muratk03 tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

üzerindeki yazılara göre hareket ederseniz haklısınız. yani left right ayar vidaları yukarıya doğru bakıyor ama up down görevi görüyor, sol tarafa bakan up down turretleride left right görevi görmüş oluyor.
    ama dediğiniz gibi kafa karıştırır. sorun çözülmüş, ama bilgilendirme güzel. dikkat edilmezse arızalı diye iade eden bile olabilir :)

6*24x50 dürbünü tüfek için fazla diyenlerde var, bu ebatlarda dürbünü test etme şansım malesef olmadı. Antalyada atış yapan toplanan bir gurup yok. satın alarak tecrübe edeceğim artık..

at44 de fazla gelebilecek bi dürbün değil aslında. forumda neredeyse 150-250 tl arasına bulunabilecek bir ürün. bence at44 için değer. imkanım el verse daha da üstünü alırdım ;)

50 mt den eriği 150-160 barlarda sırayla vurabiliyor. ama dediğim gibi dürbün olayı değiştiriyor.
    ayrıca hatsan-jsb 18 grains peletleri denemeni tavsiye ederim. daha kaliteli sonuçlar alacağına inanıyorum. ayrıca kullandığın peletin kalitesinden de şüpheliyim. (kullanmadım)

airgunpazarda uygun fiyata dürbünler var. bende tüfek satılmazsa bi tane alacağım. en azından 100 metre atışlarında vurduğun hedefi görebilecek birşey olması gerek. mesela 6-24x50 çok güzel olur...

ferhat (valibey) üstadımızın dediği gibi turret vidalarından ayarlayarak dürbünü 10-15 metrede sıfırladıktan sonra iş bitmiyor. ama 30 metre için ayrı, 60 metre için ayrı ayar yapılmaz. bir kere ortalamayı yakaladıktan sonra o ayarda kendin mantık çerçevesinde biraz aşağı biraz yukarı atarak zamanla çözersin. (ayrıca o dürbünden de pek bişey bekleme, bende 3-9x44 var o bile yetersiz kalıyor uzun menzil atışlarında) (bende de at44 tac long lw var) hedefte sapmalara etken 2-3 konu tespitlerim var,
    *pellet seçimin ve pelletlerin eteklerindeki eziklik, yamukluklar etkiler, (hatsan-jsb 18 grains kullandığım ve en verimli pelet benim için)
    *tüfekte regülatör uygulaman yoksa 200 barda farklı 140 barda sapmalar yaşarsın, ben genelde 180-120 bar arası hedefi yakalayabiliyorum.
    *hava şartları(rüzgar, sıcaklık, nem vs) çok az etkisi olsa bile, atış menzilin uzadıkça etken oluyor sapmada.
    *tüfeği iyi sabitlemek ve tetiği ezerken dikkat etmek,
    vs yazdıklarıma mutlaka ilave edilebilecek başlıklar çıkabilir. başlıca aklıma gelenler bunlar. umarım katkım olmuştur...
    bol isabetli atışlar...

sadece yapsam diye aklımdan geçti. bende geçip gitmesini bekledim üstadım :) sanata ve sanatçıya saygımız sonsuz. bizimkisi sadece düşünmekte kalıyor :) ince iş sabır işi ve birazda araştırma...
    tavsiyeni görüyorum ve pas diyorum :thumbup:

Forumdaki bölgesel grupları inceledim.Hatta forumdaki belirli kişileride inceledim.Afyonkarahisarda kimseyi bulamadım.Bu hobide yeni olduğum için bana tecrübelerini aktarabilecek beraber atışlalara gidebileceğimiz birilerini bulmak istiyorum

merhaba halil kardeşim.
    afyonda hobidaş olarak şu an da aktif pek üye yok ama kayıtlı baya çok kişi var. hobi olarak bende pek eski sayılmam ama bilgilerimi elimden geldiğince aktarmaya hatta bi ara buluşur atışa da gideriz. gerçi afyonda pek uygun bi atış yeri yok. ben genelde hafta içi gecek termal piknik alanında kimse yoksa oraya giderim. piknik yapanlar olursa (pek atış yapmamaya çalışıyorum) uzaktan merakla bakıp sonra kaçanlar oluyor :) zaten yasal olarak atış yaptığımız yerde kimsenin olmaması gerekiyor.
    genel olarak afyonda bu hobiye gönül veren pek kimse görmedim. mutlaka vardır ama hiç karşılaşmadım. senin çevrende varsa da onlarla da hep beraber gidebiliriz.

üstadım yazı okurken gerçekten çok güldüm. ama en fazla güldüğüm konu :D
    ''bu çalışmayı beğendiysen, lütfen sanata ve sanatçıya destek için herkes 1 adet sipariş verirse sanki güzel olur.. (Sanat ticarete bu kadar da alet edilmez ki )''
    hani varya emeğe saygı için lütfen beğenin derler ya :) seninkide buna benzemiş ama hocam beğenin der gibi sipariş verin oldu mu :D fiyatta belirtmemişsin sonrada tüfek parası kadar bi fatura çıkmasın karşımıza :) ilk sıraya yaz ama ben bi model beyenmem lazım. :)

ferhat üstadım çok güzeldi. gerçekten videolarla ve müziklerinle ayrı bir şevk veriyorsun. akşam akşam atışa gidesim geldi. eline emeğine at44 ünün gazına sağlık :)
    ama şu alçıdan yaptığın hedeflerin 2. versiyonunu yakın zamanda görmek isteriz ;)