Komser tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Tüfeğin üzerine bizzat takıp test ettinizmi?
    Nereden anladınız, bizzat incelemeden?
    İncelediyseniz, hangi kriterlere göre incelediniz? Bizimle paylaşırsanız bizde bilgi sahibi oluruz.
    Yok incelemeden sadece bakarak anlama gibi bir yeteneğiniz var ise, bizede yardımcı olun, dürbün alırken size danışalım, bizim yerimize de bakarak seçersiniz.

Gecmiste mod 135 qe konumda paylasmistim, test hatasiz, Bizzat Hatsan fabrikada profosyonel cihazda olculdu, elime kagidini verdiler.
    İlla guc derseniz, klasik mod 125 alin, en uzun namlulu , yayli olandan, sniper degil. Hatsanin en guclu tufegi bu ancak isabet malum,siz hobide yenisiniz belli, havali tufekte ozelikle yaylida cok guc aranmaz, isabetsiz bir tufek bir çobanin sopasindan farksizdir bana gore. Zaten 20fpe gucu gecen her yayli magnum sinifindadir. 5.5 mm icin 20-22fpe guc gayet idealdir. Hem guc hem isabet derseniz, kesenin agzini acin bir diana 350 alin derim.

Chrony testlerim vardi benim, 135qe sanildigi kadar gucsuz degil. Normal mod 125-35 den gucsuz fakat fark az, 2 fpe kadar. Buna nazaran ise cok daha stabil, isabetli ve kisa namlu avantajini sonuna kadar kullaniyor. Bence Hatsanin magnum yaylilarinda Vortex sisteme gecmis olmasi cok dogru bir karar.

Söyleyince insanlar kiziyorlar, bu kadar guvensiz, kurma kolunu cekince patlayacak tufek Allah korusun. Yerli alinacaksa sarjorlu almayin gercekten basa dert tufekler.

İlla sarjorlu alacaksaniz su anda turkiyede olan Vepyr 12 ve Saiga alın. Avrupa havali tufek fiyatina dunyanin en iyi sarjorlu platformuna sahip olur, gereginde guvenlik silahi olarak bile kullanabilirsiniz. Silah isi malesef ekonomi isidir, atesli silahlarda paraya kiyin, aldiginiz her pahali ithal silah ve her ithal orjinal aksesuar size yol , su, elektrik olarak geri döner atesli silahlarda.

Bin kusur dolareslik, orta şekerli Steyr i, madahmiş gibi 7 bin kusur dolarese kaptirmak isteyen mke, zaten akli basinda olan kimseye satamadi, Vergiden muaf akilli bir ekip gelip daha sonra kaptirmak uzere tek seferde hepsini alip gitti. Baska Steyr ithal edilmicekmiş, miş miş de muş muş, sinegi gozunden vurur , 0.5 moa grupman yapar bilmem kac metrede diye, yakinda piyasaya surup 10 bin dolardan kaptirirlar merak etmeyin.

Zamaninda 6500 dolarese Mauser M03, 8 bin dolarese Blaser R8 gibi sahaserleri satan mke nin , ithalatci ile anlasip bu model de resmi kaptirmatorluk yapmasida ayri bir trajedidir.

Yivli ve tabanca konusunda zir cahil olan yurdum insanina kaptirmak cocuk oyuncagi bunlari.

Vergiden muaf olan, ballı tayfasindan birisi olsam, alirdim.bir mauser 98 benzeri cz550 yada remington 700 benzeri 557 , 2400 dolarese lux kundakli bakardim keyfime.

Bu vergi sistemi oldugu surece ne yivli tufek ne tabanca ile, işim olmaz. En azindan kravatlıları ile işim olmaz.

Güçlü pistonlu silahlarda yuksek ses normaldir. Zamaninda Diana mod 54 ume, orjinal Diana marka moderator alip takmistim. Uzun , capi buyuk bol odacikli kaliteli bir moderatordu. Sonucta bu tufek icin yapilmis orjinal moderatordu. Buna ragmen Ölcumlerde 8db sesi kesti yanlizca. Yeterli gelmisti bana.

