Metehan gelmedi. O dünden önce olmuş hasta. Benim proje aslında sıcaklığın namluda arttırılıp havanın normal basıncını namluda arttırıp hızı arttırmak için rezistans uygulaması yapmaktı ama sonra boşverdim. Araba içerisinden atışa gelince bulunduğumuz alanda düşündüm ama ne chrono koyabilecek nede tüfekle atışı arabada yapılabilecek bir noktada idik. Sıcak su torbası iyimiş ama o anda biz orda resmen tüfeği sabit tutalım titremeden aman ne chronoyu nede arabayı vuralım derken sıcak su torbasını nasıl tutardık bilemem.
solderion tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır.
Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
-
-
ben dediydim metehana pcp tüpe rezistans sarıp 9v pil ile ısıtsak atışlar normale döner
-
- Valla bende gitmeyelim diyecektim ama iş inada bindi. Denedik,donduk ama görmüş olduk. Ama havalar az ısınsın tekrar deneme chrono yapacağım.
-
anlaşılan oradada umut edilen ile gerçekler olmuş.İdris bey de 1050 demişti belki onada öyle olabileceği söylendi, belki 5.5 işin 1050 fps dendi ben 6.35 anladım. Valla sonuç belli videoda donan benim. Haftasonu deneyeceğimi söyledim -4 havada çıktık denedik. 840 maksimum fps olarak çıktı ama normal 16 derece sıcaklıkta denenirse 900 910 çıkar açıkçası. ben bu fps farkını önceden 4.5 için söylüyorum ama 6.35 de daha çok fark olması mümkün ( malum pelletin boyutu balistik katsayı farkı) çünkü normal yay ve çekiç ile önceki videolarda 15 16 derecede 21 grain ile şu an ki hızlara yakın almıştık. hesaplarımızı yapınca 21 grain 930 fps çıkıyor. evet belirli bir artış oluyor. ama sıcak havada deneyince belki bi ara biraz havalar ısınırsa deneyelim o zaman sonuçları görücez. herkese teşekkürler.
-
Evet Regülatör çok karmaşık olmadan daha uygun fiyatlı birşeyler yapmaya çalıştıklarını açıkladılar. İnşallah çok güzel bir şey ortaya çıkacaktır diye düşünüyorum ve sabırsızlıkla bekliyorum.
-
LW nin sitesine baktım. Fabrika üretimi 63 cm namlu yapıyorlar. Kral Arms sanırım 59 cm olanı alacak onu burada işleyecek. Eğer yapabilirsem 1 adet 63 cm namluyu talep edicem kendilerinden bu şekilde hız artışını görebiliriz.
-
Namlular konusunda şöyle diyebilirim. Kral Arms kendi üretimi namlulardır ve gevşek (sleek) namlu olarak geçen bir türdür. Nasıl üretildiğini bilmiyorum ama sanırım namlu matkabı ile üretiliyor. Bildiğiniz matkap tek farkı yiv açıyor namlu içerisinde. Gevşek namlunun en önemli özelliği içerdeki hava basıncını herhangi bir şok olmaması sebebiyle direk aynı güçte dışarı atmasıdır. Güçlü çıkması her zaman isabetli olması anlamına gelmiyor, bu da hep yanlış anlaşılan bir şeydir, bu sebeple herkes LW yani Lothar Walther markasına karşı zaafı var. LW namlular ise Chocked (türkiyede şoklu namlu diye geçer ama aslında Chock anlamı daralmakdan gelmektedir.) Namlu giriş ve çıkışlarında mm mertebesinde bir daralma vardır. Bu daralmalar sayesinde giren mermi çıkış sırasında arkada havayı iyi toplar mermi muntazam çıkar ve dönüşleri yiv içerisinde daha iyi olur. Bu namlularda 50-100 fps arasında pellet ağırlığı ve kalibresine göre güç kayıpları yaşanır. Ama bu güç kaybına karşılık size çok mm grupmanları sağlar. atışlarımızda en önemli şeyde attığımızı vurmak olduğunu düşünürsek LW namlunun önemi daha çok ortaya çıkıyor. Bunu Türkiyede yapamazlar mı? pek tabi bu daralma yapılması mümkündür. Yapmak istediğinde Türkiyede ustalarımızın,mühendislerimizin nice dünya ülkelerine çığır açacak şeyler yaptığı malumunuzdur. Bu sebeple şu an 6,35 üzerinde hava çıkışı , çekiç gücü, yay tansiyonu ve bu tür enstrümanların tüfekte düzeltilmesi ve daha çok hava çıkışı sağlanması ile bir de üstüne LW namlu takıldığında hem güçlü hemde düzgün atış seviyesine sahip tüfeklerlimiz olması mümkündür.
