şarjör indeksleme sorunu ne demek ?
blacksir tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
<Dürbünlerimiz ne kadar kaliteli olurlarsa olsunlar, az yada çok, sıcaklıktan, basınçtan vs. yani hava koşullarından etkilenirler ve farklı hava koşullarında mesafeleri farklı ölçerler. Örneğin 25 derece sıcaklıkta 50m. mesafeyi metremizle ölçtük parallax ayarını yaptık ve parallax tekerimize işaretledik. Hava sıcaklığının 8 derece olduğu bir başka gün, dürbün netliğini parallax tekerinde daha önceden işaretlediğimiz 50m. çizgisine getirip netlediğimiz noktayı metre ile ölçtüğümüzde 47m. görebiliriz.>
Hava değişimi sıcaklık, basınç,rüzgar yönü ve nem değerlerinin, dürbündeki aynı metrede klik sayısını değişikli yukardaki ifadeye göre belirtilen hava unsurlarının dürbün üzerindeki etkisinden kaynaklandı anlaşılıyor. Yani dürbünü netliğinin aynı metrede sıcaklık değerleri değiştiğinde değiştiği anlaşılıyor.
Bu zamana kadar hava değerlerinin değişiminin dürbün üzerindeki etkisi vardır ancak esas klik sayısındaki değişimin Basınç, sıcaklı, nem, ve rüzgar etkisinin atılan peletin davaranışına atış eğrisine etkisinden kaynaklandığını düşünmüştüm. Yani özetle bu hava değerlerinin değişiminin dürbün üzerindeki etkisinden ziyade pelet üzerindeki etkisinden kaynaklandığını biliyordum. Yazının diğer bölümünde yapılması gerekenler konusundaki çözüm önerileri pratik uygulamada faydalı oldu.
-
Bu gidişle hanım bizi kapının önüne koyacak.
Şaka bir yana bu hobiyi yeri geldiğinde sporun iyi bir şekilde anlatılma ve tanıtılma gerekliliği olduğu anlaşılıyor. Ateşli silahların ülkemizde yanlış ve ehil olmadan kuralsızca kullanımı benzerliği nedeni ile havalı silahlarında toplumda aynı gözle bakılmasına neden oluyor sonuç olarakta malesef bu hobinin ve sporun algılanmasınada zarar veriyor. -
Sayın ZETAX sizi tebrik ediyorum bukadar envanteri evde yer bulabiliyorsunuz. Şahsen 1 tüfeğe yer bulamıyoruz balkona koyuyoruz olmuyor Yatağın altına koyuyoruz olmuyor
-
Bu tüfeklerden kıl olmayan varmıdır evde hanımlardan ?
-
kullanış amacına ve kullanıcıya göre değişir. Benim at44 dü sattığım arkadaş longu iri buldu onun derdi renault kangoo nun içinde ön camın üzerinde ki bölmede silahı bulundurup ördekti tavşandı buna benzer av hayvanlarını bulduğunda hemen çıkartıp araba içinden atış yapmaktı at44 normal tacticalı görünce onu aldı o hala çok memnun bense olaya duygusal yaklaştığım için vicdan azabındayım
Bende 3 tane düz at44 kulandım, hepside yeterince isabetliydi.. güç konusuda bence fazlasıyla yeterliydi..
Mildotları kullanarak 100 metre civarına-üzerine 16 grain ile 3 şarşörden fazla etkili atış yapıyordum..
Bu etki her defasında şişeleri kıracak güçte..
güçten kastedilen nedir, sonuçta at44 ten basediyoruz..Mesela regülatörlü bir düz at44 4,5mm şu an 100'ün üzerinde atış yapıyor.. maksat nedir onu bilmek lazım.
Ama scuba kullanılacak ise, bence longun uzunluğuna hiç gerek yok..
Değilse, yani pompa ile kullanılacaksa belirtildiği gibi,extra fazladan hava, ve namlu uzunluğunun etkisi vardır muhtemelen.. tercih edilebilir öyleyse..
