alioavci tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Arkadaşlarla 3'er atış sırayla yaptığımız eğlenceli bir yarışmanın sonuçları. Yarışma, hatsan mod 99 limited edition tüfek, ucuz atef pellet, 3x9 optima özelliksiz dürbün, masaya koyduğumuz kütükten destekli atışlar şeklinde gerçekleşti. Mesafe 30-35 metre civarı, hava da hafif rüzgarlıydı.

Forumda çok profesyonel harika atışlar var, bizimki onlara pek yetişemez ama bu etkinlik bana mutlu hissettirdiğinden sonucunu paylaşmak istedim. :)

Amatör Yarışma

Arkadaşlar foruma yeni, katıldım. Hatsan nova star şw kullanıcısıyım. Çok ciddi bir sorunum var. Tüfekte grupman yapamıuprum. Sadece jsb diabolo 6.35 ile istikrara sağlıyor. Diüee bütn pelletlerde saçma sapan uerlere gidiyor. Hatta bazen pellerlerin namludan çıkışta helezonik hareketlerini basınç düşümce göre biliyorum. Neredeyse 25 öt mesafeden 40cm içimde bile toplayamıyprum. Bunun medeni ne olabilir.

25 mtde 40 cm yaylılar için bile pek iyi bir sonuç değil gibi. Dürbünde sorun olabilir mi acaba dürbünsüz denesenize bi.

Sanırım dediğiniz balık perc.Bizim göller ve barajlarda bolca var.Onarin üzerinde çizgiler olur ve daha tombuldur.Bu balık baya farklı.Ve yaklaşık 60 cm lik dev olanlarını da bu sabah gördük

Evet perç benim dediğim. Ben en fazla 20 cm kadar tuttumda 50 cmye kadar büyüyebiliyorlarmış. Gerçi onların sırtlarında sert dikenleri olur bu sizin tuttuğunuzda yok gördüğüm kadarıyla.

Bugün Arkadaş denedi hava yağmurlu ve biraz rüzgarlı olmasına rağmen fabrikadan geldiği stok ayarlarla yani regülatör 102 bar ayarlı şekilde 18 13 gran 140 metre 7 x dürbünle 10 santim çapında gruptan çıkardı. Daha sonra 22 gray'in ve 25 greyin solidler ile de aynı sonuçları verdi. Ağırlık arttığı halde solidlerde 140 metrede herhangi bir düşüş olmadan atış noktasına ulaştı yarın tekrar ayarlar üzerinde oynayarak ve güzel bir dürbünle güzel bir havada deneme yapılacaktır şu anki görünüm çok harika çakma olmasına rağmen FX ise yakın atışlar yaptı namlusu da çok güzel bu paraya bu performans harika bence Türkiye'deki fiyat performans ürünlerinde olur

Bir tanıtım videosu çekilse çok hayırlı bir amme hizmeti olurdu, firma kendisi bile çekmemiş :)

Aldık ama deneme fırsatımız olmadı maalesef. Sadece regülatör ayarı 102bar da 18.3 grain 1015fps atıyor bunu diyebilirim. Namlu kalitesi güzel görünüyor. Ama grupman deneme fırsatını bulamadık daha

İnşaallah isabeti de gücü gibi iyidir. Youtubeda henüz yerli bir incelemesi çıkmadı acayip merak ediyorum.

İçi nasıldır bilemiyorum fakat tüfeğin yapısı beli, içide çok farklı değildir diye tahmin ediyorum. Bu kadar benzemesi, umarım FX ile patent anlaşma yapmışlardır, yoksa davalıktan kurtulamazlar gibi.

