Arpacığı nasıl hallettiniz?
alioavci tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
öyle bir söz dedin ki, imkanlar dahilinde olan 1 beğeniyi hakettin..
Teşekkür ederim abi
inşaallah hayalinizde yol katedersiniz de bizim mod 99'a da bir el atarsınız oda maddi beğeni hükmüne geçer artık -
Bir işte en büyük engel hayal kuramamak diye düşünüyorum siz zor kısmını zaten başarmışsınız.
-
Abi bu tepmeme konusunda sanki tüfeği kundağa sıkı sıkıya sabitlemek yerine kundak içinde bir hareket alanı bırakmakla çözülebilir gibime geliyor. Mesela tüfeğin kundağa değdiği yerlerde arkada ve sağda solda oring yada küçük yaylar olsa sanki mekanizmadaki sarsıntı kundağa çok yansımaz sarsıntı olur ama hissedilmez diye düşünüyorum. Gerçi direk tüfeğe bağlı dürbün için yapacak bir şey yok onuda kundağa sabitlemek lazım Buradan böyle anlatmak biraz kolay ama bu nasıl yapılır kısmı size kalıyor abi böyle de güvenli bir şekilde sabitlemek çokta kolay olmasa gerek.
-
Türkiye'deki kısır döngülerden birisi daha... bekleyen mezunlar, müstakbel mezunlar atama beklerken, üniversite sınavına giren kardeşlerimiz bu bölümleri doldurmaya devam eder ve devam ederiz.
Şimdi şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki artık bu durum neredeyse iş bulmak garanti sayılan tıp bölümüne kadar ilerlemiş durumda ve bunun sebebi de insanların zanaattan esnafliktan sanattan uzaklaşıp üretmekten çeşitli sebepler yüzünden uzaklaşmış devlete sırtını dayamak diye tabir edilen memurluğa yönelmiş olmasıdır. Bu durum devlete çok büyük zarar vermekle birlikte hayaller kuran insanlara da büyük zararlar vermektedir ki atanamayan mezunlarımızın durumu buna örnektir.
İnsanlar seçimler yapar doğru veya yanlış hayatına yön verir fakat bu durum bir seçimden ziyade tamamen yanlış yönlendirmenin ve yanlış bir kendini garantiye alma zihniyetinin sonucudur. Çoğu zaman bu seçimleri yapan öğrencilerin pek bir seçim şansının olmadığı rahatlıkla görülebilir. Bugün beklenen gibi 2000 mezun atansaydı herşey düzelecek miydi? Bu döngü devam ettiği sürece bir günde bütün mezunlar atansa da bu sorun böyle devam edecektir. Eğer çözüm ne diye soracak olsanız cevabım şu şartlarda hiçbir fikrimin olmadığı olacaktır. Belki insanları yontup tek tip öğrenci yetiştirmek yerine herkesin kabiliyeti doğrultusunda farklı alanlarda istihdam... diyeceğim ama havada kalacak.
Bu konuda tek tavsiyem ümidini kaybetme kardeşim çalışan ve ümit edenin emeği boşa çıkmaz inşaallah. Allah hepimize hayırlısını nasip etsin.
-
-
Evet bu isim de geçmişti beş on tane saydı bayanlar da vardı saydıklarının içinde. Demek bu düzenlenen yarışmalardan farklı o. Peki ne gibi farklar var o spor hangi federasyonca yapılıyor?
-
Dün Ankara'da avfonide pellet bakarken ilgilenen abiden hem rws marka pelletlerin çok iyi olduğunu hemde saydığı bay ve bayan yaklaşık on tane çok önemli sporcumuzun ülkemizi çok iyi bir şekilde temsil ettiğini (bu pelletleri tercih ettiklerinden yola çıkarak anlattı) Türkiye'nin bu sporda dünya genelinde dördüncü sırada yer aldığını öğrendiğimde bu sporun ülkemizde yeni yeni gelişen bir spor olduğunu zannettiğim için oldukça şaşırdım. Oysa forumda bir çok yerde okuduğuma göre geçenlerde ilk defa yurt dışına sporcularımızın gittiği gibi şeyler okuduğumu hatırlıyorum yada eksik okumuşumdur belki de. Bu konuda bilgisi olan var mı, dünden beri çok merak ediyorum. Acaba başka bir klasman mı?
