Videoları izleyemedim mobil netden youtubeye giremiyorum. AA S510 icinmi sadece AT44 veya başka silahlara takılırmı öğrenebilirmiyim. Bu arada söylemeden geçemeyeceğim emeğinize sabırınıza hayran kaldım. Tebrikler..
donchilot tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Eleştirinin konusu ve kim tarafından yapıldığı benim acımdan çok önemli. Bu hobiyi kendine hırs yapanlara ve çekememezlik duygusuna kapilanlaradır lafım. Adam yıllarını vermiş bu işe, ondan sonra vay efendim sen niye birinci oldun. Böyle birşey benim fıtratımda yok. Acemilerin içinde herkezi birinci olabilir. Bence çıta ne kadar yuksek o kadar makbul. Hem bu ise yıllarını veren emeğini veren üstatların hakkıdır kazanmak. İşin içinde hile varsa dediğiniz gibi ne bileyim hakem oyalamak rüzgarı beklemek vs. işte o zaman o üstat diye anılan şahıslar biz hobidaşız diye gezmesinler. Burası bu işe gönül veren dürüst insanların yeri, fitneye fesada yer yok burada. Yada bana yer yok burada.
-
HİT takımı soma faciasını öne sürerek yarışmaya katılmama kararı aldığını forum üzerinden yayınladı. İlaveten kimse katılmasın diye aklı selim davranmaya davet ettiler herkezi. Şimdide yarışma üzerinden yapılan olumsuz yorumlar, acaba bir kasıt mı var? Sorusunu aklıma getiriyor. Moltak kardeşimizin üzerine soma faciası ile alakalı baya sert bir şekilde gelindi, haklı olaraktan o yorumu yaptığına inanıyorum. Ayrıca maksadı üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek olanları da ben kınıyorum.
-
Abi yüreğine sağlık. Çok duygulandım okurken, Allah gani gani rahmet eylesin ağabeyinize. Sizide ayakta alkışlıyorum şu an rahmetlinin kabri inanıyorum huzur ile dolup taşıyodur.
-
Alıntı sahibi "donchilot"
Bugün elime ulaştı pelletler. Dome olandan almıştım, diyebileceğim tek kelime nalet olsun. Ben bu kadar adi bir pellet görmedim. 35m de yarım metre gurupman yaptı at44 ile. Yine hevesim kursakta kaldı. Ucuz etin yahnisini birkez daha tatmış bulundum. Bu son olur inş. Satılık dome pellet var bende bu arada illada denemek isteyen olursa 4 kutu 25 TL. 5.5mmmustafa kardesım inan üzüldüm bu duruma ama ne yalan söyleyım beni çook güldürdün,ne yaşadınsa aynen oldugu gıbı anlatıyorsun....35m de yarım metre gurupman yaptı at44 ile deyince karnım ağrıdı gülmekten haa gayret 1 metreye az kalmış diyesim geldi Nolur kusuruma bakma karşılıklı nazımızın gectıgıne istinaden söyluyorum bunları,,sorun elbetteki paletlerde kardesım,,yine AA ve JSB Paletlere devam
Ne demek Akın abi zati eğlence olsun diye uğraşıyoruz bunla. Yanlız bir kuyumcuda ağırlığına bakacağım bu pelletlerin. Benim tahminin 10-11 grain ya gelir ya gelmez cok hafifler.
-
Bazılarının etekleri capaklı. 15.43gr geleceğini de zannetmiyorum, çok hafif geldi elime. Ayrıca kutu üzerindeki resimle alakası yok. Çok hafif bi bombeli başı, öyle normal bi kubbe şekli yok. 1mm felan alsan ucundan düz uçlu olur. Belki düşük hızdaki yaylılarda kullanılabilir. Ama genel olaraktan 10 üzerinden 3 anca alır benim gözümde.
-
Bugün elime ulaştı pelletler. Dome olandan almıştım, diyebileceğim tek kelime nalet olsun. Ben bu kadar adi bir pellet görmedim. 35m de yarım metre gurupman yaptı at44 ile. Yine hevesim kursakta kaldı. Ucuz etin yahnisini birkez daha tatmış bulundum. Bu son olur inş. Satılık dome pellet var bende bu arada illada denemek isteyen olursa 4 kutu 25 TL. 5.5mm
-
Bence mantıklı, olabilir. Ama her can dayanmaz ona bir zaman sonra ibre oynamayınca, lanet olsun deyip birakirsin gibi geliyor bana.