Kötü peletler namluya iyi oturmaz, hava kacagi olur, ayrica kotu peletler hafiftirler, piston sanki bosta atis yapilircasina, patlama sesi cikartir. En buyuk etkende dizellemedir. Tufeginizle 1000 atis yaptiktan sonra, hem siz tufege alisir, hem de tufek kendine gelir. İlk gunku yorumunuzdan cok farkli olur hersey.

Mod 135 qe isabetli ve guzel bir silahtir. 1000 atisi tamamladiktan sonra, Zetax üstadimdan tetik ayarinin incelikleri hakkinda bilgi alabilir ve uygun ayari yaparsiniz. Zira Hatsanlarin pistonluda olsa Quatro tetikleri cok iyidir, inanilmaz guzel hale gelebilir. Pcp leri aratmaz enin olun. Hele ki birde yine ustadimin Sas modifiyesinden yaparsaniz, tufek tadindan yenmez,

Elinizdeki tufek cok guzel, bence erken yorum yapmissiniz.

Mesajınız sabitlenmeli bence, İçimden geçenleri çok güzel bir dil ile kelimelere dökmüşsünüz.

Tam düğüncüleri tasvip etmişsiniz, bunlar eğitimli falan değillerdir, bizim hiç istemediğimiz bir takimdir, %99 u ruhsatsiz silah kullanir. Zaten tabanca ile işlenen cinayetlere bakarsaniz %95 i ruhsatsiz silahlar ile işlenir. Yivli av tufeklerinde durum ise Cumhuriyet tarihinde yivli av tufegi ile islenmis bir cinayet yoktur.

Silah öldurmez, insan öldürür, bilincli silahlanmis bir toplum hem ic hem de dis tehtidlere karsi her zaman caydiricidir. Ayni sekilde toplumda su anda korku salan silahli suclular o zaman bu kadar rahat hareket edemeyecekler, ruhsat ozgurlugu gelince kacak ve ruhsatsiz silaha da buyuk bir darbe vurulacaktir.

Kisiler ciddi bir egitimden gecerek silah sahibi olabilse, silah ile suc isleyenler ciddi caydirici cezalar alsa, cok da uzun olmayan bir surede gayet net bir silah kulturu olusur ulkemizde. Birakin cinayetleri en basitinden tartismalar bile yasanmaz, neden derseniz, silah herkesi esitler, kim olursaniz olun namlu karsisinda herkes esittir. Herkes silahli olunca , birbiri karsisinda cekinir ve tartismaya bile durmaz.

Hukumet iyi bir adim atarak bunun onunu acacak gibi duruyor, kismetse bekliyoruz bakalim.

Bilincli bir silahsever olarak su an yaptigim, cocuklarimi buyuturken silahlar ile ic ice olmalarini saglamak, silah bilincini asilamaktir.

Ev savunma senaryolarinda, normal bir kisi iseniz ilk yapacagimiz sey muhakkak alarm, saglam kapi ve pencereler gibi pasif guvenlik onlemleri olmalidir. Ancak bir evde polis var diye silah bulunmamasi, arabada, itfaiye var diye yangin tupu bulunmamasina benzer. Ancak atesli silahlar ciddi sorumluluk gerektirir, kimseye evine giren hirsizi vurun demiyoruz, hirsiz zaten eve kimse yokken gelir yada ev ahalisi uyurken isini bitirip kacmaya calisir, sahsen ben eve girdigini farkettigim zaman sesimi cikarmam uyuma numarasi yaparim, ta ki esim, benim ve kizlarimin yattigi odaya girene kadar, orada isler degisir, ben ya da ailemden birisi zarar görecegine karşi taraf ölsün mantigindayim her zaman. Jandarma ile giden her zaman geri gelir ama hoca ile giden geri gelmiyor malesef.