Umarım yapmışlardır. Eğer isabet ve gücü de benzerse sıfır fiyatında 4te 1 fiyatına yerli bir m3 hiç fena olmaz :)

Merhabalar değerli arkadaşlar. Malumunuz bir süredir bazı firmalar fx klonları üretmeye çalışıyorlar. Bunlardan en dikkat çekeni de Rainson Arms markasının glow modeli. Burada ilk olarak her iki silahı karşılaştırıp sizi bilgilendiremeyeceğim için özür dilerim. Başlıktan öyle anlaşılıyor olabilir. Konuyu sadece forumdaki fx ustalarımızın ilk izlenimlerini paylaşması, hatta eğer fırsat olursa detaylı karşılaştırmalarını yapmaları, fx'e ulaşması güç olan arkadaşlara acaba klonları fx'e yakın bir tecrübe yaşatır mı yoksa yakınından bile geçmez mi noktasında yol gösterici olmaları için açmak istedim. Kendi yorumuma gelecek olursak teknik tedaylarını bilmemekle birlikte görüntü olarak oldukça benzettiklerini belirtmek isterim.

Adsız tasarım_20240607_210809_0000

(Ek olarak fotoğraftaki yazan av bayi ile uzaktan ve yakından bir alakam yoktur, google görsellerde birbirine yakın bu fotoğrafları bulabildiğim için koydum.)

LPG'de tam bir değer hesaplamak zor. Hatta lpg sistemi ne kadar kaliteli de olsa depoda ne kadar lpg kaldığını bile tam hesaplayıp öngöremezsiniz likit gaz olduğundan dolayı. Depoyu fulledikçe bir hesap yapılabilir bu sefer şu kadar yakmış diye.

Bir de şahsi görüşüm toyotanın 1.6 atmosferik motorlarının performansı aracın kasasına oranla biraz düşük kalıyor. Bir de lpg ile kullanmaya başlayınca performas iyice düşebilir. Corolla kullanmadım ancak 1.6 avensisteki gözlemim bu şekildeydi. Onda da atikerin sistemi vardı, lpg ustası bu araca atikerin daha üst model kiti takılması gerekirdi bu kit olmaz demişti. Atiker gold mu ne varmış tam ayrıntısını bilmiyorum.

Ankarada sanayide yaşadığım tecrübelerden yola çıkarsak önce lpg enjektörleri ve beyniyle başlayıp, sonrasında bujiler ve ateşleme bobinlerinin değişmesini önerip en son da motoru indirmeye teklife kadar gider süreç ama yine de çözüm bulmazlar. Muhtemelen lpg sistemi motora uyumlu değildir veya bozuktur, ya başka marka ya da atikerin başka bir modeliyle sorun çözülebilir.

X20 suspessor kullanıyorum 24fpe enerji üretiyor ev icinde rahatlıkla atış yapabiliyorum. Ama gaz pistonlu susturuculu tüfekler çok daha sessiz olma potansiyeline sahip. Tabiki belli güç sınırları icerisinde.Stoger gamo mekanizmasına sahip olduğu icin gamo klonu havalılar yapan kral firmasının pistonlarinin uyacagini dusunuyorum fakat kral pistonları hatsan pistonlari gibi basinc ayarina sahip değiller.

Acaba x20 nin diğer mekanizmalarında sesin azaltılmasına yönelik bir farklılık bulunuyor mu? Yoksa tek namlu ceketi mi bu kadar sessiz yapıyor?

Mod99dan sonra bir yaylı alacaksam bu saatten sonra büyük ihtimal bu tüfek olur. Eline alıp yorulmadan bir kutu bitirilecek bir tüfek değil mod99 bile ağır onun için bunu tahmin ediyorum az çok fakat bu yaptığınız gibi güzel bir ortam oluşturup 25 mt grupman 50mt 70-100mt şişe vurmak için yada işte her neyse... Çok güzel bir tüfek olduğunu düşünüyorum nedense güle güle kullanın :) grupman çok güzel olmuş bu arada 25mt için hiçte fena değil tebrikler.

Hoş bulduk abi Allah razı olsun bende sizleri özledim fakat bir süre daha buralarda yokum malumunuz okulun son senesi ve internet ve telefonla alakalı sıkıntılarım var pek ilgilenemiyordum. Bugün öyle bir bakayım dedim ne var ne yok :) bu arada whatsappı kullanıyorsanız oradan bana ulaşabilirsiniz abi istediğiniz zaman.