Listeye hangi silah optikle katılınıldığı ve kullanılan pelet eklense iyi olurdu yurt dışındakiler gibi merak konusu olabiliyor.
blacksir tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Gamo PCP konusunda herhangi bir tecrübem yok. Yanlız Gamonun yaylıları biliniyor ve forumda servis desteğinin olduğunu okumuştum ancak desteğin hatsan kadar tatminkarmı bilemem.
PCP seçiminizde kriterleriniz deki öcelikleri belirlemeniz ve ona göre seçim yapmanız daha doğru olacağını düünüyorum.
Örneğin
1. Kriter Maksimum Fiyat
2.Kriter Tek dolumda askari atım sayısı mesale en az 60 atsın tek dolumda
3.kriter Servis desteği
4.kriter iyi gurupman
5. kriter regülatör olsunvs artırılabilir. Tabi bunların öncelik sırası ve olmazsa olmazları belirleyip ona göre tercih yapmak en doğru sonuca ulaştıracaktır.
-
Dürbünlerde First Focal Plane özelikler yoksa (sanırım belirttiğiniz dürbünlerde bu özelik yok. ) büyütme değitikçe miltod hesabı değişir.
-
Evet arkadaşlar 1500 tl bütçem var ve ben bir pcp tüfek almak istiyorum at 44 ya da cometa lynx v10 sizce bu iki tüfekten hangisi daha iyidir cometanın regülatörlü ve dahilo moderatörlü olması sanki onu bir gömlek daha üstün yapıyor ancak tabiki siz ustalar daha iyi bilirsiniz
-
Rica ederim, bu hepimizin görevi olmalı. Eveli sene Gateway to Airguns forumundaki ilk paylaşımlarımda bir Amerikalı üyenin, ''Türkiye de yaşıyorsun neden bir AT44 almıyorsun?'' sorusuna cevap veremediğimde henüz bu hobiye yeni başlamış olmamın verdiği bilgi eksikliği nedeniyle durumu da kıvıramamış, sözkonusu forumdaki Turkish Airgun Gate grubunda paylaşımda bulunan kullanıcıların kabarık Hatsan envanterlerini görünce kendimi sorgulamıştım. Sanırım kendimce geçmişten kalan bir borcu ödüyorum. Yerli üreticilerin ''eğer isterse'' bir İngiliz veya Alman kalitesinde ürünler üretebileceğine, bunun için şansın ötesinde destek vermek gerektiğine inanıyorum.Bir ABD li kullanıcı ve imzasındaki Hatsanlar, bir kısmı modifiye:
The content cannot be displayed because it is no longer available. Yabancılar güzel ürünler çıkarıyor. Ancak bizim üreticilerimizinde kaliteli ürün çıkararabileceklerine inanıyorum. Bunun için gerekli ARGE çalışması zaman ve emek yeterince yapılırsa olacağına inanıyorum. Malesef el yapar biz yapamayız algısı piskolojik bir baraj var. Zamanla umarım bu algı kırılır bizde kendi ülkemizde bu kalitede ürünleri kulanma keyfini yaşarız.
-
JSB 8.44 25 mt kadar iyi ancak JSB 10,34 de iyi 40-50 MT de 10,34 8,44 den iyi ancak FT lerde 8,44 tercih daha çok ediliyor.
-
Bu gün tüfeğin 50 mt -15 mt kadar 5 mt ara ile dürbün klik sayısını ayrlamaya çalıştım. Atışlarda 4,5 kalibre rüzgarın etkisi 25 mt sonra çok etkili oluyor. 25 mt tam ortalarken 35 mt 15 mm kdar gurupman yapılabiliyor. (10.3g JSB) 40- ve 50 mt tamamen rüzgarın insafına kalıyor.8,44 JSB rüzgardan 10,3 JSB den çok daha fazla etkileniyor. Rüzgarıda düşünürek 10.3 JSB 30 mt üzeri bu tüfek için tercihim. 40 ve 50 mt 30 mm ctc gurupmanlar oldu ancak 50-60 mm ctc de oldu yanlız kullandığım dürbün grupman için çok yetersiz olduğunu anladım (Diana 6-24x42) 40 ve 50 mt için en az 32x olursa 40x daha iyi olacağını düşünüyorum. Birde jsb 8.44 FT de neden daha çok tercih ediliyor ? 10,3 JSB rüzgardan daha az etkileniyor ve 40- 50 mt daha iyi gurupman çıkarıyor.
-
Hayırlı olsun Ferhat bey .
Özellikle stabil atış sayısı , grupman ve tahribat gücü konusunda aydınlatırsanız...
Henüz ne fabrikadan ne kullanıcılardan sağlıklı bir inceleme gelmediğinden ABD deki havalı kullanıcıları merak içinde kaldılar: http://www.gatewaytoairguns.org/GTA/index.php?…p;topic=89583.0Hocam güzel bir misyon üstlenmişsiniz yabancı formda aslında bu gibi ürünler ülkemizin tanıtımı açısındanda faydası azmsanamaz. Yabancı formdaki ilgi ve alaka gerçekten çok fazla yanlız herkez aynı soru soruyor. Atış sayısı ne ? gurupman ses seviyesi Diğer yabancı sihlarlada benzetmeler yapılmış.
