Mermer kesilip denenebilir
blacksir tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Formda AT44 ve hatsanın diğer PCP tüfekleri için bir çok tecrübe paylaşımı bulabilirsiniz. Ancak Puncherda yeni bir pcp olduğundan doğal olarak bir At44 kadar bulamazsınız. Ancak yavaş yavaş paylaşımlar yapılmakta bu biraz süreç alacağından şuan için puncher da karar vermekte biraz teredütlere neden olmaktadı. Puncher görünüş ve işlevsellik ve hafiflik olarak fiyat performans olarak iyi gözükmektedir. Ancak grupman olarak formda 2 yayın yapılmıştır. 1.cisi maxsi olmayan modelinde grupman dağınık çıkmış olup sebep olarak namlunun iyi olmayışı yorumlarına neden olmuştur. Ancak 2. yayınlanan maxsi modelinin grupmanı daha iyi çıkmıştır. Bu durum kafalarda bir karışıklık oluşturmuş değişik yorumlamalara neden olmaktadır. Örneğin bu farklılık tüfekten tüfeğe değişecekmidir. Her tüfekte aynı stabilite olacakmı yoksa her tüfekte budurum farklımı olacak yada maxsi modelleri iyide normal modellerdemi bu sorun mu var gibi soruların cevabı zamanla ortaya çıkacaktır.
-
modelci rumuzlu arkadışıma teşşekür ediyorum uyardığı için. Bazı resimlerde kumpasla yanlış ölçüm yapmışım (ramazan etkisi birazda kumpası kullanmadaki acemiliğimden kaynaklı) yanlış olan resimlerin revizesi aşağıdaki şekilde olmuştur. Ayrıca kumpaslı ölçüm görüntüleri tekrar aşağıda sunulmuştur.
HN 30 mt gurupman 11 mm değil 15 mm
HN 35 mt grupman 11 mm değil 14 mm
HN 45 mt grupman 21 mm değil 22 mm olmuştur. Saygılarımla -
Elinize emeğinize sağlık , ancak bilndiği üzere ctc (center to center) iki delik arasındaki mesafedir .delikleri çaplarını 4,5 yada 5 mm olduğunu kabul edersek ctc ler sizin ölçümlerinizden biraz farklı gibi.
30 ve 35 mt sapan birer tane var onu dikkate almadım. onlarıda çarpı gösterim. Örneklendirirseniz daha iyi olur. Onun kumpaslı ölçüm resmini koyarım beraber yorumlayalım.
-
-
Saolun 4.5 Kalibre 35 mt sonra hafif bir rüzgar değişikliğinde etkileniyor. Ağir pelet daha iyi sonuc veriyor. Dipcik kismini tam sabitleyemedim atislara yansimistir. Yanliz simleme olmadan evvel gurupman daha daginikti özellikle optik merkezlemeden sonra sağ vesol turetlerin simleme ile sifirlamanin faydasi ar diye düşünüyorum
-
Bu gün hava hafif sıcak ve yine hafif rüzgarlıydı. Dürbünde şimleme yaparak sıfırlama çalışması yaptıktan sonra grupmanda fark olacakmı diye atışlar yaptım. Şimlemede mümkün olduğu kadar sağ ve sol turetleri optik merkezlemeden sonra dengelededim. Sonuçlar aşağıda sunulmuştur.
The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. -
Dürbün daha mantıklı
-
puncherlar için regülatör şuan varmı ?
-
-
Forumda paralax ne olduğu ile ilgili açıklayıcı bilgiler var. Ancak önemi konusunu bir kaç örnekle somutlaştırmak istersek. Bilindiği üzere dürbünümüzde mesafeye göre netlik yapmakta bu bağlamda bakıldığında yüksek büyütmeli dürbün kullanmak paralax netlemesi ve mesafe tahmini kolaylaşmaktadır. Tabi bu bağlamda dürbünün kaliteside çok önemlidir.
Peki paralaksımızı doğru netlemezsek hedefe vurmada nasıl etkisi olur sorusunu bir örenekle açıklmak istiyorum
Örneğin Dürbünümüzün objektifi Lensi 50 mm olsun.
Hedefimiz 100 mt ve Paralax odaklaması 70 mt olursa paralak netleme hatasından dolayı yaklaşık hedefi +-1 cm kayma olacakdır. Zaten 70 mt odaklanmış bir paralax da dürbünde hedef tam net gözükmeyecektir.