Dinimizde bile once tedbir sonra tevekkul gelir, oncelikle aktif pasif tum onlemleri alip sonra Allah korusun demek lazim. İş sadece sansa birakilmaz, kaldiki mesken savunmasindan ulkemizin her zaman basina gelebilecek kotu bir senaryoya gecersek her daim silahli ve hazirlikli olmak, gerektigi zaman silahsiz olmaktan iyidir.

Polis ve kolluk kuvvetleri zamaninda yada yetkileri geregi olaya mudahale edemeyebilirler. Askeriye her zaman mudahale eder ancak Askeriye nin gelmesi icin islerin cok karismasi lazim. Malesef polisin gozu onunde hatta arkasina saklanarak, bicaklanarak olen, koruma polisinin oldugu evde vurulan, adliye gibi guvenli kurumlarda vurulan insanlara sahit oldugum icin, insan savunma konusunda ilk daim kendine guvenmelidir. Malesef kahraman polisimizin yasalar ile mudahale hakki cok kisitlanmis durumdadir.

Biber gazina gelirsek, forumdaki arkadaslardan bilenler var gecmiste, dagda havali tufeknile atis yaparken mangal yakan sarhos tayfasinin ustume saldirdigi olaydan bahsedeyim, ciddi bir bicimde bicakla ustume saldiran iki kisiyi tepeye cikarken yukari kisimdaydim asagidan saldirdilar tartis ma sonrasi biri eline kaya aldi birisinde ekmek bicagi bicaklinin neredeyse bir kutu gazi ustune bosalttim, adam kufurler ederek hic durmadan bicagi ustume savurmaya devam etti, tepe yukari kaciyorum asagida olduklari icin gelemiyorlar konum bakimindan sansliydim, biber gazi sizi oldurecek saldirgani durdurmuyor. Adam gozleri kapali rastgele savuruyor bicagi, oteki kayayi atti tutturamadi, benim yere biraktigim havali tufegi alip ates etmeye calisti bana, bos tufekle. Bende dayanamadim sirtimda takili duran atesliyi cektim mecburen, ilk defa silah cektim birine, icinde 8 numara sacma fisekleri vardi, kesin ates edecektim, birden durdular ciddiyetimi anlayip, kuzu gibi oldular. Olayin sonrasida komik, gazi yemeyen ayik olan adam birden iyi oldu, bicagi alip firlatti yere arkadasini yatistirdi, asagi davet etti, mangal ikram ettiler yedik bir guzel. :D

Kissadan hisse atesli silah her daim lazimdir.

Hiçbir pcp veya havalı savunma işi görmez. Aklınızdan bile geçirmeyin.

Kesinlikle dogrudur. Böyle birşey düşünülemez, hatta Allah korusun kimseye tavsiye edilemez. Durduruculuk için 9mm bile yeterli gelmez iken ateşsiz silahlarin esamesi bile okunmamalidir. En son havaalani bombalama olayinda sehit olan kahraman polisimiz bombaciyi iki el ates ederek yere dusurmus , yerde yanina giderek 3 isabetli atis daha yapmistir yakindan, buna ragmen bombaci elini ceketine atarak, bombayi patlatmis ve polisimiz sehit dusmustur. Gecen yilda yine teroristler yakindan atilan 9mm tabancalarin arasindan kursunlari yiyerek kosarak kactilar, ve bulunmadilar. Bu videolari izleyin lutfen.

