moguz tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Atış sırasında özellikle kaynağın değişmemmesi ile tetik parmağının tetikte sabit kalması atıştaki isabetliliği son derece etkilemektedir.Bu düşünülen mekanima her iki durumu sağladığı için bence akıllıca bir tasarım.
    Tüfeğin genel kalitesi hususunda yapılacak şey law namlu ve regülatör takılmasıdır.Bunlar dışardan yapılabilirse bi sorun kalmaz.Law namlu belki biraz zor ama regülatör 200 tl karşılığı yanılmıyorsam 'termopl' tarafından takılıyor.

Hatsanın yeni pcp orak geçiyor ama mekanizmayı pek anlamadım.
    pompalama ile pellet itilip tetik kuruluyor galiba ancak bunu hava yardımıyla mı yoksa iç mekanizmayla mı yapıyor anlamadım.Veya tetiği iç mekanizmayla ve pelleti havayla mı namluya itiyor?
    Bilen biri izah ederse sevinirim!

Bence satılan bir malın seri üretimle satılması o malın değerini yitirir.En iyisi size özel el emeğiyle yapılmış üretimdir diye düşünüyorum.İşe bu perspektiften bakarsak aslında el emeği üretimler çok daha özenle yapılmış çok kıymetli ürünlerdir.
    İlk etapta tek tek el emeğiyle yapılıp satılarak yeterli para biriktirildikten sonra seri üretime geçilemez mi?
    Sideprensi07 o günleri dört gözle bekliyorum ve başaracağına eminim.

30 ila 33'ü atışlar arası 16 graın pelletle en satıbil atışlar görünüyor ki takılacak regülatör 120 bara ayarlanırsa çok verimli olacağı kanaatindeyim. Bu aralıklarda 1070 fps hız var bu da mükemmel bi değer bence.(400 metre atışlarını görür gibiyim!sideprensi)
    Üretim ve satış aşamasına gelebilmek için gerekli olan para ön siparişlerle aşılamaz mı? Acaba!
    Bu hobiye gönül verenlerin çoğunun böyle %100 yerli, güçlü ve satabil atışlara sahip tüfeği almak isteyeceğinden eminim.

Harika bir çalışma oluyor ve daha iyi sonuçlar elde edileceğine inanıyorum.
    Tüfeğin iyi bir ayarla regüle edilip tüp hacminin 320cc olması durumunda böyle bir namluyla( 62mm ) 1100 fps dolaylarında 50 stabil atış yapacak tüfek olması için bence hiç bi engel yok.İşte o zaman yeme de yanında yat!Tabi fiyat da uygun olursa.
    Bu arada satış ne zaman düşünülüyor?

Bu modifiye için 2 önerim olacak acizane.
    1.Bu haliyle takılan tüp kundağa doğru değilde namlu ucuna doğru döndürülürse çok daha iy bir görüntü ile rahat bir kullanım sağlar.
    2.http://img379.imageshack.us/my.php?image=sany1788pq7.jpg
    Adreste verilen parça ile tüfeğe sabitlediğiniz kısımları dipçiğe doğru kısaltıp tüpü namlu ucuna doğru paralel monte ederseniz tüfek çok güzel bir PCP'ye dönüşecektir.Alt kısımda işlem yaptığınız bölgeyi kundakla kapattınızmı iş bitmiş olur.Tabi bu işlemin geri dönüşü yoktur.
    Saygılar.

Model ve tasarım olarak güzel ancak tetik eli nasıl kabzayı tutacak?
    Ancak tam kapzanın altından kundak monte edilirse olur.Bu defa da sağlıklı olurmu bilmem!
    Hıza gelince ufak tefek modifiyelerle 600-650 fps yakalanır gibi duruyor.

Silahı red dot ile kullanacam.Ancak benim düşündüğüm dipçik şekli silaha kolay monte edilip çıkartılabilen ve silah üzerinde katlanabilen(yandan veya alttan katlanabilen) yani portatif dipçik düşünüyorum tabi başarabilirsem.Ancak hiç olmazsa kolay monte edilip çıkartılabilen dipçik olmalı.Bu silahı çok beğendim.Hem silaha göre bayağı güçlü hem namlu uzunluğu çok hem de hassas atışlara uygun tepme azaltma sistemi var(tetiği biraz sert).İnanıyorum ki 25-30metreden çok iyi atışlar yapılabilir.Bunlardan dolayı hem tüfek olarak hem de arabamda rahat taşıyabileceğim silah şekilinde kullanmak istiyorum.Ve tasarım olarak ciddi yardımlarınızı bekliyorum...

Selamlar.
    Bu bi kaç haftadır nasıl bir dipçik yapayım diye düşünüyorum ancak bi sonuca ulaşamadım.
    Bu konuda yardımcı olacak arkadaşlar varsa sevinirim.Bu arada dipçik portatif olamalı ve kolayca takılıp
    sökülebilmeli.