-
Adamlar av fuarında yaban tvnin similasyon olan av standının gerçeğini yapmışlar bu tüfeklerin marka modellerini bilen var mı acaba?
-
Ben gönderdim tüm vidalarını iyice sıkıp namlu kilidi pimini değiştirip gönderdiler ilk on yirmi atış vidayı(namlunun kırıldığı yerdeki vida) fazla sıkmalarından tüfek zor kuruldu açılma olmadı fakat sonra vida gevşemiş olacak ki kurma kolaylaştı ve yaklaşık 50-60 atışta bir kez olarak namlu kendiliğinden açılmaya başladı. Ben yine aynı sorun olacak derken farkettimki tüfeği sıkı tutunca bu sorun olmuyor namlu açılmıyor. Ama azıcık serbest kalsa sarsıntı çok olduğundan bazen açılabiliyor. Göndermekte istemiyorum tekrar sizin hesap tüfeği sıkı tutuyorum(!)
-
Takım ismimiz Boğaziçi anlamına gelmekte her iki kıtayı birleştirecek bir isim ararken buradan esinlendim..
Abi wikipediada ki bilgilere göre: ''Bu sözcük inek ya da öküz anlamına gelen βος (bous) ve yol, geçit anlamlarına gelen πόρος (poros) adlarının birleştirilmesiyle türetilmişti. (Öküz yada inek geçidi.)'' İstanbul Boğazının ilk isimlerinden biriymiş.
-
Çok güzel bir proje fakat ismi bir Türk takımı için çok yabancı geldi bana. Tüfeğimi İstanbul'a götürme fırsatım olursa bende katılmak isterim.
-
Bu işlerden anlamam fakat görüntü olarak çok hoş olmuş elinize sağlık. Bu forum insanın hayal dünyasını geliştiriyor sizin gibi hazırı değilde üretmeyi seçenler sayesinde
-
Forumda biryerlerde kurşunun etkileri ile ilgili bir konu olacaktı kesinlikle haklısınız
-
Nasıl düzenli şekil çıkmış öyle gerçi nimetle şaka olmaz da sen bildiğin doğramışsın afiyet olsun
-
Hepsi tamam da katre havayı diğerleri gibi arkasına alabilecek mi bu şekliyle acaba? İllaki ayrıntılı arge çalışmaları sonucu bulunmuştur ondan şüphem yokta sanki namluya tam oturmadığı zaman sıkıntı olabilecek gibi göründü gözüme. Gerçi her açıdan görünmüyor elbet oda düşünülmüştür sadece bir fikir benimki.
-
Bu serideki ölçülerin aynısı fakat 16 Grain olan Kurşunsuz Dolu ise çıkacak olan ikinci seridir.
Ozaman sipariş için ikinci seriyi beklemek daha uygun olur yaylıcılar için. Peki ikinci serinin çıkışı ile ilgili bir tarih belirli mi?
-
Eminim bunları atacak güçlü tüfeği olmadan sipariş verecek olan birtek ben değilimdir
-
Bence de forum genelinde çok tutulan tüfeklerin grupmanlari belli standartlar ile(pellet özellikleri ve mesafe verilerek kağıt üzerine) bir konu altında paylaşılabilir. Konuyu açanın bu isteği biraz hazırcılık gibi algılanmış abilerimizce -ki bana öyle gelmedi-
-
Hatsan, hatsan, hatsan! İlk ülkende denesene şöyle şeyleri. Yabancı ürünleri en son biz kullanıyoruz bari yerli olanları ilk kullanan olalım ama oda yok desenize. Neyse belki birgün gelirde alabiliriz.