cemkaan tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Silah az önce Hatsan dan geldi. Namlu değişecek demişlerdi ama değişen birşey yok. Sanırım gerek görmemişler. Ucuna kapak kolaylıkla takılıp çıkarılıyor vida dişleri iş görüyor. Tetik ile ilgili kronik sorunu da yazmıştım onunla da ilgilenmişler Bakım yapıp göndermişler. Kısmetse yarın birkaç atış yaparım artık :)

Değişen parçalar Piston contası, Tetik grubu, Kol pimi, Yay klavuz pimi, Emniyet. Bir de Ana yay işaretlemişler ama silah vortex e dönüştürülmüştü.

The content cannot be displayed because it is no longer available.

Ben de ilk gördüğümde sıvanmış sandım. Ama erimiş resmen. Fotoğrafları telefonla çektim tam odaklayamamış.

Moderatörün son dişleri bildiğiniz kıymık şeklinde düştü çıkarırken.

Hatsan teknik servisten arkadaş bize gönderin namluyu değiştirelim ne gerekirse yapalım dedi ücreti de 45 tl imiş. Bayramdan sonra Hatsan'a göndereyim en temizi bu.

Geçen aylarda Quiet energy namlu için değişimi sorduğumda yapamayız demişlerdi bakalım normal namlu da yeterli ama :) olmuşken QE yaparlarsa :)

Moderatördeki son diş ya da son iki diş sarsıntıdan kırılıp çapak halini aldı ve ben sökmeye çalışırken tabancanın dişlerini haşat etti diye düşünüyorum. Moderatörü çıkarırken o uzun sivri çapaklar da düşmüştü. Arayıp bulmak aklıma gelmedi yoksa onların da fotoğraflarını koyardım buraya.

Biraz araştırdım diş tamir takımları varmış.
    http://www.youblisher.com/p/823068-1-07-…turwerkzeug-TR/

Hatsan mod25 supertact silahımda uzun zamandır wrangler cheetah moderatör takılıydı. Geçen cumartesi günü temizlik için sökmek istediğimde çok zorlandı ve neticesinde resimlerde de görüleceği gibi silah üzerindeki dişler bu şekli aldı. Orjinal kurma aparatı bir yere kadar ilerliyor en fazla 2 diş sonra sıkışıyor. Ben de fazla zorlamadan çıkarttım.

Moderatörü çıkardığımda dibinden çapak koptmuştu.

Moderatörün mümkünse tamiri için wrangler (yasin) bey e yazdım ama henüz bir yanıt alamadım.

Silah için de Hatsan a göndermeyi düşünüyorum ama yaparlarmı ya da yapılabilirmi sizce?

Kediyi havalı tüfekle vurdular

[Resim Engellendi: http://www.gercekgundem.com/images/posts/2…6a7_480x270.jpg]

Eskişehir'de kimliği belirsiz bir kişi tarafından havalı tüfekle karnından vurulan kedi ameliyata alındı.
    Hakan TÜRKTAN / ESKİŞEHİR,(DHA)- Sokakta vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan 2 yaşlarındaki erkek kedi, Nuh'un Gemisi adlı veteriner kliniğine götürüldü. Veteriner hekim Naci Uncu tarafından yapılan muayene ve çekilen röntgen filminde kedinin karnında havalı tüfek saçması olduğu belirlendi. Naci Uncu kendiyi ameliyata aldıklarını söyledi.
    Geçen hafta da havalı tüfekle vurulan bir kedinin kendilerine getirildiğini ancak kurtaramadıklarını belirten Naci Uncu havalı tüfeklerin satışının yasaklanmasını istedi. Uncu şöyle konuştu:
    [Resim Engellendi: http://ajans.dha.com.tr/images/thumbna…7c0a40eb286.jpg]
    "Havalı tüfekle kedilere nişan alan insanlar belki kedilerin ölebileceğini, sakatlanabileceğini bilmiyorlardır. Havalı tüfekle ateş ettiğiniz de ya sakat bırakırsınız ya da öldürürsünüz. Lütfen havalı tüfekle canlılara ateş etmeyin. Bu zavallı kedi dün bize geldi. Kötü durumdaydı, yaraları vardı. Yaralarının tedavisine başladığımızda anormal bir şey olduğunu fark ettik. Röntgen çektiğimizde havalı tüfek mermisi gördük. Nereden girip çıktığını anlamaya çalıştık. Havalı tüfek mermisi sol kaburgalarının altından girmiş ve sağ taraftaki derisinin altında kalmış. Karnındaki organların hepsini delip geçtiği gözüküyor. Bu kedide ölümcül hasar oluşturmuş. Ameliyattan sağ çıkıp çıkmayacağını kestirmemiz çok zor. İç kanaması ve organlarında delinme, parçalanma olduğunu düşünüyoruz. İnşallah hayatını kurtarırız."