Fbi in 1987 de meshur miami vakasida vardir. Biri shotgun birisi Ak47 li iki soyguncu peslerindeki 7 ajani olduruyorlar, ardindan 8 cisini yaralayip oyle yakalaniyorlardi, 15 dakikalik dunyanin en ciddi catismalarindan birisiydi, saldirganlarin vucudundan cok sayida 9mm mermi cikarildi, ajanlarin hepsinde 9mm tabanca vardi. Fbi bu meshur vakadan sonra kalibre degisikligine gitti tum kurumun standart kalibresi .45 acp oldu, hemde normal 45 lik mermiler degil, hizli cikan +p ozellikli ayrica yumusak ve hollow point muhimmat kullandilar. Cok onemli bir husustur, tum uzmanlarin gorusu durdurucu kalibre icin tabancada min.357 magnum kullanilmalidir. Tabanca konusunda zaten diger en onemli gorus, tabancanin hic bir zaman bir saldiri ve savunma araci olmadigi, sadece tufeklere ulasacak zamani ve ortami yaratan vakit kazandiran bir silah cesidi oldugu yonundedir, ana silahiniza sadece destektir tabanca.

Siz elinizdeki 9mm e guvenip adama ates edersiniz, ustunuze kosan adam girtlaginiza bicagi yada tornavidayi sokuverir, yada kafaniza demiri indiriverir, birlikte ölürsunuz sonra. Hele birde pcp denmis, pcp ile kedi bile durduramazsiniz, birde uzerinize adrenalin yuklu sinirlenmis kosturan 100kg bir sucluya karsi ne yapacaksiniz? Dunyanin en tehlikeli dusuncesidir bu.

Butun bu kalibre kiyaslamalari, secimleri, silah ve muhimmat secimleri, kurumlarin yillarca verdigi kayiplar ve gercek catismalar neticesinde sekillenmistir. Bu olaylarda zihni sinir fikirler uretilmez, beline 9mm tabanca alip kendinizi dunyanin kralida sanamazsiniz, uzmanlar ne diyorsa odur. Dinlemek lazimdir.

Mantikli dusunmek lazim, bunlari elde edememeyecegimiz surece, oncelikle ailemizi daha sonra mahallemizi korumak amacli ithal yari otomatik bir tufek, bolca ithal tek kursun, hepsinden onemliside bol bol antreman. Takim calismasi, bireysel calisma, duran hedef, hareketli hedef, gece atisi, hizli yukleme..vs tarzinda bol taktik antreman ve en az tufegin bedeli kadar fisek atmak onemlidir.

Silahli catismanin temel kurallari, oncelikle duzgun calisan bir silaha sahip olmak , antremanli olmak, ve catismaya bulabildiginiz kadar silahli adamla girmektir.

Yurdumuzda her daim olabilecek bir senaryodur, hic ummadiginiz anda evinizi ve ailenizi, mahallenizi korumak durumunda kalabilirsiniz, savunma deyince, durumu sadece hirsiza baglamak anlamsizdir.

İlla yerli olacak diyenlere pek istemesemde tavsiyem; kinetik olarak slug namlulu stoeger m3000, akdas 212, ata neo serisidir.

Gazli sistemlerde armsan ve akkar modellerine bakilabilir.

Tabi ki bu tufekler alinirken iyice kontrol edilmeli mumkunse denenmelidir. Yuz atimda bir tutukluk yapan bir tufek anca bir hobi tufegi, bin atimda bir tutukluk yapan tufek av tufegi. Ucbin atimda hic tutukluk yapmayan tufek anca bir savunma tufegi olabilir. Savunma tufegi konusu bu kadar hassas bir konudur, o yuzden pek yerli tufek ve yerli muhimmat tavsiyesi vermek istemiyorum, Vebal almamak icin.

Savunma için; pompalı ,çifte yada poze tarzı tüfekleri unutun, en baştan yanlış yapmamak için tüfek çeşidi tüm dünyada otoriteler tarafından belirlenmiş yarı otomatik bir yivsiz olmalıdır.,

Poze ve çifteler av tüfeğidir, pompalılar ise bizim gibi amatörler için anca fantezi tüfeği olur. Tabi pompalı için uzun çalışma süreleri ve 15-20 bin fişek ayırmazsanız, Pompalı tüfeği alıp yılda 300-500 fişek atarak hiçbir şey öğrenilmez. Kaldı ki günümüzde özel birlikler bile pompalı kullanımını minimuma indirmiş durumdalar, sebebi ise temas anında ölümlerin artması. Profosyoneller bile ellerindeki ithal pompalı tüfekler ve ithal mühimmat ile problem yaşıyolarsa bizim elimizdeki dandik pompalılar ve dandik yerli mühimmat ile halimizi düşünemiyorum.

