Zaferm tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Arkadaşlar merhaba. Öncelikle konularda bulamadım yada gözümden kaçtı. O yüzden sizden bilgi almak istedim.
    Bildiğiniz gibi Hatsan da joule değerleri yazmıyor. Yada ben göremedim. Birçok sitede joule hesaplama cetvelleri var. Fakat hastanın mesela 5.5 mm yi 800 fps güçle atan mod 99 tüfeğinin joule değeri tam olarak kaçtır. Hatsan bu fps değerini hangi pelletle elde ediyor. 13 ten başlıyor 25 grain e kadar (belki daha ağırı da vardır )gidiyor. Orası muamma olduğu için joule değerini ben tam olarak bulamıyorum. Bilgisi olan var mı ?? ?(

merhabalar daha önce bu durumu bende araştırmıştım internette faydalı olabilecek bir yazı buldum sizinlede paylaşmak isterim

Üretilen kuvvet birimi ( foot pound):

FPS gücünü pound kuvvet birimine çevirmek için ise;

FPS * FPS * GRAİN = Sonuç / 450240 = foot pound...

Örneğin:

1000fps * 1000fps * 18 gr = 18,000,000 / 450240 = 40 pounda eşittir.

Üretilen enerji birimi ( joule):

Tüfeğimizin elde ettiği joule enerji gücünü bulmak için ise;

Öncelikle FPS ve GRAİN den elde ettiğimiz foot pound kuvvet birimini bulmak zorundayız.

FOOT POUND * 1.36 = 54.4 Joule

Örneğin :

40 F.Pound * 1.36 = 54.4 Jouleye eşittir.

sanırım işinize yarayacaktır.

yazdıklarım alıntıdır.

yazının orjinaline şuradan ulaşabilirsiniz ; https://avhobileri.blogspot.com.tr/2015/02/atclkt…-verilerin.html

Konu uzerinden baya zaman geçmiş ama yazmadan edemedim cevapların ekseriyeti pompa zor seklinde olmuş bt 65 rb w lw modelini 1 yılı aşkın süre kullandim pompa ile doldurmak 6-7 dakika sürüyor arada ısıninca beklerseniz max 10 dakikada dolar hicbir vasatliğı yok kol gücünüzü artiriyor ve ayakta atışlarda silah bir sure sonra tüy gibi oluyor yan gelip yatmaya alismaktansa gunde 4-5 kez 10 ar dakikalik bel ve kol calistirmis olursunuz spor sagliktir ama ben cok nazliyim diyorsanız almayin 250 cc gunumuzde en düşük pcp hacmi zaten bunuda doldurmayacaksa bu pompalar neden uretiliyor ??? Scuba tüp dolumu yapablar bile motor bağlayip bu pompalarla dolum yaparken ??

Gelelim bt 65 e soda şişesi kırmak cok iddalı falan değil 3 tanesini ard arda koy yine kirarsin 150 metreden su dolu 5 litrelik yağ bidonunu çift tarafli delip gecersin tahribatı yuksek pcplerden biridir 5.5 mm ince mehmet bullet ile 200 metre yarım boy hedefi rahatlikla vurursun ( gözünde yada durbununde sıkıntı yoksa) yanliz gurupmanı vasat bir silah aşırı kucuk hedeflerde sana kendini sorgulatabilir ama alisirsan tadindan yenmez regulatör ve birkaç küçük modifiye ile desteklersen bahsettiğin mesafelerde soda şişesinide kirarsin emin ol ki orjinal halide buna el veriyor birkaç atıs iskalamayi saymazsak mermi orjinini yakaladiktan sonra ayni noktaya nisan alarak 3 4 atiş yapman yeterli

Namluyu kaldirip havan atişı yapmak gibi mevzularada aldiriş etme 190 metre mesafede yaklaşık 100 metreye sıfırlı lı optima 3-12x44 durbunle 7x zomda 5.5mm 32 grain mermi ile en altin 2 uzerindeki noktadan vuruş yapabilen bir tüfektir bt65

Nova gercektende gurupman silahidir ama uzun mesafe tahribat atişlarında bt 65 i geride birakacak yerli uretim silahlar 2-3 ü geçmez nova bunlardan biri degildir

Başlangış silahı olarak alacaksaniz eger 1 avantajı 1 de dezantavı olur sizin için

Avantaji gurupmani daginik oldugundan size hissi atışı iyce kavratır daha sonra alacaginiz silahlarda ikide bir dürbün sıfırlamazsiniz

Dezavantaji ise model yükselteceğinizde gurupmani ne kadar iyi olursa olsun daha düşük gucteki tufekleri almak istemezsiniz

Son olarak bulunduğunuz şehirdeki itfaye den scuba tüpunuzu doldurtabilirsiniz küçük ve scuba kullaniminin yaygin olmadigi yerlerde tabi tanıdık edinerek aksi taktirde uğraşmak istemeyeceklerdir bazen 1 2 paket sigara veya parada iş görüyor tabi

Saygılarımla

tahliye vanasını açarak :thumbup: eğer açmanıza ve en dibe kadar bastırmanıza rağmen hala yükseliyorsa valfi tıkanmış olabilir söküp detaylı bir bakım yapmanız lazım

Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.
    pompa arızası ile ilgili çoğu konuda bu videodan yararlanabilirsiniz :)

gerekli cevabı arkadaşlar vermişler :thumbup: yinede şunu ekleyeyim pcp ve diğer yaylı havalı silahlarda namlu içi yağlanmaz kesinlikle yağlanmamalıdır. yağlama yaptıysanız isabeti düşürmenin yanı sıra atış sırasında oksijen ile yağın oluşan basınçla yanması sonucu duman ve patlama sesi oluşur eğer silahınız yivli namluya sahipse oluşacak mikro yanmış yağ atıkları yapışma yaparak zamanla yiv-setleri tıkayabilir ve namlunuzun kalitesini yüksek oranda yitirmesine sebep olabilir. namluyu temizlemenin 2 yöntemi var 1. si uygun kalibre harbi takımı alıp parça bırakmayan tiftiklenmeyen bez ile veya harbi takımın orjinal başlığıyla silebilirsiniz (namluya kesinlikle uzun yontulmuş ağaç veya metal cubuklar sokarak temizlemeye çalışmayın ağaç kırılabilir veya metal namluyu çizebilir birşey olmaz demeyin tecrübeyle sabittir başınıza iş alırsınız) 2. yöntem ise namlu temizleme pelleti adıyla satılan keçeden yapılmış pelletler alıp atış yaparak bu sorundan kurtulabilirsiniz. iyi atışlar