-
Bu bölüm PCP bölümü aradığınız PCP mi Yaylımı
Aşağıdaki Linkte tavsiyeler var
-
25 Mt ve 50 Mt gurupmanları ile ilgi tecrübe paylaşımı yorumlar olursa iyi olur. Mesala 25-50 Mt en fazla gurpman genişliği ne olmalı iyi diyebilmemiz için bir standart varmı. Evet rüzgar etkiliyor ancak bir okadarda atıcılık önemli gurupmanın genişliğine etki eden.
-
FT müsabakalrında tercih edilen bir pelet.
-
Bu gün Tüfeği değişik mesafelerde 50 Mt kadar deneme fırsatım oldu. Yanlız bir sıkıntı vardı rüzgar malesef rüzgarın etkisi 25 mt sonra aşırı derecede hissetiriyordu.
12 Mt Tüfeği sıfırlandı. 25 Mt denemde ilkin HN 2 Atış tam ortaldı sonra rüzgarın etkisimidir 3 atış sağda toplandı Gurupman 17 mm oldu.
Daha sonra JSB denedim daha iyi performan sergiledi. ardaki ve 11 mm gurupman yaptı rüzgardan daha az etkilendi.
The content cannot be displayed because it is no longer available. 50 Mt denemelerimde ise artık rüzgarın etkisi barizdi HN 34 mm gurupman yaptı.
The content cannot be displayed because it is no longer available. JSB Rüzgara HN den daha iyi performan gösterdi. hedefi tam ortalaya bildi. ancak yine solda yığılma oldu. Gurupman 30 mm yaptı
The content cannot be displayed because it is no longer available. SONUÇ
- Rüzgarın etkisi 25 Mt sonra oldukça atılşarda hissettiriyor.
- JSB 8.44 rüzgardan daha az etkileniyor ve hedefe kadar bariz bir şekilde stabil. Diğer peletlerden farklılığını hissetiriyor. ama yinede rüzgardan etkileniyor.
- Dürbün kalitesi ve büyütme oranı yine 30 mt sonra kendini hissetirdi. 6-24 büyütmeli dürbün kullanıldı atışlarda ve 30 mt sonra paralax netlik mesafeye tayini zorlaşıyor ve grupman için daha fazla büyütme (32x yada 40x) atış konforunu artıracağını zannediyorum. -
Tüfek sıfırlama yukardan aşağı sayıları vurma 12 mt
The content cannot be displayed because it is no longer available. -
4,5 için 890 fbs 800 civarına düşürülürse atış sayısı dahada artabilir.
-
Saolun daha iyisi sizin olsun. Fırsat bulabilirsem yayınlamayı düşünüyorum. Doğrusu tüpü long olmamasına rağmen 80 Atış yapması benimde içinde iyi oldu çünkü pompa ile doldurmayı düşünüyorum. Malum pompa sabır ve efor gerektiriyor.
-
Kastedilen yay yukardaki linkte geçen yay ve yaycıda dah güçlüsünü yaptırıp değiştiriliyor sanırım
-
bende yeni aldım at 44 ü 80 de bıraktım korktum daha fazla inmedim birde bu çekiç yayı güçlendirme nasıl yapılıyor bilgi verebilirmisiniz ?
Yayın güçlü bir yayla değiştilebiliyor okumuştum formda
-
Birde 25 mt ve 50 mt destekl grupmanlarını merak ediyorum Fırsat bulabilirsem denemeyi düşünüyorum . 25 mt de üst üste oturarak desteksiz 4 cm çaplı dönen hedefe vurduğum yine 47 mt sincap düşürdüğümde oldu tabi vuramadıklarımızda Atış sayısını özelikle test ettim 70 pelet ayırdım attım 190 bardan başladım 200 bar doldurulursa fazlası vardır eksiği olmayacağını düşünüyorum.
-
atış sayısı olarak gayet iyi 25 parkurlu ft yarışmasında toplam 50 atış yapıyorsunuz zaten bir dolumla bir etap bitirir demekki ancak 12.5 m için bazı atışları dağınık buldum.
Dağınık olan atışlar tamamen benden kaynaklı titremekten ancak retikılın ortası neyse ordan vuruyor bazen tuturabiliyorum. Resimdede dikkat ederseniz bazıları tam orta noktayı vurmuş orda tutturabilmişim. Dairelerde çapı 1.7 cm
-
Bu gün tüfeğin atış sayını test ettim. 190 Bar ile 100 bar arası 70 üzeri 6-adet de hız denemeleri için atmıştım ortalama 75 adet 190 barda 2-3 atışlık denememde 799-806 fbs hızındaydı daha sonra 100 barda öşçüm yaptığimdada benzer değerleri verdi bazen tek tükte olsa 793 fbs gördüm. 200 Bardan 100 bar kadar 80 rahat atacağını birazda olsa geçebileceğini düşünüyorum. Atışlar aşağıda resimde gösterilmiştir.
Mesafe 12,5 mt pelet jsb 8,44The content cannot be displayed because it is no longer available.