Kaliteli bir yarı otomatik ile pompalı tüfeğin tutukluk konusunda farkı yoktur, sıkışan bir fişeği kaldıki genelde dip tablası yüzünden fişekler sıkışır, tüfeği pompalayarak çıkartamazsınız, komple sökmeniz gerekir. Düzgün denenmiş bir fişek kullanıımı bize hiç bir platformada problem yaratmazken, ne olduğu belli olmayan bir fişek her platformada sıkıştırma yada tahliye problemleri yaratabilir.
    Pompalıyı seri, mükerrer atışlarda kulanamazsınız, disiplini zordur hedefi kaçırır, nişan hattınzıı bozar ve vakit kaybedersiniz. Tam ve kesintisiz manüpülasyon yapmazsanız sıkıştırma meydana gelir. Ya da en kötüsü malesef yerli pompalıların hemen hemen hepsinde olabilecek fişek yataga girmeden patlama olayı gerçekleşebilir, bu düşmanı değil sizi öldürür. Bir çok üreticinin sorunu, fişek yataga girmeden tetiğin düşmesi bunun neticesinde patlama olabilecek olmasıdır. Kendilerince hiç te yeterli olmayan zayıf önlemler ile bunu aşmaya çalışıyorlar ancak dünyada tüm büyük üreticiler Beretta, Browning, Fabarm, Benelli, Winchester, Remington, Mosgerg.. Hepsi tetik ile irtibatı kesme güvenlik prensibine dayanan güvenlik kilidini kullanırlar pompalılarda.

Yüz yıllık, dünyada otör olmuş, her ürünleri kaliteli olan bu üreticilerin ısrarla pompalılarında çift güvenlik kullanmalarına rağmen bizim Hatsan... vb firmalar üretim kalitelerine bakmadan tek ve yetersiz emniyetlerine güvenebiliyorlar zaten bunu aklım kesinlikle almıyor.

Kısaca pompalıyı unutun, Fimlerdeki gibi olmuyor bu olaylar, biraz reel temas videosu izlerseniz ne demek istediğimi daha rahat anlarsınız.

Savunma mühimmatı; 20m ye kadar 9 lu tabir edilen 11/0 şevrotin yada bulunabilyorsa 12 bilyalı şevrotin. 20-50m arası tek kurşun, Ev içinde Şevrotin duvardan seker, tek kurşun ise deler geçer, güvenlik için bunlara dikkat edin.

Durduruculuk bakımından 9mm ile 12 gauge kıyaslanamaz. Çap seçimi yivsizde tek seçenek 12 gauge olmalıdır. Başka çapı düşünmeyin.

Namlu boyu yasal olan en kısa namlu boyu ve slug namlu olmalıdır.

Tüfek kesinlikle üzümlü malı Oem tüfeklerden olmamalı, markalı, namlu cip testleri yapılmış büyük bir üreticinin tüfeği ve muhakkak ama muhakkak şarjörsüz klasik sistem olmalıdır.

Sightmark Ultra Shot Plus SM26008 model ürünü kısaca tanıtmak istiyorum.

2 farklı renklendirme ve 5 farklı parlaklık ayarı mevcut, MOA değerleri 4Pattern şeklinde bunlar: - 5 MOA dot, 3 MOA dot ve 50 MOA circle, 3 MOA dot ve 50 MOA crossshair, 3 MOA dot şeklinde.

