MeRak tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Şimdi 8x32 dürbünler iri dürbünler bence mod 125 lerde 3x9 32 gibi daha ufak yapılı dürbün kullanırsanız daha doğru olur haliyle mod125 in dürbüne uyguladığı darbe hatırı sayılır büyüklükte

Şimdi üzerinde kutusunda gelen 3x9 44 var,optima marka,pek öyle iyi bir optik değil,iş görüyor,ama stabil değil.Uzak mesafelerde iş görmüyor.

Evet bende Long ve taktik bir model bakıyorum,kullanılmış alma niyetim var,ilanları takip ediyorum.İyide bir optik düşünüyorum,iyi derken öyle orjinal bsa vs olabilir.Yoksa öyle 1000tl lik optikler safi hobi harcaması bakımından bütçemi aşar,iç işlerinden veto yeriz :)

Ateşliler ile uzun zamandır haşır neşirim,açıkçası havalı silah platformunun böylesine gelişmiş,çeşitli,aksesuarı bol ve güçlü olabileceği aklıma gelmemişti.
    Ateşli silah ağırlıklı olup burada da çok sayıda üyesi olan forumumuzda tesadüf bir satılık ilanı ile dikketimi çekti,birden kendimi google önünde buldum :)
    Fakat mesai harcanacak epey konu ve bilgi mevcut,sizlerin değerli bilgileri ile kısa zamanda işi kıvırmayı umut ediyorum..

Bugün dün atışa gittiğimde dün kullandığım ahşapları kontrol ettim,hepsinin arkası delik teşikmiş :) farketmemişim :)
    Optik hayatımda ilk defa kullanıyorum,zorlanmıyorum desem yalan olur,öyle noktası noktasına ayarlıyamadım.
    İlk atıştan sonra bir hesap kitap yapıp ikinciyi ona göre atıyorum :) Bu tüfeğe tepiyor diyemem,bu şikayet neden var bilemiyorum.
    76mm lik bir av tüfeği mermisi attıktan sonra tepmenin ne demek olduğunu anlıyabilirsiniz :)

Valla resmini yüklemeye çalıştım fakat başarılı olamadım,hata mesajı aldım.Birazda nemliydi,mdf'de olabilir.Ama delinmeye hiç niyeti yoktu :)
    not:mesaj manuel onay gerektirir uyarısı alıyorum.
    Tüfeğede yeni kavuşmuşken fabrikaya yollamak ve yolunu gözlemek bir hayli zor olur,inşallah bir sıkıntı yoktur,güçsüz olan tüfek değil,güçlü olan hedefliktir :)

Sn.Zetax bugün 20-30 metre arasında üzeri kaplama (sunta vs) ahşap plaka bir hedeflik yaptım,ormanda bulduğum.
    2cm vardı kalınlığı fakat bu mesafeden saçma delip geçmedi,tüfeği 2.el forumdan aldım.
    Çok önemli değil benim için tahrip etkisi,fakat tüfek acaba olması gereken güçte değilmi hissi uyandırdı bende.Tecrübemde olmayınca malum,kullandığım gamo ts 22 saçmaydı.
    Fabrikada bir bakım yaptırmalımıyım acaba? Tüfek henüz 4 aylık.

Efendim sizin envanterde 870'i gördüm zaten,bende yakın zamana kadar marine modelini kullanıyordum,kendisi ile ayrıldık lakin aşkım halen ilk günkü gibi devam ediyor.
    Mod 125 vortex tepmesi makul bir tüfek,isabetsizde sayılmaz.Ama öyle +100 metre atışlar nasıl olur bilemem.Ben henüz 20-50 metre arası 3x9 optima ile ancak iyi isabet kaydediyorum.Üzeri mesafelerde yetersiz kalır düşüncesindeyim.
    Sınır ötesi forumdakilerde herhalde iyi kalite pcp ve optiklerden ötürü her attıklarını vurmaktan bir hayli sıkılmışlar :) ''Yaylıya döndük,pcp playstation'' gibisinden nümayiş ederler :)

Cevabınız için teşekkür ederim Sn.Zetax,bende sonradan yaylı tüfekler için bir yerde uyarı okuduktan sonra anladım.
    İlk elime aldığımda heves ile deneme amaçlı 2-3 kere tetik düşürdüm.
    Mod 125 tercih etmemde yabancı forumlarda okuduğum ''pcp'ler artık zevk vermiyor'' ''atışlarda ruh yok'' tarzı yazılar etkili oldu.
    Pcp kullanılacaksa bile bence bir yaylı-pistonlu mutlaka olmalı,2 saat içinde oturduğum piknik masasından 200 adet saçma attım,kolum hiç yorulmadı,eğlenceli vakit geçirdim.Dürbün sıfırlarken internetteki videolardan faydalandım.
    Bu tüfeği herkese tavsiye edebilirim.Tepmesi beni rahatsız etmedi,atışlarda tüfeğin tepkilerini vs hesaplamak bence işe zevk katıyor.

Merhaba sayın üyeler,
    Bende 125 vortex sistem edindim bir adet,tüfekle henüz 200 adet saçma attım.İsabet bakımından bence yeterli,tabi pcp tüfekler ile henüz atış yapma imkanı bulamadım.Çocukluğumuzdaki tüfekler ile kıyaslama yapabiliyorum :)
    Birde sorum olacak ustalara,pistonlu tüfeklerde namluda saçma yokken atış yapmak sakıncalımıdır? 2-3 kere deneme amaçlı saçma yokken bu şekilde tetik düşürdüm.