Aldığım dürbünü bugün bir süre inceledim.. Dürbün konusunda çok fazla (belkide hiç) bilgi sahibi değilim.
Ancak farkedebildiğim olumlu özellikleri
1- Fiyat performans olarak bence iyi (1000 dolarlık nikon dan görüntü netliği olarak anlamlı bir farkı yoktu)
2- Reticle aydınlatması sadece merkez bölümü aydınlattığı için karanlıkta görüş neredeyse hiç etkilenmiyor. (Görüntü kararmıyor.)
3-Yukon merceklere sahip olması ve dürbünün üretim yerinin made in china olmaması
4-Paralaks ayarının yanda olması (Paralaks ayarının önemli olduğunu bu dürbünü alana kadar hiç farketmemiştim. Sık kullanmam gerektiğini anladığım bu parçanın önde olması beni büyük hayal kırıklığına uğratırdı. İyi ki değilmiş.)
5-Büyütmesi 8,5 den başladığı halde ev içerisindeki yakın mesafede bile netlik problemi yaşatmadı.
6-Fiyatı (Tecrübeli çoğu arkadaşa göre pahalı sayılabilir ancak benim gibi konunun acemisi bir insana göre kesinlikle iyi olduğunu düşünüyorum. İlginç bir şeklide yabancı sitelerde fiyatı 180-250 dolar arasında değişiyor ve bu fiyat aralığında olan dürbünlerin çoğu Türkiyede 1000 TL ye kadar değişen fiyatlardan satılıyor. Yani her halükarda en azında orta segment bir dürbün gibi gözüküyor)
7- Mildot ayarının herhangi bir ekipman gerektirmemesi, tüp çapının 30mm olması......
Olumsuz özellikleri (Henüz):
1- Yanında gelen ayaklarının 22mm olması ve benim FX ime uymaması
Aslında en doğru yorumu tüfeğe monte edip bir miktar atış yaptıktan sonra yapabilirim. Daha sonra farkedeceğim olumlu ve olumsuz özelliklerine karşı hazırlıklıyım. Ayrıca şu ana kadar net bir şekilde şu dürbünü, şu nedenlerden dolayı tavsiye ediyorum diyen bir arkadaşım olmadı ya da ben farkedemedim. Sonuç itibariyle şu an için iyi bir seçim yaptığımı düşünüyorum en azından kağıt üzerindeki özelliklerine bakarak bir dürbün almadığım için menmunum. Umarım kimseyi yanlış yönlendirmiyorumdur. Yorumlarından dolayı herkese teşekkür ederim.