blacksir tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

<Dürbünlerimiz ne kadar kaliteli olurlarsa olsunlar, az yada çok, sıcaklıktan, basınçtan vs. yani hava koşullarından etkilenirler ve farklı hava koşullarında mesafeleri farklı ölçerler. Örneğin 25 derece sıcaklıkta 50m. mesafeyi metremizle ölçtük parallax ayarını yaptık ve parallax tekerimize işaretledik. Hava sıcaklığının 8 derece olduğu bir başka gün, dürbün netliğini parallax tekerinde daha önceden işaretlediğimiz 50m. çizgisine getirip netlediğimiz noktayı metre ile ölçtüğümüzde 47m. görebiliriz.>

Hava değişimi sıcaklık, basınç,rüzgar yönü ve nem değerlerinin, dürbündeki aynı metrede klik sayısını değişikli yukardaki ifadeye göre belirtilen hava unsurlarının dürbün üzerindeki etkisinden kaynaklandı anlaşılıyor. Yani dürbünü netliğinin aynı metrede sıcaklık değerleri değiştiğinde değiştiği anlaşılıyor.

Bu zamana kadar hava değerlerinin değişiminin dürbün üzerindeki etkisi vardır ancak esas klik sayısındaki değişimin Basınç, sıcaklı, nem, ve rüzgar etkisinin atılan peletin davaranışına atış eğrisine etkisinden kaynaklandığını düşünmüştüm. Yani özetle bu hava değerlerinin değişiminin dürbün üzerindeki etkisinden ziyade pelet üzerindeki etkisinden kaynaklandığını biliyordum. Yazının diğer bölümünde yapılması gerekenler konusundaki çözüm önerileri pratik uygulamada faydalı oldu.

Bu gidişle hanım bizi kapının önüne koyacak. :)
    Şaka bir yana bu hobiyi yeri geldiğinde sporun iyi bir şekilde anlatılma ve tanıtılma gerekliliği olduğu anlaşılıyor. Ateşli silahların ülkemizde yanlış ve ehil olmadan kuralsızca kullanımı benzerliği nedeni ile havalı silahlarında toplumda aynı gözle bakılmasına neden oluyor sonuç olarakta malesef bu hobinin ve sporun algılanmasınada zarar veriyor.

Sayın ZETAX sizi tebrik ediyorum bukadar envanteri evde yer bulabiliyorsunuz. Şahsen 1 tüfeğe yer bulamıyoruz balkona koyuyoruz olmuyor Yatağın altına koyuyoruz olmuyor

kullanış amacına ve kullanıcıya göre değişir. Benim at44 dü sattığım arkadaş longu iri buldu onun derdi renault kangoo nun içinde ön camın üzerinde ki bölmede silahı bulundurup ördekti tavşandı buna benzer av hayvanlarını bulduğunda hemen çıkartıp araba içinden atış yapmaktı at44 normal tacticalı görünce onu aldı o hala çok memnun bense olaya duygusal yaklaştığım için vicdan azabındayım

Neden AT44 long yada At44 düz seçilmesi gerektiği ile ilgili merak edilen bir bir konu idi en azından kendi adıma bu bilgiler ve özelikle tecrübelerin paylaşılması faydalı oldu

Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

Dürbün iyi sabitlenmemiş olabilir stopper ve Dürbün ayak vidaları iyi sıkılıp oturtulmuş mu kontrol edilirse iyi olur. Kullandığım Stoeger X20 de bir vida biraz gevşekti buna benzer bir sorun oldu. Stoeger 4-16x40 model dürbünü iyi bir dütbün olup tercih edilen bir ürün olduğunu biliyorum 3-9x40 modelide iyidir ancak 4-16X40 arasındaki zoom farkı fazla olduğundan denk sayılamaz.

ISSF Müsabakaları ve Müsabaka Tüfekleri ile ilgili formda bir başlık açmıştım fazla bilen yok sanırım. Daha sonra konu ileilgili internetde araştırma yaptığımda

Örneğin Tabanca ve Tüfek standartları ve kuralları ile ilgili izahnameyi buldum

http://www.modernpentatlon.com/data/files/201…li-silahlar.pdf

http://www.silahdarav.com/FileUpload/bs9…ik_kurallar.pdf

İzahnamede okuduğumda 10 mt havalıda güçle ilgili bir sınırlama yok ama doğru bütün müsabaka tüfeklerini incelediğinizde 7,5 joul
    Ancak tüfeğin eni boyu namlu uzunluğu dibcik standartları ne olmalı hepsi var.

Yukardaki Teknik izahnemiyi baz alırsak AT44 teknik izahnameye uyduktan sonra Markalı Musabaka Tüfekleri olması gerekirmi diye düşünüyorum.

Yine ISSF Müsabakalarına Ferdi Lisans Verildiğine göre Fedi Müsabakalara katılınılabilir diye düşünüyorum.

Tabii bunlar yorum Belki başka kıstaslar vardır araştırmak lazım