atabey67 tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

bu zoraki nasıl bi tabancadır ayakta desteksiz 50 60 mt den 2.5 l lik pet şişeye atıyorum hem çok rahat isabet ediyor hemde çok rahat deliyor bence 3-4 pompada 70 mt kadar şişe kırabilir denemedim vaktim olursa deneyeceğim çok güzel bi tabanca

50 60 metre için kaç pompa kullanıyorsun acaba?

tamamı kursun paletler jsb ve AA turu pahalı paletler,,gamo vs daha hesaplı paletler kısmi kursun + alasım her metal karışık bıldıgım kadarıyla....jsb AA bunların ısabetı guzel namluyada zarar vermez veya az verır ancak palet ekmek su gıbı cok tuketılıyor her daım pahalı palet alınmıyor arada harman yapıyoruz...bırde jsb AA yumusak palet olunca tahrıbat az oluyor ben bu yonunu sevmıyorum,sert palette kullanıyorum,ayrıca zorakının namlusu aşınacak dıye sert ve tahrıbatı yuksek hesaplı palet kullanma zevkınden kendımı mahrum etmıyorum,,zorakı veya baska bır sılahın namlunun aşınması bence uzunca bır süreç,,hadı aşındı dıyelım yenısı bıldıgım 30 dolar,, o yuzden kasmayın tadını cıkarın :)

normalde sert pellet zararlı olur ancak nasıl?
    her zaman veya sıklıkla kullanırsanız zararlı olur
    alaşım sert pelletin amacı çarptığında kurşun pelletlere nazaran formunu daha geç kaybetmesi yada kısmet formunu korumasından doğan deliş gücü ve %30 lara yaklaşan hız artışı ile daha uzun menzili yakalaması ve yakın mesafede hız farkı + deliciliği ile daha ağır peletlerin şok gücünün yerine delici gücüyle öne çıkmalarıdır.

yani uzun mesafede etkili olacaksanız yani namlu çıkış hızı önemli ise yada daha yüksek delicilik ihtiyacınız varsa (vuruş gücü yani şok etkisi demiyorum, delme gücünden bahsediyorum)
    3 -5 adet kullanmanız namluya zarar vermez. ben de platinum serisi bir kutu pellet var inanın yıllardır durur belki 10 defa kullandım yada kullanmadım.

Bu iki yorumdan da çıkardığım sonuç şu sert pelletleri arada bir kullan namlu bozulacak diye panik yapma. Yani orta yolda devam et :)

Tecrübeye saygım sonsuzdur.Demek istediğinizi anladım. Ben genelde gamo pro hunter kullanıyorum. Elimde 500 adet premier ultra magnum aleminyum alaşımlı pelletler var bu pellet namluya zararlıysa atmak istemem. Bu konudaki fikirlerinizi öenmsiyorum teşekkür ederim.

atos kardeşim içimi rahatlattığın için teşekkür ederim. Ben tek kurmada bile nerdeyse zorlanıyorum hadi ikiyi de güç bela yaptım ama 3. pompayı kurmaya cesaret edemedim kapatamam diye :) Evde nişangahı bir karton kutusuna yapıştırdım çocuğun kimya soru bankasını da arkasına koydum. Yaklaşık 10 sayfa kadar deldi. Tek pompa baya zayıf göründü gözüme.

shooter54 bilgini esirgemediğin çok teşekkür ederim. tabanca yaklaşık 600 atış yapmış. Bu yumuşaması için yeterli bir sayıdır sanırım. Bilemiyorum ama oldukça sert kapanıyor. Birde red dotun kırmızı ışığı net bir nokta şeklinde dğil biraz dağınık acaba silah bozmuş olabilirmi?

Değerli arkadaşlar bugün itibariyle ben de zoraki kervanına katıldım. Zoraki hp 01 ultra 4.5 mm. Bu silahı almamdaki en büyük etken bu forumdaki yorumlardır. Lakin içime sinmeyen bir durum söz konusu. Silahı kurarken mekanizma çok set kapanıyor. Bu kilitlerinde veya üzerindeki red dotun ayarlarında bozulmaya yol açaçacak gib bir izlenime kapıldım. Ustaların tecrübelerine ihtiyaç var. Bir de merak ettiğim en önemli konulardan biri de tek pompa ile kaç metre de şişe kırabilir? İlgilenen herkese şimdiden teşekkür ederim.