Son olarak en çok istediğim şey 58 cm den daha uzun bir LW namlu ve 160 bar da sabit bir regülatör ile çok güzel ve muntazam atış yapabilecek bir tüfeğim olacağını düşünmekteyim.(58 cm den neden uzun diyecek arkadaşlar vardır. Mermi namlu yolunda ne kadar uzun mesafe dönme kazanırsa o kadar güçlenerek çıkacaktır. Bazı uzun mesafe atış tüfekleri eminim gördünüz bir çok mevcut internette namluları bazılarının 110 cm hatta ben bir kaç adet 2 metre sonradan takılabilen namlulu tüfek de gördüm. bu mermi hızına çok büyük etkisi var. ama taşıma açısında tüfeği çok büyük ve hantal bir hale getirmekte , ayakta atış ve desteksiz atış yapmak kendi deneyimlerimden söyleyebilirim.)
Tüpü sökme işlemini düşünüyorum o zaman güzel bir kumpas ile et kalınlığını ölçebilirim. Eğer Ali Ok veya Bülent arkadaşımızda müsait olursa malzeme kalitesi hakkında da engin şekilde yorum yapacaklardır.
-
Namlular Max 58 cm olacak dediler.
Regülatörü yapıyorlar mış 25 30 gün içerisinde belli olacakmış. (Bir parça gelmemiş regülatör için bekliyorlarmış)Kral Arms İdris Bey ile yaklaşık 20 dk önce görüşerek aldığım bilgiler bunlar.
Bende LW 58 cm namlu bekliyorum veya daha uzun olabilirse ki belli değil onu alıcam. LW namlu işi de en fazla 2 3 ay da belli olacağı bilgisi verildi.
Merak eden arkadaşlara bilgi olarak vereyim dedim.
-
Dün gece ev geç geldiğim için işlerim sebebiyle resimleri paylaşamadım ama resim çekerek yayı sökme ve takma işlemlerini yaptım. Şimdi sökmek ve yayı değiştirmek isteyen arkadaşlara da resimli anlatım olması açısından aşağıda üstüne açıklamaları yazacağım.
1. Öncelikle Tüfeği Sehpamıza Yerleştirdik . Bu tür işlemlerde dürbünü sökmek hem boşa ağırlık kaldırmanızı hem de dürbünü kırmamanız için önemlidir. ilk iki resimde anlatmak istenilen budur
airgunturk.com/attachment/25661/airgunturk.com/attachment/25662/2. Dürbünü söktük. Şimdi kundağı sökme vaktidir. Kundak manometre ile tetik arasındaki tek bir alyan başlı vida ile tutulmakta. onu çevirdiğinizde zaten çok kolay biçimde çıkacaktır. etrafında pirinç bir koruma var plastik olanında( Ahşapta bilmiyorum, elimde olmadığı için görmedim.). pirinç koruma yerinden çıkarsa sorun değil çok normal o sadece çatlamasın diye konulmuş bir parçadır. Vidayı çıkardıktan sonra Tüfek ve kundak birbirinden ayrılması için sadece iki parçayı ters istikamette (yukarıdan ve aşağıdan) çekmeniz yeterli olacaktır.
airgunturk.com/attachment/25663/3. Kundağı söktük. tüfeğin namlu ve tüp ve atış tertibat mekanizmasını ters çevirip manometrenin olduğu bölgeden baktığımızda tetik ve etrafında bazı alyen başlı vidaları da göreceksiniz. bu vidalardan sadece 2.resimda gösterilen alyan başlı vidayı sökerek. yayı tutan kapağın kilidini açmış olacağız. Fazla çevirmeden hatta yerinden çıkmasına gerek bile yok 3 mm kadar bloktan dışarı çıkması yeterli oluyor.
airgunturk.com/attachment/25664/airgunturk.com/attachment/25665/4. Bu bölümde teknik bilgisi olmayan arkadaşlar sorun yaşayabilir.(bu konuda kafalarına bişey takılıyorsa çekinmeden sorsunlar yardımcı olmaya çalışırım.) Aşağıdaki resimde görüldüğü üzere düz başlı geniş ağızlı tornavida ile önceki resimdeki vidayı gevşettiğimizde çok rahat bir biçimde çıkmaktadır. (boşuna kendinizi yormayın o vidayı sökmeden çıkmıyor.) Kapağı çıkardığımızda sağ tarafta çekici tutan ufak bir düz başlı küçük bir vida daha var(gece gece iş yaparken unutmuşum. bu akşam çeker tekrar düzenlerim.) sonrasında kurma kolunu çekerek Orta resimde bulunan alttaki parçayı çıkartacaksınız. Bu parça resimdeki gibi çekiç yay ve kapak olarak gelmeyecek. Çıkardıktan sonra yeni takılacak olan parçalar ile farkı anlamamız açısından yan yana resmini çektim. görüldüğü üzere üstteki parçamız yeni olan ince bir yay daha uzun bir çekiç ve ince bir pimli kapak var. kapağın içinde yayın pim le merkezlendiği noktalar derlin benzeri bir malzeme ile kaplanmış. işçilik kapak ve çekiçte son derece güzel. Yayları test edebileceğim bir makinam yoktu bende elde sıkma yöntemi ile deneyerek eski yaya göre yeni yayın daha küçük ve aralıkların daha sık olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. ve eski yaya göre daha sert ve sıkması gerçekten zordu. Son resimde yayları yan yana koyarak farklarını görsel olarak göstermek istedim.
airgunturk.com/attachment/25667/airgunturk.com/attachment/25669/airgunturk.com/attachment/25668/7. Son olarak Tüfeği aynı şekilde topladık. Test hafta sonu yapılacak. Test için bozuk bir çok Hard disk var elimde bunları belirli noktalara destekleyerek koyucam ve atışlar yapıcam. 50 metre mesafede yapacağı delicilik ve tahribatı görmek istediğim için fazla uzun bir mesafede deneme yapmayacağım. Ayrıca eski yayı tekrar takıp 10 atış ve sonra yeni yay ve çekiçle 10 atış yaparak chrono ölçümlerini yapacağım.
airgunturk.com/attachment/25671/Biliyorum son derece sade bir dil ve basit bir anlatım oldu. Çok öyle teknik terimlere de girmemeye özen gösterdim. Bazı arkadaşlarımızı anlıyorum burada o kadar çok terim ve teknik ifade görüyorlar kafaları karışıyor. Umarım benim gibi meraklı yada bu işe başlayıp bu silahı sökeyim diyen arkadaşlarımıza da yardımcı olacak bir anlatım olmuştur. Tek dikkat etmelerini istediğim, Havalı tüfekler de bir silahtır ve lütfen dolu boş farketmez kurduktan sonra canlıya hiçbir şekilde zarar vermeyecek bir noktaya hedef alarak tetiğe basalım. Yada bir çok yandan kurmalı tüfekte yapabileceğiniz bir yöntem vardır. Yanlışlıkla kurma kolunu çektiniz ve tetiğe basacak bir yerde bulunmuyorsunuz ve tüfeğinizide kurulu şekilde bırakmak yada çantaya koymak istemiyorsunuz, ki bence en doğrusu budur. Kurma kolunu kendinize doğru çekin ve tetiğe basın. Kurma kolunun tutma kuvveti ile tetik boşa çıkacaktır ve çekiç vurmayacağı için Tüfek patlamayacaktır. Bu tür şeyler bazen istenmedik kazaları engelliyor.
Sürç-i Lisan Ettiysek Affola.
Şimdiden teşekkür edenlere, düzeltmeler yapacaklara, hatalarımı görüp bana yapıcı eleştirileri ile yol göstereceklere, resimlerde hataları bulup şakalar yapacaklara teşekkürü borç bilirim.
İyi Günler.
-
Arkadaşlar,
Amacım zaten Kral Arms Puncher Maxi serisi tüfeklerin en son kaliteye getirecek yapıyı, üretici firma ve sizlerle görüşüp hep beraber bişeyleri yoluna koymak olacak. Biliyorum bir çok arkadaş Kral Arms firması ile görüşüyor ve bir çok fikir iletiyorlar, İletilen fikirlerin çoğu FT veya BR gibi turnuvalar için tüfekleri o yönde ilerletmeye yönelik. Benim gibi Tahribat için tüfek arayan arkadaşlar için de bu tür 6,35 gibi yüksek kalibrelerde yapılabilecek tüfek iyileştirmelerinin gerçekten güzel olacağını düşünüyorum.
