manurhin tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Sanıyorum dürbün kullanmayı düşünüyorsunuz; bu durumda kaç metreye kaç dotla
    Atacağınızı bulmak zorundasınız, gözün yetmediği yerde dürbün le atış eğrisi tesbit
    Çalışması yapmak zorundasınız , aksi halde boşuna pelet ziyan olur.

Abi bu arada namluyu kolay kolay degiştirmiyolar diye biliyorum benim tamir kağıdında namlu doğrultuldu ibaresi vardı

Ertuğrul senin tüfekte ilk defa hafif bir eğrilik olmuş olabilirki herhalde sen bile fark edemedin
    Servis seri no üzerinden yaptığı tamiratı kayıt altına alıyordur ümid ediyorum tekrar namlu
    Sıkıntısı olursa sorun kronikleşmiş demektirki değiştirmek kaçınılmaz olur.Hatsan da
    Bunu takdir eder sanıyorum.

Öncelikle geçmiş olsun, bizim havalı silahların namluları ,ateşlilerdeki nitelikli çelik
    Gibi değil valibey kardeşimde belirtmişti, oldukca yumuşak malzemeden yapılıyor
    Hatta kurma hamleleri bile zaman içinde gözle fark edilemeyen eğilmelere sebep olabilir
    Bir kaç tane namlu işleyerek gözlemledim, ben olsam düzeltmekle uğraşmam gerekirse
    Bedeline katlanır sıfır namlu taktırırım bi ker eğilme başladımı kurma hamlelerinden bile
    etkilenir.

Cairgun dada görüldüğü gibi atış eğrisinde iki çakışma noktası vardır, bende bunu
    Vurgulamak istedim ki bu egrinin mühimmada göre bir miktar değişebileceğini belirttim.

Burdaki konu sıfırlama noktasını açığa çıkarmaktır.

Mavi çizgi düz hattın altında başlıyor kırmızı çizginin üstüne çıkıp sonra düşüyor
    Koyduğunuz resimde, ben elde karikatürize ettim, bana göre fark yok, kavisi abartmış
    Olabilirim bu yanlış olduğu anlamına gelmez, neticede elle çizdim ,alıntı yapmadım.

Sıfırlamayı ben resimdeki x noktasına göre yapılması gerekir diye biliyorum
    Eğer yanlışım varsa bilen arkadaşlardan öğrenmek isterim,

Bu x mesafesinin silaha göre değişeceğini düşünüyorum ,magnum sınıfı bir silah
    Için bu mesafe 25 mt olabilir,

Silahınızın atış eğrisini , 10 mt arayla dizeceğiniz hedef kağıtlarına yapacağınız atışla
    Isabet noktalarını kıyaslayarak 50 veya 100 mt deki atış eğrisin bulabilirsiniz,

Sıfırlama atışında en önemli nokta ,namlu ile hedef aynı düzlemde olmalı,
    hedef ,sizden alçakda veya yüksekte ise her iki durumdada üst vurursunuz.

Şenol bey,
    Bu gez arpacık uyumsuzluğu benide rahatsız etti , birde benim gözde yaşa bağlı sorun var
    Yakını net göremiyorum bende çare olarak gezi söktüm onun yerine Eser'in gezini namlu
    Üzerine monte ettim, tüfeklerde olduğu gibi, yani gözden uzaklaştırmış oldum, ayrıca bu
    Bahsettiğiniz gezin genişliğini , pelet kutusundan küçük bir parça kesip daha dar bir parça
    Hazırlayıp siyaha boyadım ve eser gezinin üzerine yapıştırdım, arpacığında üst hareketli kısmını
    ayırıp ,gene Eser arpacığını buraya uyarladım, bunları modifiye sayfasında sunmuştum,
    bu şekilde kendime göre en uygun duruma gelmiş oldu,orijinalinde olan kırmızı yeşil noktalı
    Nişangahı kullanamıyordum,

Mag 800 de durum farklı değil şu an üzerinde reddot var fakat onuda modlamayı düşünüyorum,

Müsait bir zamanda superchargeri size takdim edeyim hertürlü bi kıyas yapın isterseniz,

Saygılar.

kolay gelsin Şenol bey,
    Bendeki supercharger 4,5 en çok kırmızı kutulu gamo match' ı sevdi öyleki
    Başka pelet araştırma ihtiyacı hissetmedim, ben dipcikli kullanıyorum 25 mt
    Kadar isabeti hiç fena değil.

Paylaşım için teşekkürler.

Ellerine sağlık Turan abi.
    Dipçik orjinal olmuş, çok güzel..Bu tabancaya ısınmaya başladı içim, banada aldıracaksınız en sonunda, böyle süslüyorsunuz sonra canımız aynısından istiyor ;)

Bu arada moderatör için;
    en son her yerini bitrdikten sonra, kapakları kapatıp toplayın..
    Sonra tezgahta bir parçaya diş açın, ama bu parçayı sökmeyin.. moderatörü bu tezgahtaki parçaya bağlayıp çıkış deliğini bu aşamada delerseniz bence hiçbir sıkıntı yaratmaz..

Teşekkürler Ferhat hocam,
    Beğendirebildiysek ne mutlu, bu tip silahlar hafif ve pratik olduğundan daha çok hoşuma
    Gidiyor.

Tavsiye için ayrıca teşekkür ederim, ihtiyaç olduğunda uygularım.

Saygılar.

Özgür hocam,
    Bugün kar tatIilindeyim doğrudur, malum sahaya çıkamıyoruz paslanmamak adına
    Hasbel kader biraz uğraştım,

Moderatörü ben yapmadım ; bizim tezgahlar çok hassas değil kaba iş çalıştığımızdan ,
    Merkezleme sorunu olabilir diye hiç bulaşmadım hazır almıştım iki yıl önce.

saygılar.

Ferhat geçmiş olsun,tansiyon düşmesini bende yaşamıştım yapılan testte , benim aslında
    Kan şekerinin düştüğü anlaşıldı ve bu yönde tedaviyle tansiyonumda düzelmiş oldu , bu küçük
    Bilgi aklında olsun.

2100 doğru ellere teslim edilmiş , gerekenin yapılacağından hiç kuşkum yok,

Tekrar geçmiş olsun, sıhhat ve afiyette ol.