Daha Çok Gösterpeletin arkasındaki basınçlı hava bir an önce dışarı çıkmak ister,
onun bu isteğini engellemek söz konusu değilmadem öyle o zaman namlu uç yapısına öyle bir işlem yapalımki, birdn boşalan hava, namlu içinden henüz yeni kurtulmış olan pelete-çekirdeğe etki etmesin, demişler..
Denemeler sonucunda 11 derece ve üzerinde açılan crownların başarılı olduğu görülmüş..
daha aşağıda tam tersi bir etki bırakmış.. (hatırladığım kadarı ile)
aynı şekilde estetik olmasada namlu içine doğru düz bir fatura şeklinde yapılan crown'lar da olsa da, hatta başarılıda olmuşlar ama pek tercih edilmemişler..
Velhasıl, maksat..
hem namlu ağzını darbelere korumak ve hemde asıl sorun olan havanın birden namludan boşalması ile oluşan dengesiz bir sirkülasyon, ve namlu içinden kurtulan peletin bundan çok fazla etkileniyor olması ve bunun önüne geçmek..adeta havayı o belli bir açıda açtığımız crown ile yanlara doğru salarak, peletin arkasına içerdeki havadan etkilenecek bir basınç-sirkülasyon oluşmasına izin vermemek maksat..
''Bu konudaki namlu girişine açılan ayrı bir şey, bu anlamda etkileri yoktur ..
peletin merkezlenmesine, kolay yüklenmesine faydası olan bir durum.. ''..........
Namlu ağzına açılanlar ise gerçekten çok önemli ve hassas bir iş..
bu yüzden çok kurcalanmasını tavsiye etmem..Düşünün..
Tetik düşürmüşsünüz, pelet-çekirdek neyse hareket halinde..peletin tam namlu ağzında crownun başladığı yerde olduğunu hayal edin;
Açılan başarılı br crown'da yivsetlerin aynı anda boşa çıkması gerekir,
aksi halde isabetsiz olur,
Tam düzgün açılmamış bir crowndan yivlerden birinden hava dışarı çıkarken, diğerleri henüz havanın dışarı çıkmasına izin vermemektedir, pelette hemen namlu ağzında,..dolayısı ile; tüfek istenilmeyen, namlunun göstermediği bir tarafa doğru isabetsiz bir atış sergiler..
Dediğim gibi, namlu çıkışındaki bölgeyi çok kurcalamamak gerekir, hassas bir iştir.
tam anlamıyla açıklayıcı bir cevap.sağol abi.