http://www.gercekgundem.com/yasam/139420/k…ufekle-vurdular

Bilecik'in Bozüyük İlçesi'nde, hayvanseverlerin trafik kazası sonucu yaralandığını sanıp Eskişehir'deki veteriner kliniğine getirdikleri sokak kedisinin havalı tüfekle vurulduğu belirlendi. Çekilen röntgeninde omuriliğinde 2 havalı tüfek saçması olduğu belirlenen kedi telef oldu.
    Bilecik Bozüyük'te yol kenarında yaralı bir sokak kedisi gören hayvanseverler, trafik kazası sonucunda yaralandığını sandıkları kediyi tedavi için Eskişehir'e getirdi. Eskişehir'deki Nuh'un Gemisi adlı Veteriner kliniğinde tedaviye alınan bir buçuk yaşlarındaki erkek kedinin çekilen röntgeninde omuriliğinde 2 havalı tüfek saçması olduğu belirlendi. Kedi klinikteki veterinerlerin çabalarına rağmen telef oldu.
    ''Havalı tüfek satışı yasaklansın''
    Daha önce de havalı tüfekle vurulan köpek ve kedilerle karşılaştığını belirten Veteriner Hekim Naci Uncu, bunların ateşli silahlar gibi öldürücü olduğunu söyledi. Havalı tüfek satışlarının yasaklanmasını isteyen Naci Uncu şunları kaydetti:
    "Bu havalı tüfekleri herkes alabiliyor. Hiçbir kanuni soruşturma gerektirmeden herkesin sahip olabileceği tüfekler. Bu tüfeği bir insana sıksanız onu da felç yapar, ya da öldürürsünüz. Öbür ateşli silahlardan hiçbir farkı yok. Bunun mutlaka denetim altına alınması lazım."

http://www.sabah.com.tr/webtv/yasam/ha…rulan-kedi-oldu

http://www.sabah.com.tr/webtv/yasam/ha…rulan-kedi-oldu

Kartal ve Arnavutköy’de görülen kuş gribi vakası yetkilileri harekete geçirdi. Yabani hayvanlarda görüldüğü iddia edilen kuş gribinin evcil kanatlı hayvanlara ve insanlara bulaşmaması için eylül ayı sonuna kadar her türlü kara avı yasaklandı.

Kartal ve Arnavutköy’de görülen kuş gribi vakası yetkilileri harekete geçirdi. Yabani hayvanlarda görüldüğü iddia edilen kuş gribinin evcil kanatlı hayvanlara ve insanlara bulaşmaması için eylül ayı sonuna kadar her türlü kara avı yasaklandı.

Türkiye’nin birçok yerinde görülen kuş gribi vakası İstanbul’da da yetkilileri alarma geçirdi. Kartal ve Arnavutköy’de kanatlı hayvanlarda görülen kuş gribi vakası, yetkilileri harekete geçirdi. Salgının yabani hayvanlardan kümes hayvanlarına buluşmasının engellenmesi amacıyla bir takım tedbirler alınmaya başlandı.
    Yabani kanatlı hayvanların avlanmasıyla kuş gribinin evcil kanatlı hayvanlar ve insanlara bulaşma riskine karşı Eylül ayı sonuna kadar her türlü kara avcılığı yasaklandı. İHA

http://www.ulusalkanal.com.tr/yurt/istanbul-…rmi-h65659.html

Cumartesi günü havaya aldırış etmeden Sevgililer ormanı tarafına gittim. Piknikçi olmadığı için 3 saatten fazla orada takılabildim. Ve piknik alanının ne kadar kirletilebildiğine üzülerek şahit oldum. Etrafta okadar çöp ve köpek vardı ki anlatılmaz. İş çıkışı kolayca gidebildiğim bir yer ama havalar iyi olduğunda piknikçilerle dolacağı için bu çevrede başka bir yer aramam gerekiyor.

Enlem
    41°10′34″N (41.176121)
    Boylam
    28°52′2″E (28.867092)