-
kendi çapınca eğleniyor adam yanliz bir şey dikkatimi cekti. gerizekalı diyor kadına diğer bi hususda büyük ihtimal o şişeleri toplamadılar
ilk videoda o mesafeden neden atmış anlayamadı. saçmanın dağılımını mı göstermek istedi acaba yanlış bakışlar cok sert, hareketlere diyecek laf yok zaten
-
O mum benzeri hamur gibi şey tapadan dışarı taşmıyorsa namluya sıvanmaz galiba, ama ateşleme esnasında sıcaktan eriyebilecek bir şeye benziyor.
-
Cok guzel olmuş, eline sağlık Metehan.
-
Aldım bir kaç kutu inş iyi çıkar. 1-2 güne gelir pelletler bakalım deneyip görecez.
-
Hazır konu açılmışken maziden bir olay anlatayım. Yaklaşık 15 sene önce teyzemin oğlu ile balkondan havalı tüfek ile atıyorduk. 10-12 yaşlarında felandık tam o sırada aşağıdan 3-5 tane kadın geçiyordu kuzen tutturdu bunların ayağından vuracağım diye. Yok olm etme felan dedim ama çocukluk iste istesem alırdım elinden tüfeği. Kadınlara sıktı bi tane apt.nin 4. kattan tamda enseye isabet etti. Biz kactık tabiki ama sonra buldular bizi. Kadını hastaneye götürmüşler 4cm içeri girmiş pellet. Allahtan şikayetçi olmadı. Ama çok güzel dayak yedik babalardan. Allah muhafaza şah damarını kesebilirdi. Kesinlikle oyuncak gözü ile bakmayınız bu aletlere heleki 15 sene önceki 4cm gidiyorsa şimdikiler deler geçer affetmez.
-
Her ne olursa olsun meskun mahal de atış yapıyorsunuz sonuçta.
Biz sizin açınızdan söylüyoruz en başta.Başınıza gelebilecek her hangi bir kaza sizi çok zor durumlara sokabilir.
Havalı camiası adına düşünecek olursak ta yaptığınız bir hata yüzünden hepimiz üzülebiliriz.Atışa gidecek zamanım yok,yol uzak gibi bahneler olmaz atıcılıkta.Atmak zorunda değilsiniz pencereden.Bunun hiç bir mantıklı açıklaması olamaz.
Benim evimin arkasından yol bile geçmiyor ama meskun mahal diye atmıyorum.Sosyal sorumluluklarımızı size hatırlatırım.
Lütfen kendinizi ve bizi telafi edilemeyecek durumlara sokmayın.Hayırlı günler.
+1
-
Aksuav da da var yeni koymuşlar galiba daha önce hiç gözüme calınmamıştı.
-
fiyat cok uygun tamda pellet alma zamanım gelmişti. alıp deneyeyim bi inş. parasına göre yüksek perfermans verir.
-
Gamo pro magnum yerine pro hunter daha iyi isabet veriyor, lakin biraz sert saçma olduğu için uzun vadede yivlere zarar verebilir. Ama çok uzun bi zaman dilimi bu belki 10bin lerce atıştan sonra oluşabilecek bir sorun. Yanlız gamo pelletlerin genelinde kalıp izi yada düzgün olmayan eteklerden dolayı sık sık flayer veriyor. Benim deneme gore 10da 2 oranında pellet rotayı şaşırıyor. Tabi fiyatına bakaraktan gamo gerçektende üstün bi başarıya sahip. O paraya o performans hiçbir pelletde yok.
-
mod 125 in yaylı modeli ile atış yapmış birisi olaraktan. öyle ahım şahım bi fark göremedim ben. ne tepmede ne seste. sizi baya baya sirkelemiş tetiği kesince. tabi onun zevkide ayrı.
-
Namlunun çelik kalitesi önemli birşey, ama daha mühim olanı namlunun içine acılan yivler. Sonuçta isabeti sağlayan yiv-set kalitesi. Türkiye de acılan yivler ile almanyada acılan yivler arasında kalite farkı yada hata payı daha az olabilir. Bu sebepten lw 1 adım öne geçebilir.
-
X50 kullanmadım, ama yorumlarda güçlü bir tüfek olduğunu çok kez duydum. Bu arada tüfeğin çapını yazmamışsınız, 4,5mm ise 8 grain ve üzeri, 5,5mm ise 15 grain ve üzeri pelletleri tercih ederseniz daha iyi olabilir. Marka olarak ta jsb herkesin beğendiği markalardan birisi jsb yi onerebilirim size. Fiyatı pahalı derseniz, 4.5 için TS10, 5.5 için TS22 biraz daha uygun fiyata tercih edilebilir.