Dürbünümüzun optik merkezlemesinin yapılmış olması ve doğru paralaxs ayarı isabetliliği etkileye diğer faktörler gibi bu bağlamda önem arz etmektedir. -
Yanlız dipcik de güzelmiş
-
Bu tüfeğin performansını anlamak için 50 mt gurupmanın dağılımını değerlendirilmesi gerekir kanaatindeyim.
-
Güzel seçim. Zoraki gerçekten hakkını veren bir ürün 4,5 5,5 tercih meselesi ama benim seçimimde 4,5 oldu ve memnunum
-
L bağlantı aparatı hazır satılan bir parçamı. özel üretimmi gerektiriyor
-
Güzel bir çalışma olmuş. Forumda 2. puncher chorono sonuçları oldu daha önce mustafa beyin chorono sonuçları ile karşılaştırdığımızda benzer bir sonuç verdi genel olarak Chorono performansı iyi. Grupman dağınık. Genelleyebilmek için puncher kullanıcılarından benzer çalışmalar sonuçlarını görmek iyi olur.
Bu zamana kadar formda yayınlanan 2 adet puncher chorono değerleri ile AT44 chorono değerlerini karşılaştırmalı olarak grafiksel gösterimi aşağıda sunulmuştur.The content cannot be displayed because it is no longer available. -
Çok fazla bozulmaması lazım en fazla 5-10 tık oynar diye düşünüyorum. esas mesele sağ sol turetlerinde kayma olmaması lazım.
-
kıyaslama ve dayanıklılık uzun süreli kullanımdan sonra kendini belli eder ve kanıtlar.benim için bu böyle enazından.regülatör denen alet,imalat şekline,kullanılan malzeme,ve gereken töleransların ne derece iyi uygulandığına bağlıdır.kullanıla malzemelerin basınç altındaki performansi,ve sürekli aynı töleransları koruyarak çalışabilmeleri için yapılması gereken aşamalar var
Çok güzel izah ettiniz. Birde dayanıklılık konusu var Aynı stabilitetyi uzun süre kullanımdan sonra koruyabilmek önemli. Özelikle regülatörlerde hava kaçırma olayının sık olduğunu okumuştum. Kalitede burda ortaya çıkıyor zaten.
İsabetlilik konusuna katılıyorum Pelet hızında stabilite isabetlilik konusunda önemli ancak isabetlilikte Tüfeğin kaliteside önemli (namlu vs) aynı marka tüfekte bile tüfekten tüfeğe isabetlilik fark ediyor.
Reklam konusuna gelince bence yaptığınız regülatör reklamı fazlası ile hak ediyor.teknik verilerin açıklanmaması kopyalanabilir olmaması zaten emek vermişsiniz hakkınız. Çok teknik detaylar olmadan stabiliteyi nekadar uzun süre kaç kullanımda sürdürebiliyor dayanıklılığı daha doğrusu regülatörün kalitesini öne çıkaran kıyaslama olanağı sunan sonuçlar verilebilir diye düşünüyorum. Takdir sonuçta emek verip üretenin.
-
Son zamanlarda hangi regülatör daha performanslı araştırmalarım oldu. Orjinal regülatör ve piyasadaki diğer regülatörlerin performansalarını inceledim. Formlarda chorono sonuçlarını grafiksel olarak inceledim en son kendi tüfeğim olan AT44 FT regülatörlünün chorono sonuçlarını forumda yayınladım.
Şunu söyleye bilirimki şuana kadar gördüğüm en iyi regülatör performansı 60 atışa kadar şuan piyasada stabilitesi ile bilinen Steyr başabaş hatta chorono sonuçları daha iyi regülatörün regülatörü olmuş diyebilirim. Ağırlıklı Ortalam 890 ancak sapma yığılması çok düşük.
Özelikle merak ettiğim AirArmslara mahsus chorono sonuçlarımı ? Örneğin AT44 lerdede bu sonuçlar elde edilebiliyormu ?
Mustafa Bey tebrik ederim çok güzel sonuçlar elinize sağlık.
Tüfek sahibi arkadaşım hayırlı olsun çok stabil tüfeğiniz olmuş.The content cannot be displayed because it is no longer available. -
Chronograph alınca eldeki mevcut peletlerin değerlerini merak etmiştim yaptığım çalışmanın sonuçları aşağıda sunulmuştur.
The content cannot be displayed because it is no longer available.