Pil ömrü parlak ayarda 200 saat olarak verilmiş, hobi için gayet yeterli. Piyasada kolayca bulunabilen CR122A Lithium pil ile çalışmakta, Pil paket içeriğine dahil.

Oldukça sağlam quick mount ile gelmekte, 22mm Weaver, Piccatiny kızaklara monte edilebilmekte.

Ömür boyu garantili bir ürün, sitesinden register edip, ömür boyu 12 gauge shotgun üzerinde garantili bir biçimde kullanabilirsiniz.

Ekran geniş, hedefi yada hedefleri rahatlık ile görebiliyorsunuz, çift göz açık hızlı ve mükerrer atışlar yapabilmek mümkün.

Sağlamlık olarak üreticinin iddasına göre mill spec. katogorisinde değil, Ancak belli bir oranda darbe dayanımı, yağmur geçirmez özelliği mevcut. Çeşitli 12 gauge tüfekler üzerinde denemelerimde herhangi bir bozulma, ayar kaçırma, montaj sisteminde hiç bir probleme rastlamadım. Bin tanenin üzerinde slug atışı görmesine rağmen görevini çok iyi yapıyor. Zaten ürünü sitesinden register ederken attığım maile karşı gelen yanıt; 12 gauge shootgun üzerinde ömür boyu garantili olarak kullanabilirsinizdi.

Ürün; çeşme altına yıkama ve elimde çalkalama dahil olmak üzere tüm mantık dışı ve hunharca hareketlerimden etkilenmedi aynı zamanda.

Quick mountu defalarca aç, kapa yaptım, sök tak sürekli kullanıma maruz bıraktım, mount kolunun baskı yapan topunda çok hafif bir aşınma harici, bozamadım. Amacım bahane ile bozup, normal bir civatalı montaj haline getirmekti, ancak emelime ulaşamadım, çok sağlam bir mounta sahip. Ayrıca ne kadar zamanda çizilecek diye ürünün ekranını, özel bezi yerine o an üzerimde ne varsa silerek test ettim, çizilmedi henüz.

Ürünü defalarca araziye çıkardım, tüfekle beraber yerlere koydum, ayrıca üründen tutarak tüfeği yerden kaldırdım hep.

Zihni sinir testlerimden sonra, av için sağlamlık olarak geçer not verdiğim ürünün, kullanımından bahsedeyim.

Quick mount; sök tak esnasında ayar bozmuyor, aynı yere taktığınız sürece grupmanda belirli bir fark yok. Tabiki bir yivli gibi hassas olarak düşünmemek lazım, mikrometrik düzeyde ayar değişse bile elimizdeki bir yivsiz olduğu için ve bir tl lik yerli kurşunlar attığım için, 25m gibi bir kısa mesafede sök tak ile grupman farkı kesinlikle olmadı.

Ancak quick mountun kolu fazla dışarıda, tüfeği hızlı kaldırmalarda, üzerinizdeki taktik yelek veya ekipmana takılabilir ve açılabilir. Ya da bir yerden geçerken dar bir tarafa bir ipe..vs bir şeylere takılabilir, bu riskli bir şey.

Işık konusuna gelir isek; kırmızı ve yeşil iki renk nişangah seçeneği olması güzel, gündüz kırmızı, gece yeşil renk kullanılıyor. Ancak ışık ayarları yetersiz. Gündüz güneş tepede iken kırmızı 5. ve son seviye ayar biraz yetersiz kalıyor. Hele 3moa nokta pek görünmüyor. Ya direk 5moa kullanmak gerekiyor. Gece karanlıkta, özellikle ay ışığı olmayan gecelerde, en düşük parlaklık seviyesinde dahi yeşil ışık yansıma yapıyor. 3moa da dahi yansıma rahatsız edici.

