kusura bakmayın...

Anladığım kadarıyla bu sorun FX gladiator kullanan çok az kişinin başına gelmiş. Yüksek ayakla randıman alamadığını ve düşük ayakla bu sorunun çözüldüğünü söyleyen çok kişi olduğu için yüksek ayak düşünmüyorum. Namlu ekseni ile dürbün ekseni birbirinden uzaklaştıkça isabetlilik için daha fazla hesap gerekiyor. Ayrıca yüksek ayakla birlikte dürbün ve tüfek silahın orijinal kutusuna hiç sığmaz diye düşünüyorum.Selamlar...

FX gladiator ile birlikte standart, dik bir dürbün ayağı kullanıyorum. Gladiatorün dipçik kısmı tüpten dolayı şişkin olduğu için üzellikle büyük büyütmelerde hedefe bakmakta zorlanıyorum. Yani yüzümü kundak kısmına yasladığım zaman dürbün ekseni ile göz arasında oluşan bir mesafe oluyor. Bunun için kendimce iki çözüm ürettim.
    1- Kundağın arkasında bulunan ve üzerinde 2 adet vida olan kauçuk parçayı çıkardım ve tüpün üzerindeki plastik parçayı önne doğru kaydırdım. Böylece plastik parçanın arkasındaki oval şekilde girinti yapan kısım öne kaydı ve yüzümü doğrudan o bölüme koyarak hem dürbün ile göz arasında net görüntü sağlanan o mesafeyi ileri geri hareket etmeden yakalamış oluyorum hemde dürbün ekseni ile göz arasındaki mesafe kaybolmuş oluyor. Bunun dezavantajı silahın kundak kısmının yakışıklı ve orijinal görüntüsünin kaybolması
    2- Yatık ayak alarak (Henüz bulamadım) eğimli kısmı arkaya bakacak şekilde tüfeğe monte edip dürbünü biraz daha geriye kaydırmak böylece hem dürbün ile göz arasındaki mesafeyi doğal yollardan yani kundak kısmında oynama yapmadan sağlamak hemde dürbün ekseni ile göz arasındaki mesafeyi sıfırlamak.
    Bu problemler ve benim çözümlerim için görüş rica ediyorum. Umarım konuyu yeterince ifade edebilmişimdir. Herkese selamlar...

Peki Kızılay'a yakın bir yerlerde oturan kimse yok mudur? Yani metro, ankaray yada bir dolmuş güzerhahında oturan kimsede mi yoktur. Eğer yoksa atış buluşmaları neden bu kadar sapa bir yerde yapılıyor diye sormak geliyor içimden. Neyse vazgeçtim gelmekten. Katılacaklara iyi eğlenceler...

2 gündür FX glayoyu sıfırlamaya çalışıyorum. Dürbünüm sight-mark 8,5-25x50 ve moderatör takılı. Atışları yaklaşık 40 metreden, kısık ayarda, oturarak yani destekli sayılabilecek şekilde yapıyorum. Ancak bir türlü sıfırlayamadım. Yaklaşık 10 cm lik gurup oluşuyor. Oluşan delikler merkezin etrafında dağınık, yani hep belli bir noktayı vurmuyor. İlk aklıma gelen tüfeği yeterince sabitleyemediğim. Forumdaki arkadaşlar standart 100 m den bozuk para büyüklüğünde guruplar oluşturduklarını yazıyorlar. Sorun dürbünde mi, tüfekte mi yoksa bende mi. Dürbünün üstündeki vida yukarı-aşağı ayarını yanındaki vida sağ-sol ayarını yapıyor. Atışlarım merkezin altında olduğunda dürbünün üzerindeki vidayı yukarı yani up yönünde çeviriyorum daha fazla aşağı gidiyor. Yada sağa çekiyorsa yandaki vidayı sola çeviriyorum daha fazla sağı vuruyor. Bunların tam tersini yapıyorum isabet oranı biraz artıyor ancak hiç bir zaman 5 atışlık gurupmanım merkez etrafında 3 cm lik daire oluşturmadı. Acil yardıma ihtiyacım var. Yanıtlarsanız sevinirim

Bütçemi ileri derecede zorlayarak FX gladiator-dürbün-dürbün ayağı, pompa ve moderatör aldım. Bugün yatagundan sipariş verdiğim dürbün ayağı da geldikten sonra tüfeğe monte edip sıfırlama atışlarına başladım. Sorun da bu noktada başladı. 2 saatte 300 adet pellet attıktan sonra pellet maaliyeti canımı sıkmaya başladı. Yatagunda yaklaşık 27 YTL olan bir kutu pelltin 20 YTL lik kısmını 2 saatte yakmışım. Şimdi bazı arkadaşlarım şunu diyebilirler: ''Sen tüfeğe ve aparatlara 4.500 YTL vermişsin üç kuruşluk pellet masrafından kaçıyorsun. Ağır geliyorsa bu hobiyi bırakacaksın.'' Bu yorumun karşılığında verilecek yanıt saatler sürer ve gereksiz polemikler yaratır. Sonuç itibariyle sormak istediğim FX gladiatorda kullanabileceğim FX pelletlere yakın performans sunan tatmin edici sonuçlar alabileceğim ve asıl önemlisi tüfeğe zarar vermeyecek pellet önerisinde bulunabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.

Gladiatorün tetiğinin bana göre fazla yumuşak olduğunu düşünerek ayarlamak istedim. Tetik korkuluğun içerisinde dışarıdan gözüken bir adet vida vardı onunda güç ayarı ile ilgisi yoktu. Tetik ayarını yapmak için tüfeğin plastik kısmını sökmek mi gerekiyor. Teşekkürler...

Ortamın gereksiz yere gerildiğini düşünüyorum. Ben dürbünü 500 dolara almadım. All-clear (Adaşım) arkadaşım sağolsun fiyat konusunda epeyce yardımcı oldu. Yabancı sitelerde satılan dürbünlerin fiyatları Türkiyeye gelince en iyimser tahminle iki katına çıktığı göz önüne alınırsa ne kadar zara etmiş olabilirim ki.(Taş çatlasa 100 ytl) Buna karşın dürbünü görerek aldım. All-Clear' a verilen tepkilerin zaman zaman fazla duygusal oluğunu düşünüyorum. Kimsenin kimseyi savunması gerekmez.Sonuçta All-Clear ile her hangi bir eş-dost-akrabalık bağlantım yok. Lütfen olay Türk filmi usulü ortaya adamı alıp paslaşarak dövme durumuna gelmesin.