Dediğim gibi isabetin ise çok farklı olduğunu zannetmiyorum.. tüm modellerde birbiri ile aynıdır, kim at44 alsa muazzam mutlu çünkü
Neden AT44 long yada At44 düz seçilmesi gerektiği ile ilgili merak edilen bir bir konu idi en azından kendi adıma bu bilgiler ve özelikle tecrübelerin paylaşılması faydalı oldu
-
Long modelinin + sı regülatör takıldığında atış sayısı bir avantajı gözüküyor. Diğer türlü bir avantaj varmı ? Mesala normalide kısa olması bir avantaj olabilir. Beklentiye göre
-
En düşük güç ayarında hız değeri ile En yüksek güç ayarı hız değeri ve grupman atış sayısı bilgileri gibi bilgiler iyi olurdu
-
Hayırlı uğurlu olsun. Kalibresi ile hangi model ?
-
Tetiği sert denilmiş bazı yorumlarda yayı değiştirilerek çözülüyormuş. Bu yay nerde bulunur ? Daha doğrusu nasıl temin edilir
-
Destekli sanırım. Gurupmanlar güzel gözüküyor.
-
Harici İçerik www.youtube.comDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.
-
AT44 ü 500 fbs lere jsb 8,44 peletle düşürmek mümkünmü ?
-
18.13 JSB yi 860 ile 70 regüle atış gayet tatminkar. Grupman güzel.
Peleti değiştirmeden gücü doğal hızı düşürdüğümüzde aynı gurupman çıkyorsa ciddi düşünelecek bir marka -
Çok güzel gurupmanlar eğer her güç kademesi değişikliğinde aynı istikrarda gurupman yapıyorsa çok iyi
-
Dürbün iyi sabitlenmemiş olabilir stopper ve Dürbün ayak vidaları iyi sıkılıp oturtulmuş mu kontrol edilirse iyi olur. Kullandığım Stoeger X20 de bir vida biraz gevşekti buna benzer bir sorun oldu. Stoeger 4-16x40 model dürbünü iyi bir dütbün olup tercih edilen bir ürün olduğunu biliyorum 3-9x40 modelide iyidir ancak 4-16X40 arasındaki zoom farkı fazla olduğundan denk sayılamaz.
-
ISSF Müsabakaları ve Müsabaka Tüfekleri ile ilgili formda bir başlık açmıştım fazla bilen yok sanırım. Daha sonra konu ileilgili internetde araştırma yaptığımda
Örneğin Tabanca ve Tüfek standartları ve kuralları ile ilgili izahnameyi buldum
http://www.modernpentatlon.com/data/files/201…li-silahlar.pdf
http://www.silahdarav.com/FileUpload/bs9…ik_kurallar.pdf
İzahnamede okuduğumda 10 mt havalıda güçle ilgili bir sınırlama yok ama doğru bütün müsabaka tüfeklerini incelediğinizde 7,5 joul
Ancak tüfeğin eni boyu namlu uzunluğu dibcik standartları ne olmalı hepsi var.Yukardaki Teknik izahnemiyi baz alırsak AT44 teknik izahnameye uyduktan sonra Markalı Musabaka Tüfekleri olması gerekirmi diye düşünüyorum.
Yine ISSF Müsabakalarına Ferdi Lisans Verildiğine göre Fedi Müsabakalara katılınılabilir diye düşünüyorum.
Tabii bunlar yorum Belki başka kıstaslar vardır araştırmak lazım
-
hayır taf sadece 10 metre gez-göz atısını kabul ediyor güc olarakta max 7.5 joule müsabaka tüfekler + diopter olması sart
At44 modifiye ile 7,5 joule düşürülüp diopter takılsa olurmu ?
-
Bu musabakalara AT44 gibi bir tütefkle girilebiliyormu ?
-
Musabakalarda 10 Mt tüfek ve Havalı Tabanca atıpta hedefin tam ortasına vuruyorlar. Deneme yaptığımızda gerçekten zor hedefi ortadan vurmak