Işık ayar düğmeleri kolay ulaşımlı ancak çok ani tepkiler vermede yeterli değil, hedefe bir anda fener tutmak isterseniz o anda ani olarak ışık ayarını yapmanız mümkün değil. Açma kapama butonu aynı zamanda ışık rengini değiştiriyor, bu düğmede kolay ulaşımlı, ancak elinizin değmesi ile ayar değişimi olabiliyor, açma kapanma gerçekleşebiliyor. Red dotu kılıfına koyarken bir kaç kere başıma geldi, ayrıca silahı yere koyduğunuzda yüzeydeki olacak bir taş teması tarzı bir temas, bu düğmelerin ayarlarını değiştirebiliyor. Düğmelerin yanda olması ve bu kadar hassas olmaması gerektiğini düşünüyorum. Ancak atış esnasında yada sarsıntıdan, kesinlikle etkilenmiyor düğmeler. Bu özellikleri güzel.

Nişangah çeşidini seçme ayar düğmesi, kullanışlı, arkada konumlandırılmış, çıt ayarlı, kolayca istenilen nişangaha geçilebiliyor. Yakın mesafelerde favorim; 3moa dot,50moa daire nişangah, uzak mesafede zaten 3moa dot tek seçenek. Nişangah ayar düğmesi atışlardan kesinlikle etkilenmiyor, ayarı değişmiyor, elinizin çarpması yada bir yere takılması sonucu ayar değişmesi mümkün değil.

Moa değerleri üst seviye markalardaki kadar hassas değil, şekiller çok net değil, ekran kalitesi de üst seviye olmadığı için, uzaktan bakan kişi güneşte yansımayı görüyor, iç kısımda ise kullanıcı bakarken, genel bir yansıma problemi mevcut. Ortamdaki ışığa hassas, normal gündüz bile hafif gölge bir yere geçtiğinizde, hemen ışık ayarı yapmak gerekiyor.

Ürünü tek yada çift göz ile kullanabiliyorsunuz, pil kapağı çok sağlam, kesinlikle gevşeme..vs olmuyor. Sıfırlama ayar vidaları sadece allen anahtar ile yapılabiliyor. El ile yada bozuk para, kovan tablası ile yapılamıyor bu bir eksi. Sıfırlama vidaları sağlam, çıt ayarlı ve atış esnasında kesinlikle ayarlar değişmiyor. Vidalar taret şeklinde dışarıda değil, içeride gömük vaziyette. Bu sağlamlık açısından bir avantaj.

Paralax free özelliğine gelirsek; Mesafe uzadıkça paralax arzı artmakda. Hedefte yatayda, sağ sol konum free özelliği arzı kabul edilebilir düzeyde olsada, düşeyde yukarı aşağı free arzı özellikle uzun mesafede kabul edilebilir olmaktan çıkmakta.

Sonuç; Benden geçer not alan, Eotech yada Aimpoint gibi afaki fiyatlara elektroskopik nişangah alamayanlar için Uygun fiyatlı, sağlam, ömür boyu garantili, 50m ye kadar extrem koşullar hariç problemsiz, Hobi atışlarında ve Av' da kullanılabilecek, Çinli ürünler ile uzaktan yakından ilgisi olmayan, her türlü av tüfeğinin üstünde kullanılabilecek, az paraya çok reflex sight.

Saygılarımla.

Fotolarda Benelli M4 üzerinde görülmektedir.

Sat 8 in yanına dayanamayarak kuma getirdim M4, şimdiki göz ağrım o.
    Dengeli,İsabetli,adının hakkını veren bir tüfek.
    Sat 8 den atış konforu olarak tepme konusunda daha konforsuz, ancak bunun nedeni teleskopic dipçiği ve Sat 8 in önündeki muzzle Brake 'den dolayı olduguna eminim.
    45 sn içinde dipçiğine kadar sökülebiliyor ve normal gaz pistonlu tüfeklerin aksine ARGO denen atım yatağına yakın çift gaz pistonu ile çalışan bir sisteme haiz.
    Sahra sökümü ve diğer incelemeleri yakından paylaşıcam.

Buyrun İtalyan güzellerinin fotoları: