hatsan striker 22 cal tufegim 3 farklı durbun ile denedim. DurbunlerI ayna vasıtası ile optik merkezlenesini yaptıktan sonra durbunlerI sıra ile 11mm kızaga tek parca ayak ile muntazam şekilde montajını gerçekleştirdim. Hedefi 20 metreye yerlestirdikten sonra başladım atışlara. 1. durbun olan optima 3-12*44 hedefin dikey eksenini tamda olmasi gerektiği gibi hiç ayarsız yakaladı. 2. durbun olan optima 3-9*32 hedefin dışında sağ bir noktayı, 3. dürbün olan Comet 3-9*12 ise tam aksine yine hedefin dışında sol bir noktayı vurdu. Bu arada hedef standart 14x14 cm hedef kagidi. DurbunlerI söküp tekrardan taktığımda vurulan noktalar hiç değişmedi. Bu durumdan ucuz ve nispeten daha az kaliteli olan 3-9*32 durbunlerde optik merkezleme diye birşeyden bahsedilemeyecegi çıkartmında bulunabilir miyim? Yoksa mevcut durum tamamı ile benim acemiligimden mi kaynaklanmakta. Tecrübeli hobidaslarin tavsiye ve önerilerine ihtiyaç duymaktayım. Önerilerde bulunan herkese şimdiden minnet ve teşekkürlerimı sunarım.
20 mt sıfırlayıp atış yaptığınızda vuruş noktanız 30- 40 mt aynı ise dürbün namlu paralelliği doğrudur klikleri kullanarak artıkılı hedefe oturtun(gerekiyorsa),
Şayet 20 mt diyelim hedefin 2 cm sağını vurdu 40 mt attınız bu kezde 2cm sol vurdu 30 mt attınız tam isabet bu durum namlu ile dürbünün birbirine parelel olmadığı anlamına gelir bu durumda şimleme yapılmalıdır ,sebebi dürbün kanalında veya ayaklarda olabilir.
Önemli olan her mesafede sağ sol olarak aynı noktayı vurması hedefin sağı veya solu olabilir bunu da klik çevirerek ayarlayın .