-
Arkadaşlar ilgi ve alakanız için teşekkürler,
önceden tüfeği söktüm fakat video çekmedim. akşam video çekerek parçaları takıcam bakalım yeni yay ile mevcut yay ve çekiç arasındaki mesafeleri göreceğiz. Bunun dışında sadece haftasonu müsait olacağım için ve chrono olmaması sebebiyle testleri yaparken gene yay değiştirmem gerekecek. bakalım çıkacak değerler H&N Barracuda 25 Grain ile deneme yapacağım açılmış ve temizlenmiş pelletler ile bakıcaz.
-
Tebrikler video ve paylaşımlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum başarılar
Haftasonu Ali Ok arkadaşımızdan Chronoyu alıp tüfeği önce normal kendi yayı sonrada yeni gelen yay ile deneme fırsatı bulucaz. Aynı pelletler ile ne kadar güç farkı olacak video çekip yayınlayacağız.
-
Kral Arms İdris Bey'den yeni yapılan yay ve çekiç parçalarının resimleri,
Bunları ile yapılan 6,35 denemelerinde 25 grain 1050 fps olduğunu söylediler. Bizde aynısını bu hafta sonu deneyip chrono ile ölçeceğiz. Malzeme ve işçilik gerçekten güzel.
airgunturk.com/attachment/25648/airgunturk.com/attachment/25650/airgunturk.com/attachment/25649/
İnşallah bu kalite ile aynı gücü ve vuruş hızını yakalarız.
-
Elleriniz dert görmesin, çok güzel bir silah olmuş... Benim de hep sevdiğim iş bu şekilde tüfekler bulup güzel bir atölyede tamir edip oyalanmaktır.
Allah Kolaylık Versin.
-
sanırım 53,4 cm kontrol edip tekrar döneceğim.
-
Merhaba arkadaşlar,
Metehan kardeş sayesinde Cricketimi satıp yerine bir adet Kral Arms Puncher Maxi S 0.25(6,35) Tüfeği aldık. Üzerine mevcudumda satmadığım Vector Optics 4-14x44 FFP dürbünümüzü taktık test ettik.
Tüfekde ilk izlenimlerim,
1. Lastik kundak kaliteli ve hafif olması idi.
2. Kundak yanaklık kısmı hafif oynuyor gibi ama o çok sorun teşkil eden bişey değil (ufak tefek ayarlamalar ile düzeltiliyor.)
3. Şarjörler gerçekten güzel gözüküyor ama mermi takılması ve benzeri sorunlar var (Zaten her sorunda yardımımıza koşan Kral Arms Yetkilisi İdris Bey ile yaptığımız görüşmede Şarjörleri daha basit ve kolay bir şekilde değiştireceklermiş.)
4. Çekiç Yayında mevcutta (moderatör olmadan) sesi duymanız çok zor çıkış gücü sebebiyle. Moderatör takarak deneme yaptığınızda yay vuruş sesi çok rahat duyuluyor( Bu konuda da tekrar idris bey ile görüştük yeni yapılan yaylarda bu çarpma sesi olmayacağının garantisini verdiler.)
5. Tüfeğin Stabilitesi Sleek Barrel( Gevşek Namlu) olmasına rağmen son derece stabil ve düzgün. LW mech grade 1 Namlu ile değiştirildiğinde FPS de düşüş tabiki şoklama sebebi ile olacaktır fakat bu sefer de stabilite mm ile ölçülecek şekilde düzelecektir. (şu an büyük 20x30 cm lik bir hedefte çok rahat şekilde hedefi vurabiliyorsunuz grupmanlarda sıkıntı olmuyor. Ama LW namlu gelmesi ile bu sorun ortadan kalkacaktır.)Ocak Ayı içerisinde Kral Arms'ın bana göndereceği ve kendi yaptıracağım ufak parçalar ile denemeleri videolarını bu sayfa altında paylaşacağım. Bu bölümü açmadaki amacım FT ve BR dışında Tahribat için kullanılan tüfeklerin kullanımını göstermektir.
