tuning tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Selamlar arkadaşlar makina mühendisi olarak pcp tüp riski ile ilgili bir kaç şey söylemek isterim.Öncelikle yerli üreticilere Türk olarak destek vermeliyizki dünyada hatırı sayılır bir yerimiz olsun.Pcp tüp hakkında şayet endişe taşıyorsak bu tüpe uygun bi aparat yaparak ; aparattan kasıt tüpü tüfekten çıkarıp ara bir parçanın bir ucu pcp tüpe geçecek diğer tarafıda oksijen tüpünün vana ağzı ile aynı olacak şekilde. Tüpü ve ara parçayı alıp test onayı veren bir yere gideriz.Orada tüpün içine su doldurup gerekli test basıncını verirler.Sorun varsa tüp yarılır (test sırasında tüpün yanında dahi durabilirsiniz sıvılar sıkışmadığından sorun halinde tüpünüz yarılacaktır.)Sorun yoksa gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.Bu arada uçakta bilidiğim kadarı ile basınçlı kaplar taşınmıyor.Ama havada yerdekinden tek bir fark olacaktır. Yerde 200 barlık bir tüp mutlak sıfır basıçta 201 bara yükselir buda çok önemsizdir.Ayrıca bildiğim kadarı ile basınçlı kapların üzerine test ayrıntıları yazılıp test yapılmadan doldurulamazlar.Bunun dışında hatsan 44 tüfeği satın almak için gittiğimde tüfek üzerindeki işçilikten dolayı hayal kırklığına uğradım.Gördüğüm eksiler vidaların havşaları özensiz açıldığından vida başı çıkıntıları eşit değil.Mermi süren parça preste kesilmiş ve iç yüzeylerine temizleme işlemi yapılmadığından pres çapağının çıkıntısı mevcut.Ayrıca sağ tarafta yayın bir kısmı açıkta çalışıyor kirlenmeye ve tutukluk yapmaya müsahit.Boya işlemi sırasında iç yüzeylere gerekli özen gösterilmediğinden iç yüzeylerde boya eksiklikleri mecut.Laklama(boyama) işlemi düzgün yapılmadığından boya yüzeyi pürüzlü.Bu arada boya kalınlıkları vede namlu ölçüleri vede namlu sertliği hakkında bilgi sahibi değilim.Makina mühendisi olarak diana tüfeği elime aldığımda onu okşuyorum hatsan gerçekten işçiliğ ile gurur duyulacak bir tüfek değil.Bir malın tercih sebebi kalite yerine ucuzluk olursa dünya çapında söz sahibi olamaz.Bence hatsan üretim mantığını gözden geçirip daha kalitelisini 2 katı fiyata satmalıdır.