6,35 Puncher Maxi de yaptığımız güncellemelerimiz,
1. Kral Arms Breaker için yapılan 6,35 moderatör Çıkış ağzı 10 mm idi. Önceden Cricket de de yaşadığımız darlıktan dolayı geri tepme sorununu ortadan kaldırmak için öncelikte Çıkış ağzını 12 mm yaptım. Bunu yaparken Çıkışta dışarı ve içeri 12 mm den 13 mm ye bir bombe vermeye çalıştım. Bu şekilde tüfeğin hem sesi kesilirken hemde geri tepmesini azaltabildik. Moderatör içinde kullanılan parçalar Weihrauch moderatörleri ile aynı idi. Normalde 2 adet uzun bölüm ve ortada 1 kısa bölüm olarak olan odacıklar bu moderatörlerde 3 adet uzun odacığı pullar ile ayırmışlar. Mevcut Hava odasının içeriğini stabil hale getirmek için Kağıt bant ile dış çeperdeki süngeri hafif sıkılıkta üstüne yapıştırdım. Yapıştırma sonrası kağıt bant üzerinde ufak delikler delerk havanın boşluğa dağılmasını sağladım. İçerisindeki odaları ayıran pulların etrafına hafif yapıştırıcı sürerek içine monte ettim artık herhangi bir darbede hareket etmemesini sağladım. Bunun dışında yaptığımız testlerde Moderatör de tek kusur olan geri tepmeyi aldık ve sesi yüksek ölçüde kestiğini gördük. (merak eden arkadaşlara özelden yardımcı olurum. Bilgi paylaşmak için vardır para kazanacak işimiz var çok şükür bu bir hobi! Anlayana!)
2. Yakın zamanda yay , çekiç ve yayı tutan arka kapağı Kral Arms'ın bana göndereceği parçalar ile değiştirip Chrono Ölçümü yapacağım. Bunları burada paylaşıp bilgi vereceğim.Türkiye'de üretilmesi bir şeyin gerçekten güzel bir şey ama daha da güzeli buna bir kalite katmak ve hepimizin nasiplenmesidir. Yurt dışında 5000 tl lik tüfeklere bakıp da vay ne güzelmiş niye yok Türkiyede diyeceğimize Mevcut bizi dinleyen bir firmaya bilgimizi aktarsak elimizde Kapı gibi büyük bir tüfek sektörü oluşur. bunda emeğinizin altına adınız yazılmaması veya sizin adınızın hiç geçmemesi sorun değildir. Maksat aynı yurtdışında özendiklerinize ulaşmayı sağlamaktır. Bu sebeple ben şu an bizi görüp dinleyen Kral Arms firmasına teşekkürü borç bilirim ve Umuyorum bu şekilde daima bizi "gerçekten bu işi hobi olarak yaparak,lobicilikten,esnaf zihniyetinden uzak hobidaşlar" dinleyerek , kaale alarak, değer vererek mevcut halinizi daha üst seviyelere taşımanızı tek dileğimizdir.
İyi günler....
-
valla biz 2 arkadaş 2 ay pompa bastık ettik... baktık başa çıkılacak bir meret değil. hava bitiyor dağda ormanda atış yaptığın yerde çıkarıyon pompayı bi sen basıyon bi arkadaş basıyor sonra ölü gibi oturup 10 20 dk bekliyon kendine gelcen diye sonra tüfeği eline alıp ateş edecen tam kolların ağrısından titretiyon vuramıyon vs. vs. olmuyorda olmuyor anlayacağın. scuba tüp aldık... yemin ediyorum pompa yaptığım her güne lanet ettim. güzelce scubana takıyon açıyon havayı basıyorsun havasını kapatıyorsun 2 dk da doluyor. biz önceden bir kutu şarjörü 250 adet bir günde bitiremezken şimdi 2 bazen 3 kutu pellet bitiyor. ama o kadar keyif alarak atış yapıyorsun ki yorulman sadece atış yapmaya gittiğin yer ve tüpü alıp taşımaktan başka bişey olmuyor. Bizim gibi hafta içi çalışıp hafta sonu atış yapan insanlar için en iyisi scuba tüp bence sabah kalk 8 de git atışa saat 3 4 e kadar yapıyorsun atışını mis gibi. eve gelince tek yorgunluk keyifli bir yorgunluk oda olacak o kadar...
hayırlı atışlar.
-
bizim mekan candır. bu hafta sonuda gidelim... 28.12.2014 pazar buluşması yapalım yiyecek bişeylerde alalım valla acıkıyoz boş mideyle atış iyi oluyor da sonrasında açlıktan midemiz fenalaşıyor...
-
arkadaşlar bankaların hepsinde online işlemler menülerinde (garanti,iş bankası gibi) girdiğinizde kredi bilgileri direk olarak çıkıyor ve son derece güzel şekilde bilgi veriyor. gerek yok findeks falan filana boşverin bankanızın online işlemler menüsüne bakın.
-
Ben sıpaları 2tane yaptım onlara hedef kagıtlarını dizeriz